Hogyan tudnám kiszakitani a párom a mérgező anyjától?
Össze akarunk költözni párommal. Az én szüleimnek van egy felújított háza ahol megtehetjük, 4 éve vagyunk együtt 28-29 évesek vagyunk.
A páromnak annyira nem jön be mert kozoset akár, úgyhogy persze majd utána közös ha meglesz a házasság és majd hitel, stb.
De anyós iszonyatosan a ház ellen van, mintha ördögtől való lenne. Folyamatos konfliktus forrás. A párom úgy akarna eljönni otthonról hogy a szülei jó szívvel engedik el de egyszerűen annyira ellene van hogy elmenjen otthonról hogy ez nem lesz veszekedés mentes elszakadás.
Mit tudnátok javasolni? Ha valami nem úgy van ahogy anyós kitalálja, rögtön érzelmileg durván nekitamad a páromnak.
Én vagyok a férfi, ő a nő.
Párom nem akarna úgy eljönni hogy nagyon összevesz vele és ez iszonyatosan nyomasztja.
Az itt válaszolóknak láthatóan fogalmuk nincs, hogy a gyerekkori nevelés milyen elképesztő függést és kiszolgáltatottságot hoz létre, amiből mennyire nehéz kitörni - 19-es, ne gyere ezzel jó???
Nem én vagyok az egyetlen, akinek egy konrtollmániás szülő jutott, mégis úgy elhúztam 21 évesne, hogy azóta sem láttak, és SOKAN VAGYUNK.
Akinek ez nem megy, az tketlen vagy nem is akar elmenni onnan.
"Az itt válaszolóknak láthatóan fogalmuk nincs, hogy a gyerekkori nevelés milyen elképesztő függést és kiszolgáltatottságot hoz létre, amiből mennyire nehéz kitörni."
Többen is írtuk, hogy van benne tapasztalatunk. Viszont ma már több opció van, mint a szüleim fiatalkorában volt, több segítséget lehet kapni.
Köszönöm a kioktatást, a sz.r családból jövőktől pont ennyi empátia és átérzési képesség várható. Anyósom le van építve minimálra, mégis a férjem magán hordozza a kötődési zavarok teljes skáláját, ami elől nem lehet elköltözni és kidobni. Ugyanúgy ahogy az itt kommentelők sem tudnak elbújni a saját nyomoruk és eltaszítottságuk elől, ezért éreznek elégtételt, ha mást is eltaszításra kárhoztatnak, és adnak ilyen bölcs és szofisztikált tanácsokat.
Amúgy én jártam gyermekpszichológushoz a saját gyerekünk miatt, ad eszközöket, de az ember személyiségét és múltját alapvetően nem tudja megváltoztatni. Aki azt várja egy pszichológustól hogy a gyerekkori terrort és hülyeségeket majd nyom nélkül eltünteti valami varázsütésre, az pofára fog esni. De a kommentek alapján nem mi szorulunk segítségre elsősorban...
27, magadat is el kellene vinned egy szakemberhez, nem csak a gyerekedet. Az én anyám is egy toxikus rohadék volt, az öcsém narkós lett miatta, én étkezési zavarral küzdöttem évekig.
Elmentem terápiára, szépen rendszeresen jártam, nem csak beugrottam köszönni. Ez évekig tartó munka, nem varàzsütés.
Ha ennyire ragaszkodsz a traumádhoz, mert neked ez az áldozati szerep ennyire fekszik, akkor tényleg nem segít a pszichológus. Igenis tudsz változni, HA akarsz. Nem fog elmúlni nyom nélkül, de megtanulod kezelni és nem örökíted át a gyerekedre.
Eszembe nem jutott volna a gyerekvállalás, amíg hordoztam magammal a traumáimat. Amint úgy éreztem, hogy már nincs hatással rám, már ki tudom zárni, belelendültünk a babaprojektbe. Mondjuk ehhez kell egy kellően empatikus és egészséges kapcsolat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!