Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne megoldani azt,...

Hogy lehetne megoldani azt, hogy karácsonykor ne találkozzak anyóssal és apóssal?

Figyelt kérdés

Elutazni nem tudunk, anyagi okok miatt. Erőszakos, kiállhatatlan emberek.

Minden alkalommal (karácsony, húsvét, születésnapok, stb.) ugyanazokat a történeteket és vicceket mesélik, teli szájjal. Úgy zabálnak, hogy hányingerem van tőlük.

Anyósom a sütiket rakosgatja ide-oda a tálcán, közben nyalja az ujját. Apósom bunkó módon beszólogat akinek akar, nekem is.

Még a covid sem tudja megállítani őket, velünk akarnak lenni. A férjemmel hiába beszélek, ő imádja őket, egyszerűen közli, hogy hát "ez a család" és ezt el kell fogadni.

Megpróbáltam beszélni velük, hogy nem vagyok jól, csendre és nyugalomra vágyom, most kihagynám az ünneplést, nem lesz közös karácsony.

Megjelentek váratlanul, anyósom azt mondta, hogy pihenjek csak... majd bement a konyhába, turkált a fagyasztómban, kiolvasztotta a húsokat, a hozott zöldségekkel együtt megfőzte. (Volt kész étel a hűtőben, de csak kettőnknek, mert nem vártam vendégeket).

Leültem vele megbeszélni azt, hogy jeleztem előre: nem ünnepelünk együtt. Ezért nem illik csak így eljönni.

Felháborodott és közölte, hogy joga van a karácsonyt együtt eltölteni a fiával, nehogy már én ebben korlátozzam. Sajnos a férjem csak bólogatott és közben mondta, hogy ne legyek morcos. Képtelenség vele megbeszélni ezt a dolgot.

Tudom, hogy ebbe a családba házasodtam, de akkor vidéken éltünk és Budapestre terveztünk felköltözni (210 km!), ezért azt hittem, ritkábban látom majd őket. Erre ide költöztek ők is, a szomszédos utcába.

2023. dec. 26. 11:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
40%
Már régen meg kellett volna kérni a férjed, hogy beszéljen az apjával, mondja el neki, hogy apu, nem tudnál egy kicsit lassabban enni? Nem gusztusos azt látni, hogy így falod az ételt. Legalább akkor, amikor nálunk vagytok. Pl. Ezt még sosem mondtad a párodnak?
2023. dec. 29. 20:05
 22/27 A kérdező kommentje:

Olvastam a hozzászólásokat és sok értelmetlen dolgot találtam.

Például azt, hogy évente 2-3 alkalommal kell ezt elviselnem. Ezt én nem írtam! Mi az, hogy évente 2-3 alkalommal?

Ide költöztek a szomszédos utcába, kedvük szerint beugranak, amikor akarnak, élnek is ezzel a lehetőséggel, hetente 2-3 alkalommal.

Valaki azt írta, hogy az apósom nem iszik. Ezt miből gondolja? Igenis iszik, rendszeresen, ez egy külön probléma, de ez inkább az anyósomat terheli. Szerencsére nem nálunk iszik, direkt nem kínáljuk alkoholos italokkal.

2023. dec. 30. 14:06
 23/27 anonim ***** válasza:
24%
Mivel gondolom, emiatt nem akarsz elválni a férjedtől, máshova sem akartok költözni, csak azt teheted, hogy megpróbálod a jó oldalát látni annak, hogy az anyós így befogadott, mi lenne, ha utálna? Gondolj erre, talán így el tudod viselni őket.
2023. dec. 31. 18:16
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, jobb lenne, ha utálná, mert akkor békén hagyná! Nem kell ám minden rosszba belemagyarázni a nemlétező jót!
2023. dec. 31. 19:18
 25/27 anonim ***** válasza:
69%
Elég nehéz ügy az, amit leírtál. Nem az a kérdés, hogy hogy lehet megoldani, hogy karácsonykor, újévkor ne találkozzatok, hanem hogyan lehetne megoldani, hogy a férjed hajlandó legyen beszélni velük, mert írod, hogy állandóan átugranak hozzátok. Meg kellene magyarázni nekik, hogy egy felnőtt gyerekhez, aki már saját családot alapított, még ha csak felesége van, akkor sem való csak úgy betoppanni, és ráadásul ilyen gyakran, csak akkor, ha hívják őket. De mivel már nem vagytok túl jóban, ezért előbb helyre kellene állítani egy olyan állapotot, amikor egyáltalán hívnátok őket. A férjednek ezt meg kellene tennie. Az a baj, hogy te úgy, ahogy ők léteznek, amilyenek, nem fogod tudni sosem elfogadni őket, ha gyereketek lesz, annak kész pokol lesz az élete, ha tiltva lesz a nagyszülőktől, el tudom képzelni, hogy fog ez a férjednek is esni. Szóval nehéz helyzet. A másik kérdés: milyen viszonyban vagy a férjeddel, jobban mondva, mennyire szereted? Mert nem kifejezetten, hiszen vannak, akik csak azért mennek férjhez, hogy férjnél legyenek, szóval, ha nem ragaszkodsz nagyon ehhez a házassághoz, akkor inkább lépjél ki belőle, mert mindenkinek az élete tönkremegy majd, a tiéd, a férjedé, a leendő gyereké.Ez el kellene döntened. Vagy pedig elviselni a szülőket.
jan. 1. 21:21
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Férjed is ilyen, mint ez a két bolond?
jan. 9. 22:46
 27/27 anonim válasza:
100%
Menjen a férjed 25.-én hozzájuk, te meg maradj otthon vagy mehetsz te is, ha van kedved. Úgy kipenderíteném a házamból, ha bárki kérdezés nélkül belenyúlkálna a hűtőmbe vagy bárhová, hogy nem állna meg a lábán, ha nem érti ezt meg. Következetes határhúzás csodákra képes.Először a férjeddel lenne érdemes megbeszélni és megegyezésre jutni. Kéretlenül meg nem állítunk be sehova.
jan. 14. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!