Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az normális, ha a párok csak...

Az normális, ha a párok csak szülinapokon és karácsonykor (meg egyéb nagyobb ünnepeken) találkoznak a másik családjával?

Figyelt kérdés

Én ezt szeretném bevezetni de mindig hívnak elég gyakran csak úgy is, de lassan szeretnék ezekre nemet mondani. Persze én is mondom a páromnak, hogy elég, ha ünnepeken jön.

Nálatok hogy van? Ez a felállás így rendben van?

2023. szept. 19. 11:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
74%
Igen, minek többet?
2023. szept. 19. 15:47
 22/36 anonim ***** válasza:
78%
Nekem jó volt a viszonyom az exeim családjaival, így szívesen mentem, ha volt valami alkalom karácsonyon/szülinapon kívül, és fordítva is így volt. De mindegyikkel működött az is, hogy ha túl sűrűnek találtuk egy időszakban a családi eseményeket, akkor nem mentünk a másikkal, nem volt ebből sértődés. Férjemmel is így van most, ő gyakrabban jár anyósomhoz egyedül, én gyakrabban járom anyuhoz egyedül, de figyelünk, hogy együtt is menjünk mindkét helyre ne csak évente 2x (jó a viszony, szeretünk menni, tesókkal/unokahúgokkal is össze szoktuk szervezni ilyenkor, hogy találkozzunk ott).
2023. szept. 19. 18:34
 23/36 anonim ***** válasza:
83%
22-es vagyok: még egy gondolat: az a normális, amit te annak értesz. Szomorúan olvasom itt a gyakorin, hogy mennyire nem "normális" az, ahogy nálunk rendben vannak a viszonyok a családban, szívesen töltünk időt sógorokkal, sógornőkkel, anyósokkal, unokahúgokkal stb. (nyilván nem minden mindig cukormáz és rózsaszín felhő, és szó sincs arról, hogy mindenkit imádnék, de képesek vagyunk normálisan rendezni a problémákat). Viszont a pároddal ezt mielőbb tisztázni kell. Később ha gyerek van, akkor pedig olyan rendszert kell kitalálni, hogy azért, mert te (akármilyen okból) évente 2x akarsz csak a párod családjával találkozni, azért a gyereket ne tiltsd tőlük. Most nyilván nem arra gondolok, hogy alkoholista vagy koszfészekben lakó nagyszülőkhöz nem akarsz menni, nem akarod engedni.
2023. szept. 19. 18:44
 24/36 A kérdező kommentje:

21. Azért kell többet mert a 20as megmondta, ha nem mész gyakran az azt jelenti utaljátok egymást 😂

Utolsó, persze gyerekkel más lesz valószínűleg.

2023. szept. 19. 19:34
 25/36 anonim ***** válasza:
40%
Normális a mai világban sajna.
2023. szept. 19. 23:05
 26/36 Kései Sirató ***** válasza:
68%
Gondolod, hogy hetente utazni fogok 400 km-t, hogy találkozzak párom családjával? Persze, hogy normális.
2023. szept. 20. 08:34
 27/36 anonim ***** válasza:
82%

9-es, neked nem volt még olyan párod, akinek a családja egy nettó idiótákból álló bagázs :D, akit évi egyszer SEM akarsz elviselni.

Nekem volt - nem véletlen a múlt idő. Valláskárosult anyuka, aki mellette olyan dolgokban hisz hogy a hajam égnek állt tőle. Apuka behunyászkodó, az öcsike kőbunkó (mindenkivel), a húg meg elkényeztetett pitsa.

Nem volt közös témánk - vagyis anyuka 0-24 térített, apuka bólogatott rá, akárcsak az exem.

2023. szept. 20. 08:54
 28/36 Kései Sirató ***** válasza:
#27 Ha te hitetlen vagy , minek jöttél össze egy hívővel, aki ugyanazt vallja, amit az anyja, aki nem 100-as?
2023. szept. 20. 09:09
 29/36 anonim ***** válasza:
36%

27!

Nem, nyilvan nem volt. De ha lett volna es a párom kapcsolatot tartott volna velük, akkor mentem volna én is. Nekem ez az evidens, nem az, hogy vadidegenkent vannak kezelve. Ott ahol ez utóbbi a divat, a majdani gyereknek se lesznek rendes, a nagyszulokkel együtt töltött idoszakai? Vagy anyu majd viszi a saját szüleihez, apu meg megintcsak a sajatjahoz? Már ha anyu engedi, ugye, mert ha szerinte anyósek nem normálisak, velük nem kell a kapcsolat, akkor nehezen fogja engedni, ugye.

2023. szept. 20. 09:11
 30/36 A kérdező kommentje:
Hát az idegenként kezelve és a minden hétvégét együtt töltünk között van átmenet és én írtam is, hogy ha gyerek lesz, akkor más lesz, akkor biztos többet találkozunk, másokat nem tudok, gondolom másoknál is megborul a rendszer ilyenkor. De jelenleg még csak egy pár vagyunk, akik együtt élnek ketten és a hétvége az egyetlen szabadidejük, amikor lehet minőségi időt együtt tölteni. Én nem akarom minden hétvégémet, de minden héten csak egy napot sem azzal tölteni, hogy náluk vagyok. De ha gyerekünk lesz, eleve kevés lesz a szabadidőnk és én megértem, ha a nagymama unokázni akar, illetve akkor már több előnye is lesz annak, ha mondjuk feljön hozzánk, mert most csak kb annyiból áll a program, hogy ebédelünk, filmet nézünk és a hülyeségeit mondja :D
2023. szept. 20. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!