Ez most az en anyukamrol szol, szoval a ferjem anyosarol. Szerintetek ezt a helyzetet hogyan lehet kezelni?
Mi Nemetorszagban elunk, es kihivtuk anyumat karacsonyozni. Van egy kiskutyaja, amit nem igazan tart tisztan, igy a ferjem az elozo tapasztalatai alapjan, mar nagyon nem akart beengedni, csak anyum nem tudta a kutyat hol hagyni, igy kertem, hogy probalja meg elviselni.
Szenteste ajandekbontas kozben a kutya osszefosta a nappalit. Ereztuk, hogy valami budos, azt hittem a kislanyom, aki meg pelenkas, hogy o trottyantott be, de egy francokat, a kutya volt. Szonyeget, laminatot, es meg a kanapet is osszefosta. Anyam egy szot sem szolt, csak ult tovabb a fotelban, en meg dunnyogve takaritottam, meg a gyerekek bonntottak az ajandekokat. Ezek utan ultimatum lett neki adva, hogy a kutya a nappaliban ne mozoghat szabadon, csak a szobaban ahol alszanak vagy a balkonon, nappaliban az oleben maradhat. Ezen anyam retentoen kiakadt. Masnap delutan el akartunk menni mindannyian setalni, anyum azt mondta, hogy faradt, ezert o inkabb addig lepihenne. Mi attol kimentunk, majd kesobb latjuk az utcarol, hogy anyam bent van a haloszobankban. Ferjem ezen nagyon kiakadt. Kertem, hogy hagyja ra, de nyilvan nem birta ki es normalisan rakerdezett, hogy mit keresett a haloszobankban. Anyam uvoltve, kiabalva es sirva mondta, hogy ot meg igy senki nem alazta meg,o nem lopo, a kutya szaladt be, ami nyilvan nem igaz, mert a haloszobaig plusz ket ajto vezet, ami csukva volt, majd mindennek lehordta a ferjem, most ott tartunk, hogy haza akar menni, csak a gyerekek konyorognek neki, hogy maradjon (3 es 8 evesek) . En nem tudom mit mondjak, ez a karacsony mar kuka, annyit mondtam, hogy nem kell haza mennie, de ha ugy dont, hogy menne megertem. Mi a francokat csinaljak? Tudom, hogy a ferjemnek van igaza. Raadasul a csaladi beke kedveert, meg o kert tobbszor bocsanatot, anyam meg csak jatsza a sertodottet, aldozatot. Van valami tanacsotok nekem?
Bocsanat , nincs ekezetetem.
Szar helyzet, legfeljebb nem mindenkire van értelme haragudni, ha az nem teljesen beszámítható.
Attól még persze védekezni szükséges a károkozás ellen, illetve tanulni belőle, legközelebb másképp irányítani a folyamatokat.
Uram Isten, komolyan.. mintha csak az én anyám lenne.
Nálunk S E M M I nem segít. Én szoktam amúgy kiosztani ha valami hasonló dolgot csinál, nem a férjem. Ha nagyon extrém akkor azért a férjem is szól neki. Mindig áldozat lesz. Komolyan nem hiszem el, hogy nem élvezi, az egészet.
De.. hiába tisztáztunk már bármit is többször, sosem tartja be a háztartásunk szabályait. Leszarja őket.
Részéről ez olyan hogy "idősebb vagyok, azt csinálok amit akarok" csak azért mert az anyám nekem kötelező tisztelnem az nem számít, hogy ő nem tisztel meg mint nőt, anyát, háziasszonyt, a lanyat.
Összességében ertelmetlen szólni, mert a végén úgyis csak matrirkodas lesz. Minimalizaltam vele a kapcsolatot és ennyit tehetek. Pl.. egyszer egy évben karácsonykor kibírjuk azt a 2 napot. Mi is messze élünk - szerencsére - egymástól. Előtte felkészülünk idegileg hogy biztos lesznek erős percek. Ja.. meg az alkohol is segít 😅
Én küldeném haza az anyámat, fosos kutyástól, sértődött hisztériájával együtt.
Eszem megáll...
Őt nem fogjátok megváltoztatni. Évetne 1x el lehet viselni, akárhogyan is. Én nem dobnám ki, de ha ő akar hazamenni, nem is marasztalnám.
Inkább azon gondolkodjatok el (miután elment és lehiggadtatok), hogy mi a reális célkitűzés egy ilyen kapcsolatban? Milyen játékszabályokat van (van-e...) értelme felállítani a jövőre nézve? Mit akartok elérni, és van-e rá esély, hogy azt tényleg elérjétek?
A gyerekekkel bizonyára nincs szoros kapcsolata, ha ilyen ritkán találkoznak. Az, hogy most marasztalják, egy pillanatnyi érzelmi dolog, nem tart sokáig. Ha nagyobbak lesznek, kinyílik a szemük, meg lesz néhány személyes rossz tapasztalatuk, ami alapján úgyis meglesz a véleményük a nagymamáról. Most egyelőre megmagyaráznám nekik, hogy a nagyi már idős, és jobban érzi magát a saját otthonában, meg a kutyának is jobb otthon stb. a többit még ráérnek megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!