Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Határok anyóssal szemben?...

Határok anyóssal szemben? Nektek hogy sikerült?

Figyelt kérdés

Folyamatosan irányít, tanácsokat ad. Ettől függetlenül én mindent csinálok úgy, ahogy én jónak látom, viszont ennyi év után már baromira idegesít, hogy a tanácsait kell hallgatnom. Emellett sokszor tájékozatlan és előítéletes.

Elmondtam neki, hogy mivel többszöri kérés ellenére sem hagy békén a "jótanácsaival", ezért megszakítom vele a kapcsolatot. Viszont úgy tűnik, egyáltalán nem érti, amit mondok neki, mert csak a szeretetről magyaráz meg arról, hogy nem érti, miért vagyok tele gyűlölettel, amikor ő csak jót akar és szeretetből beszél.

Szerettem volna jóérzéssel együtt lenni a férjem családjával, de ez eddig sem ment. Babánk fog születni, ezért úgy gondoltam, időben fel kell számolnom ezt a problémát, mert a gyerek érkezése után csak durvulni fog a helyzet.

2023. dec. 4. 10:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
27%
56/20" Ne cipeljem a kannát" Ebben mi volt ami sértett?
2023. dec. 4. 18:43
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én az ilyen embert ignorálom.

Elmondom neki egyszer kétszer, ötször, hgoy ne, de mikor tizedjére is jön a kéretlen bromságaival, onnantól kezdve teljes kapcsolatmegszakítás.

Nem érdekel, hogy az anyám, az anyósom, vagy kicsodám. Telefonszám letilt, kapun nem jön be, amikor csak én vagyok otthon, és én sem megyek hozzájuk.

Van jobb dolgom is, mint állandóan! más okoskodását hallgatni.

2023. dec. 5. 11:28
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

2-3 ÉV? 2-3 hónapon keresztül nem tűröm, nemhogy ÉVEKEN át.

Megsértődik, az meg az ő baja.

2023. dec. 5. 11:31
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nédde, csak nem anyámat kaptad meg anyósnak? Nem kell azzal foglalkozni, hogy jaj hát leendő nagymama meg a többi ostobaság. Az én anyám hálistennek azt se tudja hol lakunk, de ez nem is fog változni soha. Sőt, azt se tudja hogy megint babát várunk, mert a fiam se érdekelte sosem.

Nyomatta a szöveget, persze mindent jobban tudott. Egyszer a nagy süketelések közepette a férjem rendbe vágta a kis lelkét azzal, hogy ha oly remek lenne szülőségből, hogy tanácsokat osztogat, akkor az öcsém nem lenne drogfüggő, én nem lettem volna bulimiás, a nővérünk meg nem akart volna öngyilkos lenni. Igen, mindannyian voltunk kezelve szakemberek által, mindegyikben nagy szerepet játszott anyànk, hogy is mondjam, szülősége..

Akkor pattant el az ütőér, amikor elkezdte játszani az áldozatot. Azóta le van tiltva mindenhol, apámnak megmondtam, hogy nem hozhatja ide és nem mondhat el rólunk semmit sem. A tesóim se tartják vele a kapcsolatot.

Hidd el, a férjednek is a talpára kell állni és meg kell mondani anyucinak, hogy ez a ti életetek és ebben a házasságban ketten vesztek részt. Határokat kell húzni, tetszik vagy sem, különben a nyakatokra nő, mint egy rosszindulatú daganat.

Ja és minél távolabbra költözzetek tőle, ne tudjon csak úgy átpattanni hozzátok.

2023. dec. 6. 21:16
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

24: “ha oly remek lenne szülőségből, hogy tanácsokat osztogat”

Es basszus, tenyleg. A legtobbszor mindig azok adnak keretlen tanacsokat, akik teljesen megbuktak mint szulo.

2023. dec. 6. 23:38
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
25, hát pont azért osztogatják, hátha mint nagyszülő jobban beválnak. Mondjuk mi nem adtunk sok esélyt neki. Anyósom pedagógus 35 év tapasztalattal különböző korú gyerekek közt. Neki valahogy jobban hiszek. Ja meg hát ő akkor ad tanácsot, ha kérem, nem azzal kezdi, hogy “na azt úgy kell csinálni..”
2023. dec. 7. 07:28
 27/29 anonim ***** válasza:
Én mindig végighaallgattam anyósomat, aztán elmondtam, hogy én hogy látom. De azt is, ha valami olyat mondott, amit valóban érdemesnek tartottam kipróbálni. Az elején ez úgy nézett ki, mintha csak mindenbe belekötnék valahol, de átment egyfajta eszmecserébe, ő is végighallgatott mindig, és ha úgy volt, elkezdte dicsérni azokat, amiket esetleg tőlem hallott hasznosítható infónak. Mellette az is kellett, hogy a férjem is mindig mellettem állt, és amikor pl a gyerek megszületett ezerszer elmondta neki, hogy nem vagyunk már gyerekek, el tudjuk dönteni, meg ezerszer azt is, hogy (ha valóban úgy volt), hogy elavult nézeteket oszt, már így, meg úgy van. A pár év csiszolódás eredménye nagyon jó kapcsolat lett. Meg mondjuk igen, az sem árt, ha felfogja az anyós, hogy mindenki máshogy csinálja a dolgait.
2023. dec. 8. 18:20
 28/29 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
aug. 21. 11:59
 29/29 A kérdező kommentje:

Anyósék mellé költözünk a babával. Olyan hozzáállással jöttem ide, hogy nem engedem, hogy beleszóljon az életünkbe. Nem volt konkrét beszélgetés, de szerintem érezte rajtam a határozottságot, így az elmúlt 5 hónap során a ritkán mondott valamit, azt elegedtem a fülem mellett vagy pedig mondtam, hogy jó így nekünk, ahogy most csináljuk. Szerencsére nem ismétli magát és kevésszer próbál "segíteni".

Egy nagyobb probléma volt még az elején. Folyton a mi ruhánkat mosta, meg kivette a férjem kezéből a mosást, mert a babruhákat nem szabad együtt mosni a miénkkel. Megmondtam neki, hogy mi pedig így mossuk és kész. Ezt nehezen fogadta el, párszor még trükközött a ruháinkkal, de ma már nem nyúl hozzájuk.

Ő nem változott semmit, de érzi, hogy nekem nem fér bele a viselkedése, ami miatt velem szemben visszafogja magát. Panaszkodott is rólam a férjemnek. Én odaálltam elé és elmondtam, hogy ha rossz érzéseket kelt benne a viselkedésem, akkor mondja el, mi a baj és változtatok. A válasz az, hogy "semmi, semmi". Ő nem mondott ilyet. Szóval én passzív vagyok, ő pedig visszafogja magát, így szerintem mindenki elégedett a helyzettel a lehetőségekhez mérten.

aug. 21. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!