Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne megoldani azt,...

Hogy lehetne megoldani azt, hogy karácsonykor ne találkozzak anyóssal és apóssal?

Figyelt kérdés

Elutazni nem tudunk, anyagi okok miatt. Erőszakos, kiállhatatlan emberek.

Minden alkalommal (karácsony, húsvét, születésnapok, stb.) ugyanazokat a történeteket és vicceket mesélik, teli szájjal. Úgy zabálnak, hogy hányingerem van tőlük.

Anyósom a sütiket rakosgatja ide-oda a tálcán, közben nyalja az ujját. Apósom bunkó módon beszólogat akinek akar, nekem is.

Még a covid sem tudja megállítani őket, velünk akarnak lenni. A férjemmel hiába beszélek, ő imádja őket, egyszerűen közli, hogy hát "ez a család" és ezt el kell fogadni.

Megpróbáltam beszélni velük, hogy nem vagyok jól, csendre és nyugalomra vágyom, most kihagynám az ünneplést, nem lesz közös karácsony.

Megjelentek váratlanul, anyósom azt mondta, hogy pihenjek csak... majd bement a konyhába, turkált a fagyasztómban, kiolvasztotta a húsokat, a hozott zöldségekkel együtt megfőzte. (Volt kész étel a hűtőben, de csak kettőnknek, mert nem vártam vendégeket).

Leültem vele megbeszélni azt, hogy jeleztem előre: nem ünnepelünk együtt. Ezért nem illik csak így eljönni.

Felháborodott és közölte, hogy joga van a karácsonyt együtt eltölteni a fiával, nehogy már én ebben korlátozzam. Sajnos a férjem csak bólogatott és közben mondta, hogy ne legyek morcos. Képtelenség vele megbeszélni ezt a dolgot.

Tudom, hogy ebbe a családba házasodtam, de akkor vidéken éltünk és Budapestre terveztünk felköltözni (210 km!), ezért azt hittem, ritkábban látom majd őket. Erre ide költöztek ők is, a szomszédos utcába.

2023. dec. 26. 11:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%

Hat nekem egy átlagos családnak tűnnek ezek alapján, te meg egy harpianak, aki szeretne parancsolgatsz a férjének, de szerencsére ő nem toketlen és nem hagyja.

Nekik koszonheted a fejedet, illene tisztelettel fordulni feléjük. Főleg hogy ezek legnagyobb buneik amiket leirtal.. A karácsony a tágabb család ünnepe is.

A férjednek amúgy a te besacanyodott képedet kellett volna végig az ünnepek alatt néznie? Mert re fáradt vagy és szarsz a szeretet ünnepére? Grat.

2023. dec. 26. 12:19
 12/27 anonim ***** válasza:
18%
Bocsi 6os elírtam.Anyóst akartam. #3
2023. dec. 26. 12:29
 13/27 anonim ***** válasza:
83%
10# elvettem tőle a dolog után.
2023. dec. 26. 12:36
 14/27 anonim ***** válasza:
79%
Közöld anyóssal, hogy nem vagy kíváncsi a kajákon a DNS-sére. Ha összenyálazza mindet, akkor vagy hazaviszi, vagy kidobod. A fagyasztódba se turkáljon, mert a fejéhez vágod. A férjed meg menjen el hozzájuk, ha velük akar lenni. De amíg csak a gyakorin háborogsz, addig semmi sem fog változni.
2023. dec. 26. 13:28
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

Mivel a férjed a sggüket nyalja, ez van.

El lehet válni, ha nem testzik, változni egyik sem fog.

2023. dec. 26. 14:04
 16/27 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, bő 20 éve ilyen kérdésekkel van tele a legtöbb családos fórum, erre egy ilyenhez mész hozzá.... Ha te ezek után is feleségül mész egy ilyen anyuci pici fiához, aki cseszi kihúzni a fejét anyuci sejhajából, akkor legalább legyen annyi benned, hogy kussban tűrsz, ha már hülye voltál... Vagy mondd meg, ha erőlteti továbbra is a karácsonyi pofavizitet, 2024-es válással fogod indítani... Ömlessz már valami vért a pucádba, könyörgöm, XXI. század, tele a net normális önsegítő könyvek garmadájával, normális csatornákkal, amik a pszichológiával foglalkoznak, magyarul is... Aki a mai világban egyet nem talál meg ezek közül 40-45 év alatt, az kb. halva született...
2023. dec. 26. 21:08
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
Meg kell tanulni nemet mondani
2023. dec. 26. 22:30
 18/27 anonim válasza:
91%

Átlagos családnál - már amelyik normális - egyáltalán nem fér bele az, hogy megbeszélés és betegség ellenére hívatlanul megjelennek a másiknál, majd nekiállnak turkálni a fogyasztóban ill. főzicskélni…. Ész megáll.

Ha annyira a fiával akart karácsonyozni, akkor a férjed át mehetett volna egyik nap, de amit anyósék műveltek az akkor is nettó pofátlanság. Én biztos kipenderítettem volna, főleg mikor nekiáll húsokat olvasztani meg főzögetni. Ne már!

Férjem tipik mama pici fia, aki még csak nem is érti mi ezzel az egésszel a probléma. Én együtt nem lennék egy ilyennel, simán csak elválnék és keresnék normális férjet, ő meg nyugodtan mehet vissza anyu szoknyája mellé.

2023. dec. 27. 00:13
 19/27 anonim ***** válasza:
39%
9-es: hogy gondolod, hogy a férj nem tartja a kapcsolatot az anyjával, apjával, azért mert a feleség rossz férfit választott. Ha képes a szülők miatt elválni, akkor váljon el, de ha a férjhez ragaszkodik, akkor viselje csak el a szülőket is. Ha a saját anyja nyalná le az ujját, azt biztosan észre sem venné. Lehet, hogy a papa kicsit nagyszájú, de biztos csak a szeretetét akarja így kifejezni. Kicsit primitívebb emberek, mint a kérdező, de ha szereti a férjét (amit kétlek, csak jó volt férjhez menni valakihez), akkor viselje el egy évben egyszer-kétszer a szülőket is, és az unokát is ők fogják dajkálni - remélhetőleg nem lesz a gyerek eltiltva tőlük.
2023. dec. 28. 21:54
 20/27 anonim ***** válasza:
46%
Majd ha egyszer - isten ne adja - beteg leszel, és az anyós is fog ápolni, akkor majd másképpen fogsz gondolkozni róla. Egy évben pár alkalmat el kell tudni viselni, mivel a férjed szülei, elvégre őbelőlük keletkezett, az ő tulajdonságaikat is hordozza magában. Hogyhogy ennyire elüt a szülőktől? Próbáld a pozitív tulajdonságokat meglátni bennük. Hogy a papa nem iszik, gondolom, hogy az anyja segítőkész, igaz, akkor is, ha nem kéred, de ezt talán mégis meg lehetne beszélni vele. Vagy egy-egy ünnepkor utazzatok el, viszont akkor a férjed fogja rosszul érezni magát, mert a szüleit kizárta a karácsonyi ünnepekből. Vagy nem kellett volna hozzámenni, vagy pedig el kell fogadni a szülőket is olyannak, amilyenek.
2023. dec. 29. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!