Az normális, ha a párok csak szülinapokon és karácsonykor (meg egyéb nagyobb ünnepeken) találkoznak a másik családjával?
Én ezt szeretném bevezetni de mindig hívnak elég gyakran csak úgy is, de lassan szeretnék ezekre nemet mondani. Persze én is mondom a páromnak, hogy elég, ha ünnepeken jön.
Nálatok hogy van? Ez a felállás így rendben van?
Lehet félreértettétek néhányan. Úgy értem, hogy én az ő családjához csak ünnepeken mennék, de ez nem azt jelenti, hogy ő csak akkor mehet, ha én is.
9. Általában az van ilyen véleményen, hogy a családjának tekinti a párjáét, aki szerencsés és egy tündéri családot kapott a párja mellé. Hát én nem ilyen vagyok. Ja és én vadidegeneknek nem megyek a szülinapjára, úgyhogy nem igazán mondhatom, hogy annak kezelném őket :D
Én se szeretek napokig vendégeskedni, úgy viselkedni, ahogy az adott házigazda elvárja, jópofizni, elfogadni minden ételt, mert ha nem, azzal megsértem, stb. Illetve minden ilyen nagyobb eseményen kellemetlen témákat dobnak be, vagyis én nem szeretem hallgatni, hogy a sógornőm hogy meg fogja verni a másfél éves gyerekét, vagy hogy milyen kvák a mai lányok a miniszoknyájukban, meg hasonlók. Nem mindegyik ilyen, illetve a párom teljesen más gondolkodású, de én hallgatni se bírom az ehhez hasonlókat.
Nálunk ez a helyzet, úgy, hogy nálunk ünnepnek számítanak a névnapok, születésnapok, karácsony, húsvét, (+ még ha van ballagás, és diplomaosztó).
20 éve vagyunk házasok és soha nem volt ebből gond. Ezekre az alkalmakra meghívom szüleimet és anyósomékat is, ők is visszahívnak minket a szülinapokra, névnapokra.
Ezenkívül sokat utazunk, barátokhoz megyünk, színházba, koncertekre járunk, de a szüleink is járnak wellnessezni, meg osztálytalálkozókra, meg nekik is vannak barátaik, nem korlátozódik az életük ránk, vagy az unokákra.
"Úgy értem, hogy én az ő családjához csak ünnepeken mennék, de ez nem azt jelenti, hogy ő csak akkor mehet, ha én is."
. Ok, csak ez némileg ellentmondásban van ezzel: "Véleményem szerint pont az a jó az együttélésben, hogy ha együtt akarunk aludni hétvégén, akkor nem kell valamelyikünk családjánál lenni és két napig jópofizni meg időt tölteni együtt."
Ha Te a pároddal való együttlétet preferálod, akkor ugye ez akkor sem valósul meg, ha külön töltitek az időt, mert ő éppen a családját látogatja meg.
Márészt meg aközött, hogy csak szülinapon/karácsonykor találkoztok, és hogy minden hétvégén, azért elég sok a lehetőség még. De úgy tűnik, mintha nem lehetne kompromisszum. Vagy nem is akarsz.
A másik panaszcunamira: az, hogy Te a pároddal szeretnél inkább lenni kettesben, és hogy kellemetlen maga a vendégeskedés, az két különböző dolog. Ha számodra maga a vendégeskedés kellemetlen, akkor nem értem, miért azzal érvelsz, hogy egyszerűen csak a pároddal akarsz lenni.
De még egyszer: nem értem, hogy ezt miért nem a pároddal beszéled meg. Semmit nem írsz arról, hogy ő hogyan vélekedik erről, illetve miért nem tudod vele ezt megbeszélni.
Jajj :D
Szóval. Mehet, meg én is mehetek a sajátomhoz, meg van, amikor ketten töltjük az időt. És a ketten szón van a hangsúly, úgy értettem azt, amit írtam, hogy amikor még tinikoromban volt kapcsolatom, akkor ha együtt akartam aludni a barátommal, és/vagy csak dögleni az ágyban, viszont azt vele, akkor kötelező volt találkozni a szüleivel is, hiszen együtt laktak. Örülök, hogy ez már nincs így. Ennyi.
Lehet, hogy van kompromisszum, de ezt most ahhoz tudnám hasonlítani, hogy hónapokig mentél minden hétvégén inni, bulizni, majd egyszer csak annyira besokalltál tőle, hogy azt mondod, csak szilveszterkor iszom legközelebb és nem akarok újra minden hétvégén bulizni. Pihensz, nem akarsz menni. Én is besokalltam mostanában. Lehet, hogy ha most egy ideig nem látom őket, akkor majd jobban lesz kedvem menni.
Kellemetlen a vendégeskedés, meg még egyéb okaim is vannak arra, hogy minél kevesebbet menjek, ez az egyik érvem volt, hogy jobb lenne, ha hétvégén csak ketten lennénk, de később mondtam még pár okot.
Mondtam a páromnak és megérti, illetve ő pl eleve nem jár ilyen gyakran az én családomhoz, mondjuk ennek az az oka, hogy én is csak havi egyszer szoktam, mert ennyire van igényem, illetve a párom sportol és gyakran van vasárnaponként emiatt dolga, és nálunk sokszor vasárnap van családi ebéd. Ami miatt feltettem ezt a kérdést, az az, hogy halljak különböző véleményeket, hogy szerintetek ez így oké-e, nálatok hogy van, mert a barátaim szintén gyakran járnak a párjuk családjához, így nem tudtam még olyannal beszélni, aki ebben hozzám hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!