Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most én gonosz vagyok amiért...

Most én gonosz vagyok amiért nem akarom, hogy a beteg anyósom közel költözzön hozzánk?

Figyelt kérdés

Csúnyán hangzik, tudom. Én vagyok az az ember, aki vakokat segít át az úton, időseknek adja át a helyét és segít nekik szatyrokat cipelni, segít összeszedni a dolgait valakinek az utcán, ha pl szétszakadt a táskája, leaadja a talált tárgyakat stb.

Anyósom már akkor közel akart hozzánk költözni amikor nem tudtuk, hogy súlyos autoimmun beteg. Mivel csak mi lennénk neki a környéken mindig attól féltem, hogy azért, mert ő otthon unatkozik állandóan olyan dolgokkal zargatna minket, amiket ő is megtudna. Pl: menjünk ki vele piacra, menjünk át ezért vagy azért... Nem azért, mert nem tudná megcsinálni, hanem azért, mert unatkozna. Ez az én érzésem, az én feltételezésem. Szerintem ránk telepedne és a gyerekeket is ellenem/családom ellen akarná pangálni. A családban lévő gyerekeket hallottam már, hogy manipulálni próbálta. Meg komplexusa van, azt hiszi, hogy az én családommal egyes dolgokban kivételezek (nem amúgy, pont ezért nem a megjobb pl apukámmal sem a kapcsolatom).

Most, hogy kiderült a betegsége azt érzem legbelül, hogy ő ezzel visszaélne. A lánya fürdette őt, de utána kb kiszaladt a fürdőből, mintha semmi baja nem lenne (tényleg súlyos amúgy, kórházban van régóta), a lánya 2 kisgyerek mellett dolgozik is, de anyósom leadta neki a rendelést mit főzzön, süssön neki, e közben apósom az ő idős anyósával és sógornőjével főzetett otthon magára. Ő is egyébként olyan dolgokra kéri meg a férjem, amiket ő is meg tudna csinálni, például kísérje el őt egy helyre, mert ő még nem járt ott. (Akkor 30 évig hogy ment ismeretlen helyekre?)

Anyósom amúgy mindig ránk akarta tukmálni a segítségét és egyszer beszólt valakire ilyet, hogy "azért nem fogad el segítséget, hogy neki se kelljen nekem segítenie ha öreg leszek." Ő nem önzetlen, bármennyire is annak tűnik.

Én tényleg szivesen segítek, de csak akkor, ha nem várják el és tényleg rászorul az ember.

Most ez önzőség vagy gonoszság, hogy ezt érzem?

2023. nov. 26. 23:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
De nem azt mondtam, hogy ugyanannyira számítson neki a másik anyja, csak hogy ne essen más bánásmód alá családilag.
2023. nov. 27. 15:50
 22/26 anonim ***** válasza:
65%
Ezek szerint após kepben van..míert is kéne másnak főzni rájuk pl? Főzzön vagy fizessenek elő menüre. Ennyire életkepteleb nem lehet, bár gondolom egy kanalat sem kellett neki elmosni. Valamennyit segít az ember persze de ne legyen már kihasználás.a költözést ennak fényében fontolgassák.
2023. nov. 27. 19:41
 23/26 anonim ***** válasza:
37%

A gyerekeidnek mutatsz egy szívtelen, rosszindulatú mintát.

Azt fogod te is tőlük megkapni!

Ez törvény!

2023. nov. 27. 21:09
 24/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én anyósomra is családtagként tekintek. Ő olyan, amilyen, de hallottam már igazán rossz anyósokról, ő nem az.

Igen, itt amúgy nem az ápolás meg rászorultság a gondom. Dédim idősek otthonában volt, én még szinte gyerek voltam, de szivesen segítkeztem bent neki a kis helyét leportalanítani, pakolgatni, mert ő rászorult tényleg. Itt az a gond, hogy anyósom és apósom 120 km-ről is megkértek már olyan dolgokra mindkettőnket, amiket ők is meg tudtak volna csinálni egy leheletnyi erőfeszítéssel (pl rendeljek krémet neki a netről vagy olvassa be a férjem a gázóra állását...) És ehhez még hozzájönne, hogy anyósom nem dolgozik, unatkozik, rajtunk kívül itt senkije nem lenne + a betegsége miatta önsajnálata (utóbbi érthető, sajnos tényleg komoly a dolog, de ő brutálisan el is hagyja magát) és állandóan ürügyet keresne, hogy vele foglalkozzunk és szórakoztassuk őt. Amúgy régen önszántamból felajánlottam neki a segítségem többször, de azt nem fogadta el (pl segítek karácsonykor főzni stb.), a hülyeségekre való 2. kérésénél meg közöltem vele, hogy én erre nem érek rá és ő amúgy ugyanúgy meg tudja rendelni a krémjét. Na azóta inkább a férjemet kéri, de lehet azért, mert gyerekünk lett és minden időm rámegy el... Amúgy nem idős, még 60 éves sincs.

2023. nov. 28. 00:14
 25/26 anonim ***** válasza:
41%
En csak azt kivánom nektek gonosz menyek, hogy a gyerekeitek férje vagy felesége, ilyen felfogással birjon majd felétek.Azt hiszitek, hogy nem lesztek betegek vagy idõsek?
2023. nov. 28. 11:51
 26/26 anonim ***** válasza:
81%
Ha beteg és/vagy idős leszek önként megyek otthonba. Engem ne ápolgasson egy családtagom se.
2023. nov. 28. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!