Az normális, hogy a férjem kérdés nélkül adott anyósoméknak kulcsokat a lakásunkhoz?
Szerintem egy ember otthona, lakása a magánélete része, ami nem tartozik másra, kivéve ha vendégségbe jönnek. De így, hogy bármikor bejöhetnek, akkor is, amikor nem vagyunk otthon, ez nagyon zavar. Szerintem nincs semmi keresnivalójuk a lakásunkban.
Apósomnak egy szerszámra volt szüksége, ezért délelőtt, amikor dolgoztunk átjöttek érte, előtte nem szóltak senkinek. Anyósom meglocsolta, túlöntözte a növényeimet és utólag szólt, hogy ha ő nem locsol, nálam kiszáradnak. Meg, hogy az asztalon morzsák voltak, összeszedte.
Beszéltem a férjemmel, hogy én ezt nem tűröm, kérje el a kulcsokat. Anyósom ezen felháborodott, mert hogy ők nem lopnak, miért nincs meg a bizalom? Páromnak ez kellemetlen volt és végül otthagyta a kulcsokat a szüleinél. Ez így normális másnál is?
Nem, nem normális.
Én is adtam kulcsot a házunkhoz, apukámnak, mert ő ugyanabban a városban lakik, mint mi. Soha, de soha nem jött be csak úgy. Ez arra van, hogy ha muszáj lenne, vagy én vagy a férjem elhagyja a sajátját, akkor tudjuk, van valakinél egy pót.
Én nem kérincsélném vissza a kulcsot, mert aki ilyen, az lazán lemásoltathatta magának már.
Zárcsere, lehetőleg azonnal. A férjjel pedig ülj le beszélni, hogy a közös lakás/ház kulcsát nem adjuk oda csak úgy senkinek, főleg a házastárs háta mögött nem!
Zárcsere szerintem is, de valahogy kösd ki a férjednek, hogy az új kulcsból ne adjon nekik "vészhelyzet" esetére se.
Az én anyósom kért kulcsot a mi lakásunkhoz azzal, hogy ha bármi van, be tudjon jönni. Nem kapott, mert az öcsém ugyanebben a lépcsőházban lakik, úgyis őt kérjük meg, hogy figyeljen, ha nem vagyunk itthon. Anyósom nem örült, de elfogadta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!