Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az normális, ha a párok csak...

Az normális, ha a párok csak szülinapokon és karácsonykor (meg egyéb nagyobb ünnepeken) találkoznak a másik családjával?

Figyelt kérdés

Én ezt szeretném bevezetni de mindig hívnak elég gyakran csak úgy is, de lassan szeretnék ezekre nemet mondani. Persze én is mondom a páromnak, hogy elég, ha ünnepeken jön.

Nálatok hogy van? Ez a felállás így rendben van?

2023. szept. 19. 11:40
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
84%

Most neked kell megerősítés erre? Szerintem ez nem értelmezhető a normalitás/abnormalitás dimenziójában, hanem szokás, egyéni igény kérdése.

Ha neked erre nincs igényed, azt elsősorban nem velünk kell megbeszélned.

Ha nem kedveled a párod családját, azt végképp.

2023. szept. 19. 11:47
 2/36 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk biztosan hiszti lenne belőle, ha csak ünnepeken találkozok a párom családjával, de valószínűleg az én családom is furcsálná.
2023. szept. 19. 11:54
 3/36 A kérdező kommentje:
Hát nem az hogy nem kedvelem (bár van akit tényleg nem), hanem hogy egyszerűen sok az a mennyiség, ahányszor jártam eddig. Véleményem szerint pont az a jó az együttélésben, hogy ha együtt akarunk aludni hétvégén, akkor nem kell valamelyikünk családjánál lenni és két napig jópofizni meg időt tölteni együtt. Ugye még tiniként így volt mindenkinél. De ha minden meghívásra igent mondanék, akkor egy hétvégénk se lenne közös konkrétan. Ezért gondoltam arra, hogy csak ünnepnapokon megyek, viszont a környezetemben nincs senki, aki szintén így csinálná, hanem ha másik városban lakik az anyós após, akkor mennek egy két havonta több napra.
2023. szept. 19. 11:55
 4/36 anonim ***** válasza:
67%
Nekem nem az. Attól, hogy egy pár lettünk, a családunk megmaradt.
2023. szept. 19. 11:57
 5/36 anonim ***** válasza:
92%
Van olyan családtag, akivel ünnepekkor is sok lenne.
2023. szept. 19. 11:57
 6/36 anonim ***** válasza:
88%

Akkor ne menj, a saját döntésed.

Én sem megyek a barátom családjához évi 1-nél többször, mert amikor hazautazunk, élni nincs időnk sokszor, nem még 300 km-t ingázni csakhogy lássuk a másikunk családját.

Plusz ha otthon élnénk sem sűrűn, mert nem szeretek "vendégeskedni" több napon át. Ennyi. Fontos számomra a kényelem, de ha elmegyek valahová, vihetem magammal a kajámat, ami tuti nem bsz bele a diétámba - volt rá példa, konkrétan egy napon keresztül ment a hasam, mert szennyezték véletlenül a kenyeremet.

2023. szept. 19. 11:58
 7/36 A kérdező kommentje:
#4 egyedül mehetsz a saját családodhoz
2023. szept. 19. 12:07
 8/36 anonim ***** válasza:
97%

A páromat eszem ágában se lenne korlátozni. Menjen akkor mikor akar.

Én pl. nem bírom a párom szüleit és ők sem engem. Őket fél évente látom 5 percre. Még az is sok. Párom meg 2 hetente megy haza hozzájuk, mert neki erre van igénye.

A karácsonyt is külön töltjük a párommal,minket ez nem zavar.

2023. szept. 19. 12:09
 9/36 anonim ***** válasza:
23%
Nekem egy komoly párkapcsolatban evidens, hogy a párom családja az enyem is lesz. Nyilván nem olyan szinten, mint a sajátom, de nem is kezelem őket vadidegenkent, mint ezek szerint te akarod. Saját döntés, de nekem pl ez amit te tervezel, nem felelne meg.
2023. szept. 19. 12:12
 10/36 Metionin ***** válasza:
91%
Persze, nálunk ez normális. Sosem volt összejárkálós családom, nem tudom hova tenni ezt a rendszeres együtt ebédelést meg hasonlókat amiket sokan itt írnak, hogy muszáj menni...nyavalyát, egyedül meghalni muszáj, egy önálló felnőtt ember hadd döntse már el, hogy hogyan tölti a hétvégéjét.
2023. szept. 19. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!