Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy viszonyulnátok egy ilyen...

Hogy viszonyulnátok egy ilyen anyóshoz?

Figyelt kérdés
4,5 év után vállaltunk gyermeket a fiával. Nagyon sokszor tönkre akarta tenni az anyós a kapcsolatunk. Nem csak velem ilyen, mindkét fia mindegyik barátnőjét megpróbálta elüldözni. Én kerülöm emiatt régóta. Pedig nagyon sokat segítettem neki. Orvoshoz vittem 100 km-re. Kirándulni, vacsorázni vittem, hogy kimozdítsam, mert egy időben kis híján megkattant. Decemberben akartuk neki elmondani a babát, de meglátott az utcán (egy megyeszékhely 2 ellentétes felén lakunk), és felhívta a leendő férjemet hogy ócsárolja az alakom, hogy szerinte akkora a hasam, mintha 6 hónapos terhes lennék…ugye nem vagyok az. Utána még 2x megállított bevásárló központban, hogy mit képzelek én, hogy berobbanok a családjába gyerekkel. Közben a párom leállította, gondolom megijedt, hogy elzárja a pénzcsapot, mert mindezt a szemétségeit úgy csinálja, hogy a leendő férjemre van utalva havi 150-200-300 Ft kiadással, mert egy magánház fenntartását, meg a megélhetését is ő állja, mert neki kb semmi a nyugdíja. Ami ugye a közös kasszából megy. Én ezért sosem szóltam, megértem, hogy nehéz megélnie, támogassa amíg tudja, de ez mellett szerintem némi tiszteletet érdemelnék, mert nem hinném hogy sok nő ezt jó szemmel nézné, hogy anyuka még él ez így lesz. Most elkezdett nyalni a fiának, meg “érdeklődni” a babáról, de én minden sejtemben érzem, hogy utálja a leendő unokáját és engem is. Nem vagyok hajlandó színészkedni meg jópofizni, amit ő tesz a fia előtt felém, miközben egyértelműen szívből utál négyszemközt. Legszívesebben a baba közelébe sem engedném. Szerintem aki ilyen mérgező azt ki kell zárni teljesen az életünkből. Amikor még nagyon pici a baba azért, amikor nagyobb azért, mert közel 70 csípőproblémája van, alig tud menni és olyan magas nála a teraszlépcső, hogy nagyon balesetveszélyes lesz egy totyogónak. Magamhoz sem hívnám szívesen. Be nem megyek hozzá. A fia biztosan akarja majd vinni hozzá, engem meg szét esz majd az ideg, nehogy magára hagyja vele…remélem nem fogja, ha megkérem.

2023. nov. 25. 15:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
81%
7-es voltam. Anyós is vagyok. Miért kellene nekem menteni magamat?
2023. nov. 25. 18:28
 12/29 anonim ***** válasza:
92%

Én meg az első vagyok, és így 30 évesen nem anyós, csak meny.

De nem értem, milyen választ vársz erre a kérdésre, hát viszonyulj pont úgy az anyósodhoz, mint eddig, ha eddig nem volt probléma, amilyen veled. Mert nyilván eddig sem zavart sem az ő viselkedése, sem az, hogy a férjed szerint rendben van, ahogy az anyja bánik veled, akkor most már nem tökmindegy?

Lehet itt hisztizni, hogy jaj, biztos anyósok vagyunk, bár nem értem, ez hogy jött le, szerintem egyetlen értelmes felnőtt ember sem tartja normálisnak, hogy a férjednek megfelel ez a mérgező kapcsolat, és még rád is erőlteti, ja, és ez végső soron neked is megfelel. Akkor ez van, éljetel ilyen gyűlölködve, lássa ezt a gyereketek.

Nincs értelme a kérdésnek, hogy viszonyulnánk, én ugyanis sehogy mem viszonyulnék hozzá, mert nem lennék a férjemmel, ha elnézné évekig, hogy az anyja így viselkedik velem. Mert nekem ez nem fér bele, pláne nem, hogy a gyerekem ilyet lásson családon belül. Te meg nem tudom, miért most akarsz változtatni a viszonyul@sodon, ha eddig nem tetted, már késő.

2023. nov. 25. 18:47
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
Ennyi egyöntetű válasz után amúgy nem gondolkozol el azon, hogy itt azért a férjeddel is van gond, ha ezt eltűri? Neked ez nem esik rosszul, hogy ennyibe néz téged?
2023. nov. 25. 19:05
 14/29 anonim ***** válasza:
89%

Ha még sok választ kapsz, a kortársaidtól az lehet a vége, hogy kirúgod a férjedet, mert tutyimutyi, így az anyóstól is megszabadulsz. Probléma megoldva.

Ezt akarod?

2023. nov. 25. 19:13
 15/29 anonim ***** válasza:
71%

Hááát, kérdező, alig 5 év tényleg nem volt elég, hogy rájöjj, hogy a te drága palid egy xarfaxú kisfiú, aki még a vérszopó anyját sem tudja leállítani hosszú távon? Meg annyit nem tett meg a jövendőbeli családjáért, hogy legalább egy megyével arrébb vigye az asszonyát? Eddig hol éltél, a Holdon?

Anyósról annyit, hogy megmondod a palinak, hogy vagy abbahagyja az anyja pénzelését, vagy otthagyod a francba és le fogod gombolni róla a gyerektartást. Mert mivel nem a te édesanyád, nem a te dolgod helyre rakni az anyóst, hanem a gyerekeié.

Ha ennyi eszed van, ne gyere majd 2-3 év múlva ide, vagy redditre vartyogni, hogy "brühühühü, getzi anyós, én nem is tudtam, hogy a határozott uram egy pipogya, ha az anyjáról van szó", mert a családi rovat régen tele van azzal, amit leírtál, már szerintem lassan 20 éve...

2023. nov. 25. 19:20
 16/29 anonim ***** válasza:
84%
Férjednek kéne kezelni a szitut alapesetben.
2023. nov. 25. 21:07
 17/29 anonim ***** válasza:
60%
Eleve minek szültél anyuci icipici fiának? A majd 5 év alatt nem tűnt fel, hogy mennyire az anyja v@lagába van bújva a pasid? Ez nem anyósgond hanem egy párkapcsolati gond. Azt meg most állítanám lefele, hogy az én pénzemből menjen a támogatása, főleg így, szépen külön kassza.
2023. nov. 26. 01:21
 18/29 anonim ***** válasza:
79%

Hiába sértődsz meg, meg szólogatsz be, a probléma itt a tutyimutyi pároddal van, nem anyóssal.

Nekem sem anyósommal volt gond, hanem a balfsz egykori férjemmel, aki képtelen volt határt húzni hanem mindenre ment a bólogatás.

Nem véletlen a múlt idő, főleg, miután amikor én kiálltam magamért - ha már a kedves párom képtelen rá -, akkor ő is belém állt, ne beszélj így anyával.

Hogy?! Mert semmi "csúnyát" nem mondtam, de ami sok az sok.

Mindegy, te is rájössz majd évek múlva, hogy KI a probléma gyökere.

2023. nov. 26. 09:52
 19/29 anonim ***** válasza:
34%

Viszonylag új vagyok a Gyakorin. Elképedve tapasztalom, hogy a saját frusztrációjukat mennyien vezetik le itt, a kérdezőknek adott válaszokkal.

Olyan uszítás, hergelés folyik -most pl. a kollektív bűnösnek kikiáltott anyósok ellen-, hogy a kérdező nehezen tud használható ötletet találni a rengeteg válasz között.

Gondolom, lepontoztok alaposan, de megpróbálom túlélni. :)

2023. nov. 26. 11:21
 20/29 anonim ***** válasza:
77%
#19 Már a férj is sorra került. Mert -a kérdezőn kívül- az mindenkinek tökéletes! Ugye?
2023. nov. 26. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!