Most én gonosz vagyok amiért nem akarom, hogy a beteg anyósom közel költözzön hozzánk?
Csúnyán hangzik, tudom. Én vagyok az az ember, aki vakokat segít át az úton, időseknek adja át a helyét és segít nekik szatyrokat cipelni, segít összeszedni a dolgait valakinek az utcán, ha pl szétszakadt a táskája, leaadja a talált tárgyakat stb.
Anyósom már akkor közel akart hozzánk költözni amikor nem tudtuk, hogy súlyos autoimmun beteg. Mivel csak mi lennénk neki a környéken mindig attól féltem, hogy azért, mert ő otthon unatkozik állandóan olyan dolgokkal zargatna minket, amiket ő is megtudna. Pl: menjünk ki vele piacra, menjünk át ezért vagy azért... Nem azért, mert nem tudná megcsinálni, hanem azért, mert unatkozna. Ez az én érzésem, az én feltételezésem. Szerintem ránk telepedne és a gyerekeket is ellenem/családom ellen akarná pangálni. A családban lévő gyerekeket hallottam már, hogy manipulálni próbálta. Meg komplexusa van, azt hiszi, hogy az én családommal egyes dolgokban kivételezek (nem amúgy, pont ezért nem a megjobb pl apukámmal sem a kapcsolatom).
Most, hogy kiderült a betegsége azt érzem legbelül, hogy ő ezzel visszaélne. A lánya fürdette őt, de utána kb kiszaladt a fürdőből, mintha semmi baja nem lenne (tényleg súlyos amúgy, kórházban van régóta), a lánya 2 kisgyerek mellett dolgozik is, de anyósom leadta neki a rendelést mit főzzön, süssön neki, e közben apósom az ő idős anyósával és sógornőjével főzetett otthon magára. Ő is egyébként olyan dolgokra kéri meg a férjem, amiket ő is meg tudna csinálni, például kísérje el őt egy helyre, mert ő még nem járt ott. (Akkor 30 évig hogy ment ismeretlen helyekre?)
Anyósom amúgy mindig ránk akarta tukmálni a segítségét és egyszer beszólt valakire ilyet, hogy "azért nem fogad el segítséget, hogy neki se kelljen nekem segítenie ha öreg leszek." Ő nem önzetlen, bármennyire is annak tűnik.
Én tényleg szivesen segítek, de csak akkor, ha nem várják el és tényleg rászorul az ember.
Most ez önzőség vagy gonoszság, hogy ezt érzem?
A gyerekeidnek mutatsz egy szívtelen, rosszindulatú mintát.
Azt fogod te is tőlük megkapni!
Ez törvény!
Köszi a válaszokat!
Én anyósomra is családtagként tekintek. Ő olyan, amilyen, de hallottam már igazán rossz anyósokról, ő nem az.
Igen, itt amúgy nem az ápolás meg rászorultság a gondom. Dédim idősek otthonában volt, én még szinte gyerek voltam, de szivesen segítkeztem bent neki a kis helyét leportalanítani, pakolgatni, mert ő rászorult tényleg. Itt az a gond, hogy anyósom és apósom 120 km-ről is megkértek már olyan dolgokra mindkettőnket, amiket ők is meg tudtak volna csinálni egy leheletnyi erőfeszítéssel (pl rendeljek krémet neki a netről vagy olvassa be a férjem a gázóra állását...) És ehhez még hozzájönne, hogy anyósom nem dolgozik, unatkozik, rajtunk kívül itt senkije nem lenne + a betegsége miatta önsajnálata (utóbbi érthető, sajnos tényleg komoly a dolog, de ő brutálisan el is hagyja magát) és állandóan ürügyet keresne, hogy vele foglalkozzunk és szórakoztassuk őt. Amúgy régen önszántamból felajánlottam neki a segítségem többször, de azt nem fogadta el (pl segítek karácsonykor főzni stb.), a hülyeségekre való 2. kérésénél meg közöltem vele, hogy én erre nem érek rá és ő amúgy ugyanúgy meg tudja rendelni a krémjét. Na azóta inkább a férjemet kéri, de lehet azért, mert gyerekünk lett és minden időm rámegy el... Amúgy nem idős, még 60 éves sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!