Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az apósnak pénzt kellett...

Az apósnak pénzt kellett kölcsön adni, hogyan kérjem szépen, hogy adja vissza?

Figyelt kérdés

250.000Ft.

Megmondtuk neki, hogy az a feltétel, hogy egy hónapon belül vissza adja. Már két hét eltelt...

Már az elején szerződést akartam vele iratni, mert ő egy megbízhatatlan jószág.

Csak a párom vissza fogott azzal a szöveggel, hogy az apjától sajnálom meg ilyenek...

Hogyan kell szépen szólni? Mindenen megsértődik meg aztán hallgathatjuk, hogy a pénz fontosabb meg pénzéhesek vagyunk...

Egyébként az após jól keres.

Már az elején mondta a párom, hogy nem szívesen ad neki, mert olyan érzése van belőle, hogy ezt a pénzt soha többet nem látjuk viszont.

Az após csak beszél róla még most is, hogy fókuszál rá meg ilyenek. Na nekem a tettek fontosabbak ő meg csak mondja, hogy ne féljünk vissza adja.

Gondoltam úgy fogalmazok, hogy már sok idő eltelt...nem lenne jobb apránként vissza adni? Hetente egy keveset? De kivagyok én, hogy beosszam a pénzét....?

2023. szept. 7. 06:24
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
94%
Még van két hét és ne az apósodnak rágd a fülét, hanem a párodnak.
2023. szept. 7. 07:45
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha letelt az egy hónap szólsz neki. Miért és miből fizetne határidő előtt? Gondolom ő is havonta kap fizetést.
2023. szept. 7. 08:19
 13/46 anonim ***** válasza:
99%

Amíg nem telt le az egy hónap, addig semmi okod/jogod reklamálni.

Másrészt én éppen ilyenek miatt soha nem adok kölcsönt családon belül, de föleg nem papír nélkül.

2023. szept. 7. 08:24
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
2 hét az nem 1 hónap, amúgy meg ha már most ezen lovagolsz, minek mentél bele hogy adjatok kölcsön?
2023. szept. 7. 08:48
 15/46 anonim ***** válasza:
96%
"jó kapcsolatot akarunk ápolni vele." Hát ápoljatok. Ez sikerül. Mi a probléma?
2023. szept. 7. 08:49
 16/46 anonim ***** válasza:
90%
Itt is a pároddal való kapcsolatról van szó, nem az aposrol. A párod ismeri az apját, ha már előtte mondta, hogy biztos nem fogja visszaadni, és te ne akarj papírt iratni, akkor itt az a lényegi probléma, hogy ti másképp gondolkodtok a szülőknek nyújtott segítségről, a pénzről, a kölcsönről stb. Erről lenne érdemes beszélni, nem az apósról.
2023. szept. 7. 09:21
 17/46 anonim ***** válasza:
96%

"Szigorú számla, hosszú barátság", mondta mindig a nagyapám.

Anyummal is szoktunk pénzt kölcsönözni egymásnak, vagy venni ezt-azt, amit a másik majd fizet. Ezek kis összegek, mégis megszoktuk, hogy lepapírozzuk - igaz, nem tényleges dokumentummal, hanem cetlire agy noteszre, hogy ne felejtsük el.

Ha egy nagyobb összegről lenne szó, kérdés nélkül aláírná mindkettőnk a hivatalos papírt is. Nem azért, mert nem bízunk egymásban - pont azért, mert igen.

Párom anyukája is ilyen. Ő ügyvéd, ilyen esetekben azonnal átmegy munka módba :D Mániája, hogy minden legyen tisztán kezelve, lepapírozva, hogy visszakövethető legyen - és teljesen igaza van.

Kérdésedre válaszolva, az lett volna a helyes út, ha lepapírozzátok a kölcsönt (ha egyáltalán adtok neki - a saját fia sem bízott benne, hogy visszakapjátok)

Így most nem igazolható, hogy bármikor is adtatok neki valamit, jogilag nem köteles visszaadni.

A "két hét eltelt" az a pénz átadásától számít, vagy a határidő végétől? Nem mindegy.

Ha még van 2 hete visszaadni, akkor várjatok. Simán lehet, hogy még a fizetésre vár, és utána tudja visszaadni.

Ha már 2 hete vissza kellett volna adnia... hát, én a fiát küldeném hozzá, hogy kérje vissza a pénzt, akár részletekben.

És legközelebb nem adnék neki, legfeljebb jól dokumentálva.

2023. szept. 7. 09:25
 18/46 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen mindegy, mert ezt a pénzt ti soha a büdös életben nem látjátok viszont.

Plusz mivel szerződés sem készült, elkönyvelhetitek járulékos veszteségként.

2023. szept. 7. 09:32
 19/46 anonim ***** válasza:
89%

"Hogyan kell szépen szólni"

Madarak vagytok, akiket mindenki le fog húzni ezzel a mentalitással (ebben az országban legalábbis mindenképpen).

2023. szept. 7. 09:40
 20/46 anonim ***** válasza:
23%

#8:

Bocsi, de el nem tudom képzelni, miféle könyv lehet az, amire olyan debil lesz valaki, hogy 250.000 HUF-t képes kicseszni az ablakon érte. 😅

2023. szept. 7. 09:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!