Határok anyóssal szemben? Nektek hogy sikerült?
Folyamatosan irányít, tanácsokat ad. Ettől függetlenül én mindent csinálok úgy, ahogy én jónak látom, viszont ennyi év után már baromira idegesít, hogy a tanácsait kell hallgatnom. Emellett sokszor tájékozatlan és előítéletes.
Elmondtam neki, hogy mivel többszöri kérés ellenére sem hagy békén a "jótanácsaival", ezért megszakítom vele a kapcsolatot. Viszont úgy tűnik, egyáltalán nem érti, amit mondok neki, mert csak a szeretetről magyaráz meg arról, hogy nem érti, miért vagyok tele gyűlölettel, amikor ő csak jót akar és szeretetből beszél.
Szerettem volna jóérzéssel együtt lenni a férjem családjával, de ez eddig sem ment. Babánk fog születni, ezért úgy gondoltam, időben fel kell számolnom ezt a problémát, mert a gyerek érkezése után csak durvulni fog a helyzet.
"Háát ja, de minek hallgassam? Hallgattam eleget, van ennél jobb dolgom is"
Évekig hallgattam, most mi változott
Hogyan adja a tanácsait? Közel lakik? Vagy telefonon hív? Utóbbi esetében: nem veszed fel a telefont. Engem terhesen kezdett gyakran hívni anyós, addig soha nem beszéltünk telefonon. Egy idő után meguntam, pláne, hogy veszélyeztetett terhesként (utolsó 2 hónapban szinte csak feküdtem) nagyon nem hiányzott a paráztatás, meg a semmiről csevegés (mi érdekes történt volna velem otthon?).
A tanácsainál is jeleztem, hogy nem tartok rá igényt. Egyszer abba is bele akart kotyogni, hogyan öltöztetem fel a fiam. Meg kell húzni a határokat. Az én anyám nem kotnyeleskedik. Apám néha, de őt is leállítom.
A hitrendszered miatt nem tudsz határt húzni. Nem is fogsz. Ahhoz a teljes gondolkozást kell áthuzalozni.
Itt egy kis belépővideó.
Amikor belekezdett a miért így és miért nem úgy csinálod, és Katika is úgy csinálja, akkor mindig mondtam rezzenéstelen arccal, hogy "nem baj!".
2-3 év után rájött és mondta is, tudom neked nem lehet mondani,es legyintett. Nem is mondja már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!