Most én gonosz vagyok amiért nem akarom, hogy a beteg anyósom közel költözzön hozzánk?
Csúnyán hangzik, tudom. Én vagyok az az ember, aki vakokat segít át az úton, időseknek adja át a helyét és segít nekik szatyrokat cipelni, segít összeszedni a dolgait valakinek az utcán, ha pl szétszakadt a táskája, leaadja a talált tárgyakat stb.
Anyósom már akkor közel akart hozzánk költözni amikor nem tudtuk, hogy súlyos autoimmun beteg. Mivel csak mi lennénk neki a környéken mindig attól féltem, hogy azért, mert ő otthon unatkozik állandóan olyan dolgokkal zargatna minket, amiket ő is megtudna. Pl: menjünk ki vele piacra, menjünk át ezért vagy azért... Nem azért, mert nem tudná megcsinálni, hanem azért, mert unatkozna. Ez az én érzésem, az én feltételezésem. Szerintem ránk telepedne és a gyerekeket is ellenem/családom ellen akarná pangálni. A családban lévő gyerekeket hallottam már, hogy manipulálni próbálta. Meg komplexusa van, azt hiszi, hogy az én családommal egyes dolgokban kivételezek (nem amúgy, pont ezért nem a megjobb pl apukámmal sem a kapcsolatom).
Most, hogy kiderült a betegsége azt érzem legbelül, hogy ő ezzel visszaélne. A lánya fürdette őt, de utána kb kiszaladt a fürdőből, mintha semmi baja nem lenne (tényleg súlyos amúgy, kórházban van régóta), a lánya 2 kisgyerek mellett dolgozik is, de anyósom leadta neki a rendelést mit főzzön, süssön neki, e közben apósom az ő idős anyósával és sógornőjével főzetett otthon magára. Ő is egyébként olyan dolgokra kéri meg a férjem, amiket ő is meg tudna csinálni, például kísérje el őt egy helyre, mert ő még nem járt ott. (Akkor 30 évig hogy ment ismeretlen helyekre?)
Anyósom amúgy mindig ránk akarta tukmálni a segítségét és egyszer beszólt valakire ilyet, hogy "azért nem fogad el segítséget, hogy neki se kelljen nekem segítenie ha öreg leszek." Ő nem önzetlen, bármennyire is annak tűnik.
Én tényleg szivesen segítek, de csak akkor, ha nem várják el és tényleg rászorul az ember.
Most ez önzőség vagy gonoszság, hogy ezt érzem?
Kizárt, hogy belemenjek. Nem azért, mert olyan sz.mét volnék, hanem mert ebből lesz az, hogy NEKEM kell otthon maradni anyóst ápolni, ezt pedig nem.
Csináltam nagyapámmal, miután őt otthonba adtuk, közöltem apámmal, hogy ezt soha többé, legyen szó róla, a barátom szüleiről, vagy akár a barátomról.
Egyszer bőven elég volt, és aki sohasem ápolt idős (demens?) beteget, szépen befoghatja, mert fogalma sincs, mivel jár.
13-as, akkor szépen a pár költözzön anyucihoz, és ápolgassa ő, de ne tegye tönkre egy másik ember életét, belekényszerítve egy szr helyzetbe.
A kérdező helyében én megmondanám a férjemnek, oké, jöhet anyósom, de akkor én elköltözök. Oldja meg Ő, ne én, csak mert nő vagyok, de érdekes, ez valahogy mindig a nőre hárul.
Felejtős.
"Kizárt, hogy belemenjek. Nem azért, mert olyan sz.mét volnék, hanem mert ebből lesz az, hogy NEKEM kell otthon maradni anyóst ápolni, ezt pedig nem."
???????
Szerinted az anyósodnak kell az engedélyed, hogy oda költözzön, ahova akar? Te mondod meg neki, hol lakhat? Vagy a kérdező a saját anyósának?
És hogy jön ide egyáltalán àpolás? Még a kérdező sem erről írt, hanem hogy szerinte (!) rájuk telepedne. Nem kérte az anyós, hogy gondozza öt a kérdező, mellesleg, nincs olyan, hogy ez a nőre marad, mert a nőnek is van szája, és nemet mond.
A kérdező férje meg majd eldönti, mennyire vesz részt az anyja segítésében, most azt se lehet elvárni, hogy lesz*rja.
"De ez nem egy idegen, hanem az anyósa, a férjének az anyja. Ergo pont olyan családtag, mint a saját anyja."
Pff, hogy lenne már? Anyám születésemtől gondoskodott rólam, nevelt, szeretett, hogy lenne ez egyenlő azzal, hogy valakit évi 2x látok?
18, lehet, hogy neked személy szerint az anyád a közelebb rokon, de ettől még magának a közös családotoknak ugyanolyan családtagja, mint a férjem anyja. Tehát amikor az ember viselkedik valahogy az ilyen közeli rokonokkal, igenis bele kell kalkulálni, hogy az ő saját hasonló kaliberű rokonával mit tenne?
Te segítenél anyádnak? Akkor a férj miért ne segíthetne a sajátjának? Senki nem mondta, hogy a kérdező gondozza a férje anyját, csak azt, hogy gondoljon bele, a saját anyjával szemben milyen viselkedést várna el az egész szűk családjától.
"Te segítenél anyádnak? Akkor a férj miért ne segíthetne a sajátjának?"
Egy szóval nem mondtam, hogy a férj ne segítsen a saját anyjának, sőt ezt támogatom 100%-osan. Azzal nem értek egyet, hogy a saját anya és valaki más anyja az egyénnek ugyanannyira számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!