Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Más családoknál is a legnagyob...

Más családoknál is a legnagyobb balhék karácsonykor vannak?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok vallásos, és nem is tartok semmi ünnepet sem, mert nem hiszek egyik vallás istenében sem. Párom okkult dolgokban hisz, szülei katolikusok. A helyzet az, hogy a párom szereti a karácsonyi hangulatot, díszeket, karácsonyfát stb a feeling miatt, míg én rühellem az egész giccsparádét. Úgy egyeztünk meg, hogy kétévente állítunk csak fát, mert én nem akarom minden évben itt kerülgetni januárig. Ez működik nálunk.

Ma volt nálunk anyós és teljesen ki volt akadva, hogy mi az, hogy nincs karácsonyfa állítva 23-án reggel 9kor. Mondtuk neki, hogy idén nem lesz fa díszítve. Ezután mondta, hogy ő majd megcsinálja. Közöltem, hogy nem, felidegesedett rajta és elment haza. Voltunk párommal a szomszéd városban bevásárolni, mire hazaértünk anyós fogta magát, lement a pincénkbe, felhozta a lakásunkba a mű karácsonyfát és feldíszítette. Én ugyanazzal a lendülettel szétkaptam a fát és visszavittem a pincébe. Délután jött hozzánk megint, pofáján az önelégült vigyor. Mondtam neki, hiába avatkozott bele az ünnepi szokásainkba, én eltüntettem a fát oda, ahová az való. Elkezdett velem sikítozni, még neki állt feljebb, miután kvázi betört hozzánk, na jó volt kulcsa vészhelyzet esetére, de ez rohadtul nem vészhelyzet. Szóval fogtam magam és leszedtem a kulcstartójáról a lakáskulcsunkat és elküldtem a francba haza. Most após is telefonált, hogy eltöri a csontjaimat, hogy ki mertem dobni anyóst a lakásból, a párom szerint is túlreagáltam. Párom testvére, aki anyósékkal él idejött cirkuszolni, hogy kinek képzelem magam, hogy így viselkedek és nincs karácsonyfa. Közöltem, hogy mivel a lakást konkrétan én tartom fenn, teljesen jogosan csinálok itt azt, amit akarok(béreljük és mindent én fizetek). Persze azt a részt sógor nem tudta, hogy az anyja karácsonyfát állított az engedélyünk nélkül, szóval ő is most összeveszett az anyjával, hogy ilyet nem lehet csak úgy csinálni.

Szóval most mindenki összeveszett mindenkivel is, áll a balhé, anyós meg mindenkinek azt hazudja facebookon, hogy én terrorban tartom a párom, nem engedek fát állítani, holott a párommal így egyeztünk meg. Nem akarok szemét lenni és odaposztolni, hogy az engedélyünk nélkül bejött a lakásunkba és itt rendezkedett, bár lehet azt kellene, hogy állítson már magán. Egész nap a számomra ismeretlen rokonai bombáztak a messengeren mindenféle baromságokkal, kénytelen voltam lenémítani a telefont.

Ilyen helyzetet hogy lehetne megoldani? A kulcsot vissza nem kaphatja, és ide nem jön karácsonykor vendégeskedni(ez volt tervben eredetileg még a húzásai előtt). Igen tudom, hogy nem anyós, hanem a párom anyja, de így egyszerűbb leírni.

Más családoknál is vannak hasonló karácsonyi balhék?

2023. dec. 24. 01:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk egész évben áll a feldíszített karácsonyfa..

A pincébe...Zsákkal a tetején...

Csak ilyenkor felhozzuk :D

előző voltam.

2023. dec. 24. 07:23
 12/26 anonim ***** válasza:
24%

Am szerintem is túltoltad így végigolvasva...

Ne legyél ennyire "szögletes" nem a melóhelyeden vagy!

Még akkor se ha Hóm oficc...

Inkább tényleg igyál vmit, aztán nyugi!

2023. dec. 24. 07:29
 13/26 anonim ***** válasza:
62%

Megértem, hogy felhúztad magad az anyósod viselkedésén. Nem az ő lakása, neki ott csak véleményezési joga van, te meg vagy foglalkozol vele, vagy nem.

Viszont: egyformák vagytok. Ő se tud alkalmazkodni, te se.

Minden rokoni és egyéb kapcsolat az alkalmazkodásról szól, mások hülyeségének elviseléséről. (Egy bizonyos szintig, persze.) Neked simán illene elviselni a karácsonyfát két hétig. Úgyse tőled várják el, hogy csináld, csak el kéne viselni.

Nyilván te is csinálsz olyasmiket, amikkel dühíted a környezetedben élőket, de elviselik. Ha nem tanyán lakik az ember egyedül, akkor ezzel jár a dolog.

Egy bármilyen anyós nem csak a dühöngés forrása lehet, hanem hasznos is, akitől rengeteg segítséget tudsz kapni a későbbi életedben. Ha úgy állsz hozzá. Csak el kellene viselni az ő nem túl durva hülyeségeit. Ezt a fenyős dolgot nem az ő kedvéért, hanem a veled egy háztartásban élő személy kedvéért. (Nyilván az anyós se saját maga miatt viselkedett így, hanem a kedvenc porontya panaszkodott neki.)

2023. dec. 24. 08:01
 14/26 anonim ***** válasza:
60%

Határozott vagy, meg megvan a kompromisszum, meg véghezviszed az akaratod, meg te fizetsz mindent ezért te mondod meg a tutit. Még kegyes is vagy, hogy minden második évben "belemész", hogy a párod is élvezze azt amit amúgy szeret.

Az élet azért nem úgy működik, szerintem ezt túltoltad, az egész család összeveszett mindenkivel. A párod van a középpontban és most mást se csinál, csak szopik. Az igaz, hogy az anyós nem jól járt el, nem szabadott volna bemennie a lakásotokba engedély nélkül.

Figyelj az én férjem abszolút nem vallásos, én se, de szeretem a karácsonyi feelinget most felnőttként, pedig nekem is voltak rossz karácsonyi élményeim gyerekként. Van egy műfánk lenne van a pincében, 23.-án este felhozom, feldíszítem egyedül, ha van kedve segít, ha nincs kedve akkor nem segít. Nekem megvan a boldogság, a férjem gond nélkül elviseli hogy dec 23 - jan 6 áll a fa. Ezt azért el tudnád viselni, nem kell plafonig érő műfa se. Nem értem mi ebben a nehéz? Önmegvalósíts meg legyél kőkemény, vezesd be a szabályaidat, legyél olyan mint egy rugalmatlan börtönőr, aztán egy légy nem fog melletted megmaradni.

A kérdésre is válaszolva, minden családban van sz.rkeverö össze vissza ferdítö rokona az élettársnak/férjnek, fogalmam sincs hogy lazíts a helyzeten, mert ezt túl komolyan vetted. Ha okosan oldottad volna meg, akkor főként az élettársad és a saját békéd érdekében az lett volna a megoldás, hogy hazaérsz, oké anyós felhozta a fát, rohadtul felment a vérnyomásod 400-ra. Tombolsz egy kicsit meg magyarázol a párodnak, hogy milyen ilyen meg olyan az anyja, aztán iszol valamit aztán lenyugszol. Legközelebb mikor jön anyós, visszaveszed a lakáskulcsát, a lehető legkevesebb kommentárral meg drámával. Max hozzáfűzöd, hogy mama nem szeretnénk, ha bejárna a lakásunkba mikor nem vagyunk itthon, a lakást vészhelyzetre kapta. Nem hívjátok meg őket karácsonyra mivel ugye nem ünnepeltek, aztán ennyi. Aztán anyós vagy elgondolkodik, vagy nem, vagy megsértődik, néha a kevesebb szó jobban működik, mint a sok veszekedés amikor a végén már az ember azt se tudja mi az eleje meg hol a vége, meg mindenki arra ferdít amerre akar.

2023. dec. 24. 08:10
 15/26 anonim ***** válasza:
79%

Tevedsz.

Szerintem a leheto legjobb megoldas volt a balhe.

Igy legalabb elore helyre lett rakva az anyos.

Mar ne is haragudj de van egy megallapodas a fiatalok kozott h MINDEN MASODIK EVBEN karacsonyoznak. Erre anyos rendezkedik es figyelmen kivul hagyja megallapodast mert neki ugy jo ahogy. Kb leszarja h a fiatalok mit akarnak es minden aron csak azert is bele akar pofazni. Meg is teszi hiszen bemegy a lakasba es felallitja a fat.

En siman alakommentelnem h pontosan mi tortent es leirnam h miben allapodtam meg a parommal es h o ezt mennyire figyelmen kivul hagyja.

2023. dec. 24. 08:57
 16/26 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk eddig kétszer volt orbitális családi balhé, apám testvérei robbantották ki, mindkettőt választások napján, nem karácsonykor. Az egyik jobbos a másik balos, apámat meg nem érdekli ennyire a politika. Jaj de szép volt, épp csak nem estek egymásnak.
2023. dec. 24. 08:57
 17/26 anonim ***** válasza:
94%

"az lett volna a megoldás, hogy hazaérsz, oké anyós felhozta a fát, rohadtul felment a vérnyomásod 400-ra. Tombolsz egy kicsit meg magyarázol a párodnak, hogy milyen ilyen meg olyan az anyja, aztán iszol valamit aztán lenyugszol."

És így anyós azt látja, hogy nyugodtan csinálhat bármit, a veje legfeljebb tombol egy kicsit, aztán lenyugszik.

Nem, anyós ne avatkozzon bele abba, amiben a kérdező és a párja közösen megegyeztek, és ne menjen be a lakásba akkor, amikor kedve tartja, mert erre nincs engedélye. Ha vészhelyzetre kapta a kulcsot, akkor az vészhelyzetre van. Ha megszegi a szabályt, én is elvettem volna a kulcsát, aztán mérgelődjön nyugodtan.

"Nekem megvan a boldogság, a férjem gond nélkül elviseli hogy dec 23 - jan 6 áll a fa." - Nekem is szimpatikusabb ez a megoldás, DE ha a kérdezőék abban egyeztek meg, hogy egyik évben van fa, a másik évben nincs, akkor ők hadd csinálhassák így. Más meg ne akarja a közös döntést felülírni, csak mert neki nem tetszik.

2023. dec. 24. 09:11
 18/26 anonim ***** válasza:
81%
Nem szokott balhé lenni, de én nyugodt típus vagyok. Nem is értettem sosem, min tudnak az emberek üvöltve veszekedni egymással ilyenkor. Mondjuk azt értem, hogy ez nem ok, csak tünet.
2023. dec. 24. 09:13
 19/26 anonim ***** válasza:
76%

Anyósnak mégis a f... köze van ahhoz, hogy állítotok-e fát vagy nem?

A párom szerint is túlreagáltam.

Én itt raktam volna ki a páromat is. Menjen anyucihoz, ha szerinte normális, hogy az anyja kéretlenül rendezkedik más otthonában.

2023. dec. 24. 09:52
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
A karácsonyfa hiánya zavarja katolikus anyóst, a gyereke okkult nézetei pedig nem. Na kérem, ilyen is van.
2023. dec. 24. 10:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!