Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az apósnak pénzt kellett...

Az apósnak pénzt kellett kölcsön adni, hogyan kérjem szépen, hogy adja vissza?

Figyelt kérdés

250.000Ft.

Megmondtuk neki, hogy az a feltétel, hogy egy hónapon belül vissza adja. Már két hét eltelt...

Már az elején szerződést akartam vele iratni, mert ő egy megbízhatatlan jószág.

Csak a párom vissza fogott azzal a szöveggel, hogy az apjától sajnálom meg ilyenek...

Hogyan kell szépen szólni? Mindenen megsértődik meg aztán hallgathatjuk, hogy a pénz fontosabb meg pénzéhesek vagyunk...

Egyébként az após jól keres.

Már az elején mondta a párom, hogy nem szívesen ad neki, mert olyan érzése van belőle, hogy ezt a pénzt soha többet nem látjuk viszont.

Az após csak beszél róla még most is, hogy fókuszál rá meg ilyenek. Na nekem a tettek fontosabbak ő meg csak mondja, hogy ne féljünk vissza adja.

Gondoltam úgy fogalmazok, hogy már sok idő eltelt...nem lenne jobb apránként vissza adni? Hetente egy keveset? De kivagyok én, hogy beosszam a pénzét....?

2023. szept. 7. 06:24
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
70%
Hát 20-as, ha neked most felsorolnám, hogy mennyi mindenre kellene költened, beleértve a pszichológus, hogy ezt a rengeteg traumát és irigységet, saját képedre formálást, megkérdőjelezést, hogy másnak mi a fontos és mire költ, na hát egy kisebb családi ház árát nyugodtan elgyászolhatnád. Gyökér!
2023. szept. 7. 10:39
 22/46 anonim ***** válasza:
96%

"Már az elején mondta a párom, hogy nem szívesen ad neki, mert olyan érzése van belőle, hogy ezt a pénzt soha többet nem látjuk viszont."

De azért ő beszélt le róla, hogy írjatok szerződést. Ekkora egy idiótát!

2023. szept. 7. 10:52
 23/46 anonim ***** válasza:
83%

Az félreérthető, hogy a két hét eltelt, mit jelent.

A visszafizetési határidőig van még 2 hét? (Tehát az eredeti egy hónapból még 2 hét?)

Vagy már letelt, és még +2 hét is letelt?

Amúgy meg, szerintem ezt károljátok el magatokban, ez volt a tanulópénz. Innentől egy fillért se adjatok kölcsön se neki, se a rokonságából senkinek.

2023. szept. 7. 11:33
 24/46 babyboom567 ***** válasza:
93%
Konkrétan kinek a pénzéből adtatok?Mert szerintem jól le lettél húzva.
2023. szept. 7. 14:48
 25/46 anonim ***** válasza:
87%

Puszta kíváncsiság: nektek hol derült ki a kérdező neme? Kétszer elolvastam, de nekem nem jött le.

Egyébként az én apukám is kért kölcsön tőlünk. Tudtam hogy keresztet vethetek rá, mégis adtunk. Aztán szépen lassan ahogy rendeződtek a dolgai elkezdte visszafizetni. Jóval többet, mint amennyit kölcsönkért.

Igen, ilyen is van.

2023. szept. 7. 16:01
 26/46 anonim ***** válasza:
92%
papír nélkül futhatsz utána.
2023. szept. 7. 16:26
 27/46 anonim ***** válasza:
94%

Ez ellentmondásos:

"Már az elején szerződést akartam vele iratni, mert ő egy megbízhatatlan jószág.

Csak a párom vissza fogott azzal a szöveggel, hogy az apjától sajnálom meg ilyenek..." - nyilván a párod tudja hogy az apja megbízhatatlan, szóval nem is értem ezt. Hagynám a fenébe az egész bandát a helyedben, ha visszakaptam a pénzt.

2023. szept. 7. 17:19
 28/46 A kérdező kommentje:
Heti fizetés van itt. Bele mentünk, mert örülünk, ha segíthetünk. Korábban is kért kölcsön kevesebbet és azt 2 honap
2023. szept. 7. 20:08
 29/46 A kérdező kommentje:
Alatt adta vissza*
2023. szept. 7. 20:08
 30/46 A kérdező kommentje:
Én vagyok a jó asszony...
2023. szept. 7. 20:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!