Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Határok anyóssal szemben?...

Határok anyóssal szemben? Nektek hogy sikerült?

Figyelt kérdés

Folyamatosan irányít, tanácsokat ad. Ettől függetlenül én mindent csinálok úgy, ahogy én jónak látom, viszont ennyi év után már baromira idegesít, hogy a tanácsait kell hallgatnom. Emellett sokszor tájékozatlan és előítéletes.

Elmondtam neki, hogy mivel többszöri kérés ellenére sem hagy békén a "jótanácsaival", ezért megszakítom vele a kapcsolatot. Viszont úgy tűnik, egyáltalán nem érti, amit mondok neki, mert csak a szeretetről magyaráz meg arról, hogy nem érti, miért vagyok tele gyűlölettel, amikor ő csak jót akar és szeretetből beszél.

Szerettem volna jóérzéssel együtt lenni a férjem családjával, de ez eddig sem ment. Babánk fog születni, ezért úgy gondoltam, időben fel kell számolnom ezt a problémát, mert a gyerek érkezése után csak durvulni fog a helyzet.

2023. dec. 4. 10:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
30%

"Háát ja, de minek hallgassam? Hallgattam eleget, van ennél jobb dolgom is"

Évekig hallgattam, most mi változott

2023. dec. 4. 11:52
 12/29 A kérdező kommentje:
Az változott, hogy elfogyott a türelmem, illetve rájöttem, hogy nem kell mindent eltűrnöm, ami számomra kellemetlenséget okoz.
2023. dec. 4. 12:00
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan adja a tanácsait? Közel lakik? Vagy telefonon hív? Utóbbi esetében: nem veszed fel a telefont. Engem terhesen kezdett gyakran hívni anyós, addig soha nem beszéltünk telefonon. Egy idő után meguntam, pláne, hogy veszélyeztetett terhesként (utolsó 2 hónapban szinte csak feküdtem) nagyon nem hiányzott a paráztatás, meg a semmiről csevegés (mi érdekes történt volna velem otthon?).

A tanácsainál is jeleztem, hogy nem tartok rá igényt. Egyszer abba is bele akart kotyogni, hogyan öltöztetem fel a fiam. Meg kell húzni a határokat. Az én anyám nem kotnyeleskedik. Apám néha, de őt is leállítom.

2023. dec. 4. 12:23
 14/29 anonim ***** válasza:
29%
Az én anyósom is hasonló. És amíg nem volt gyerekünk sokkal rosszabb volt, akkor is hallgatni kellett a baromsagait. Amióta gyerek van, eleinte atjöttek babázni, utána átvitték magukhoz, most meg már a suliból is elhozzák ha úgy van, úgy könnyebb elviselni ha segítenek is. A babatoknak ő lesz a nagyanyja, ez fontos dolog. Nem abból kell kiindulni, hogy téged idegesít. Ha hülyeséget beszél, nem kell vele foglalkozni. A jótanacsokat anyósom pl. be is akarja tartatni és olyankor megmondom, hogy nem úgy fogom csinálni, ez van, fogadja el. Ezen a ponton túl úgysem tud mit csinálni, csöndben fog maradni. De egyébként az se jó ha te bunkó vagy, annyit mondott: ne vidd a kannat, ez nem sértő. Neked ez azért sértő, mert utálod, ezt valahogy félre kell tenni.
2023. dec. 4. 12:49
 15/29 anonim ***** válasza:
72%
Addig nem pulyálok le, ameddig nem tudok ilyen embereket lerendezni, így kezelem az anyóst. Ennyi...
2023. dec. 4. 12:57
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
A feleségemnek az anyjával, 4 évvel ezelőtt megszakítottam minden kapcsolatot. Volt belőle eleinte sok veszekedés, de mára mindenki felfogta, hogy ez így fog maradni. Amiket itt páran leírtak, hogy milyen az anyósuk, nekem sokkal rosszabb volt.
2023. dec. 4. 13:24
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Annak idejen tul jol a no contacttal. Lettem is osellenseg, maga a mumus az egesz csaladi galerijanak egybol. Ez azota sem valtozott. Nem erdekel, nem hianyzik egy se. ;-)
2023. dec. 4. 13:37
 18/29 anonim ***** válasza:
22%
Azért azon megsértődni, hogy ne cipeld a kannát...
2023. dec. 4. 13:55
 19/29 anonim ***** válasza:
25%

A hitrendszered miatt nem tudsz határt húzni. Nem is fogsz. Ahhoz a teljes gondolkozást kell áthuzalozni.

Itt egy kis belépővideó.

[link]

2023. dec. 4. 14:51
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Amikor belekezdett a miért így és miért nem úgy csinálod, és Katika is úgy csinálja, akkor mindig mondtam rezzenéstelen arccal, hogy "nem baj!".

2-3 év után rájött és mondta is, tudom neked nem lehet mondani,es legyintett. Nem is mondja már.

2023. dec. 4. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!