Anyós jóindulattal felajánlotta, hogy segít a házfelújítási dolgokban. Viszont,nagyon kezd a fejemre nőni,és ő akarja megmondani,mi hogyan legyen,mi legyen kicserélve, és mit akar ő "összetákolni". Hogyan tudom leszerelni?
Első válaszoló vagyok! De ennyire ért a barkácsoláshoz? A szakemberekhez is oda fog lépni és kitépni a kezükből a szerszámot? Ez tényleg nagyon erős így... a férjed nem próbálta lebeszélni?
Mesélj, miket csinált még, most már kíváncsi vagyok! Csak azt nem értem, miért nem a saját dolgaival foglalkozik...
Mondd neki azt, hogy innentől már egyedül is boldogulsz, köszönöd az eddigi segítségét, de a továbbikban már nem kell jönnie.
Szóval nem elzavarni kell, de finoman leépíteni.
Nem akarlak elkeseríteni, de erre mondják azt, hogy "közös lónak túrós a háta". Én mikor házat vettem magamnak, akkor a saját anyám volt ugyan ilyen és így utólag beláttam, hogy igaza volt. Ha nem rá hallgatok, akkor lényegesen több lett volna a kiadásom és itt már több milliós nagyságrendről volt szó. Akartam a teraszhoz két amerikai típusú tolóajtót egyet a nappaliból nyitni és egyet a konyhából, de jó nagyot. Na most az caklipakli lett volna mindennel együtt 3 milka. Ehelyett jó anyám erőlködött, hogy elégedjek meg két nagy osztott üveges bukó nyílóval és majd ő keres kivitelezőt, megúsztam 1 milkából, akkor még jött a komplett tető, fürdő és társai. Hálás vagyok neki, mert az egész házat megoldottam önerőből, amúgy meg garantáltam 20 éves jelzálogot kellett volna felvennem csak azért, mert elragadtattam magam.
Nem jó dolog az, hogy beleszól anyósod ennyire, viszont a kommunikáció a legjobb megoldás. Leültök és megbeszélitek, hogy nektek ez és ez az elképzelésetek és amúgy is ti fogtok benne élni. Az megint más kérdés, hogy valóban most azok az ajtók a legfontosabbak-e vagy van sokkal fontosabb is pl. a fűtés korszerűsítés stb. Emberek vagyunk, kaptunk egy csodálatos magyar nyelvet, mellyel millió konfliktus csírájában elfojtható és kezelhető, éljetek vele és üljetek le megbeszélni, hogy szerinte mi fontosabb és az miért fontos és szerintetek mi fontosabb és az miért fontos, majd összevetni a kettőt, hogy melyik a logikusabb döntés stb. Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!