Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Eltilthatom anyós házától a...

Eltilthatom anyós házától a gyereket, ha?

Figyelt kérdés

Ha az udvar kutyaszar aknamező, a járdán is húgyfoltok vannak. A házba belépve kutya és macskahúgyszag fogad. A kutyapelenka mit sem ér nekik. Volt olyan is, hogy az állat ürüléke a padlón volt. Az átható húgyszagot pedig az ide oda vizelés okozhatja. Utoljára 10 éve éreztem ilyen szagot egy menhelyen :(

Cipővel lehet járni a házban, utána viszi minden szobába a szobacipővel. Persze azt mondja tisztaság van, nyugodtan játszhat a gyerek.

De az udvaron sem tud játszani, mert a betontól kezdve, a füvön át mindenhol van kutyaszar. Több kisállata van anyósomnak, csak a szarukat már nem szedi össze.

Most eldöntöttem, hogy nem mehet oda többet a kicsi, mert anyósom csak azért is lerakja a földre, utána hagyná hogy a kis keze a szájában turkáljon.

Eltilthatom onnan a gyereket? Eddig a párom velem ért egyet, hogy ott nem találkozhatnak, de félek hogy megenyhül mert az anyja. Az a környezet senkinek nem egészséges, de en nem tilthatom meg neki, hogy bent szarassa az állatait, pedig rá nezve is veszélyes a dolog.

2023. aug. 31. 23:26
1 2 3 4 5
 21/45 Kólauborkával ***** válasza:
12%

Hagyjad már, nem ismerek felnőttet aki ne majszolt volna egy madár- vagy kutyaszart még csúszó-mászó korában, azért nem kell ezt túl ragozni.

Viszont másért, de valószínűleg én sem vinném a gyereket. (Ne a rendetlenséget tanulja meg…)

2023. szept. 1. 08:14
 22/45 Med_fet_ati ***** válasza:
35%

Mi amikor előszőr kimozdultunk a gyerekkel, az anyósomhoz mentünk vendégségbe. Szedtem volna ki a gyereket az autóból, az anyós kutyája tolakodott, lökdösött a gyerekkel a kezemben. Megfogtam a gyereket, visszatettem a kocsiba, és leugattam az anyósomat, hogy ha nem viszi el a kutyát az 1 hónapos gyerektől, akkor soha többet nem látja. Bezárta a kutyát, sírva bement a házba, de fél óra múlva már együtt gügyögtek a gyerekkel.

Le lehet ezt rendezni ilyen rapid módon is... ;)

2023. szept. 1. 09:29
 23/45 anonim ***** válasza:
41%

"A férjed itt nőtt fel, és nyilván semmi baja nem lett."

Az a férje, nem a gyerek.

Én meg falun a nagymamámnál a kúti vízből ittam pici korom óta, és még most is kutya bajom, ha megyünk. Húgom nem ivott belőle kiskorában (addigra 200 km-re költöztünk), most felnőtt korban ha egy pohárral iszik, az ügyeleten köt ki. Mert nem szokott hozzá ezekhez a bacikhoz.

2023. szept. 1. 09:56
 24/45 anonim ***** válasza:
96%

21-es, a madár vagy tyúkszarról annyit, hogy tesóm gyerekére anyósa vigyázott, a gyerek még csúszott-mászott, szartak rá, és tyúkszarba tapicskolt.

1 hónapig volt kórházban, szalmonellával, 1 évesen. Nem sokon múlt az élete, teljesen kiszáradt, nyomták az infúziót egy hónapig. Többet nem vitték az anyóshoz.

Nehogy már ez legyen azért a normális.

2023. szept. 1. 09:59
 25/45 anonim ***** válasza:
11%

De hiába írjátok még le 10-en, hogy ti döntitek el, akkor sem tudjátok megakadályozni, hogy apuka vigye a gyereket, ha akarja. Vagy ez hogy kivelitelezhető szerintetek?

Hatóságok ilyenekkel nem foglalkoznak, mert az nem a gyerek lakóhelye.

2023. szept. 1. 10:39
 26/45 anonim ***** válasza:
93%

Attól függ mennyi idős.

Amit leírtál már a veszélyes kategória, bár nem olvastam végig. Én megbeszélném ezt a gyermekemmel, ha pedig kicsi hozzá, akkor más megoldást keresnék, de nem mennék ahhoz a házhoz. Ez nagyon egészségtelen, főleg egy kisgyermeknek.

2023. szept. 1. 11:56
 27/45 anonim ***** válasza:
92%

" Persze, mondhatod, hogy nem viheti, de attól még ő megfoghatja és viheti, mit tudsz csinálni? Maximum kiabálni, veszekedni meg elválni emiatt, de akkor meg a láthatási időben fogja vinni, és azt se tudod megakadályozni." - írod ezt anyaként, hát, sajnálom a gyerekeidet. Te engednéd őket ilyen környezetbe ezek szerint?

És lehet jönni a nagyszülői jogokkal, de ha meglátják milyen állapotok vannak, jobb esetben több dátummal ellátott fénykép is van, akkor a nagyszülők soha a büdös életben nem látják majd az unokát. Normális szocmunkás nem engedi ezt.

2023. szept. 1. 12:00
 28/45 NTBS ***** válasza:
100%
Igen. De, hogy lesz hatása más kérdés.
2023. szept. 1. 12:41
 29/45 A kérdező kommentje:
Hát tényleg szörnyű, hogy vannak akik engednék, hogy ilyen szennyes fertőző környezetben legyen a gyerekük :(
2023. szept. 1. 13:33
 30/45 anonim ***** válasza:
21%

"írod ezt anyaként, hát, sajnálom a gyerekeidet. Te engednéd őket ilyen környezetbe ezek szerint"

Igen, írom anyaként, mert attól, hogy gyerekeim vannak, még nem lettem hülye. Tisztában vagyok a jogokkal, amelyek - mint írtam, bár láthatóan nem sikerült értelmezned -, függetlenek attól, mivel értünk egyet vagy sem.

Szerintem is gusztustalan a kérdező anyósa, de akkor sem tudja eltiltani a gyereket, amíg ott van az apa, aki viszont vinné, a kérdés pedig ez volt. Amire leírtátok ugye 10-szer, hogy de, eltilthatja, de egyszer sem írtátok le, hogy lehet ezt a valóságban megvalósítani, ha a férj meg azt mondja, hogy "figyelj Juli, hétvégén megyek anyámmal a gyerekhez, te maradj, ha gondolod".

Persze, erre mondhatja a kérdező, hogy nem Joci, nem viheted a gyereket, a férje meg lefossa, nekiáll szombat reggel felöltöztetni és viszi. Mit csinál a kérdező, letépi a gyerekről a ruhát? Rendőrt hív apukára, akivel jogosan van a gyerek? Vagy akkor ha apuka azt mondja, figyelj, akkor a te anyád sem láthatja a gyereket, mert ez meg ez nem tetszik nála, akkor a kérdező oda sem fogja vinni, akkor apuka is megtiltjatja?

A szocmunkás meg nem tudom, hogy jön ide, semmilyen szoc. munkás nem foglalkozik azzal, hogy néz ki a nagyszülők lakhelye, pláne, ha apuka benne van a látogatásban, miért foglalkoznának vele, nem értem, anyuka majd kihívja őket? :D Hova és milyen alapon? Nem értem.

Megjegyzem, amúgy se foglalkoznak vele, sógornőmék is ilyen mocsokban laknak 7+ kutyával meg a gyerekekkel, nem érdekelte a védőnőt meg a gyerekorvost, mikor kimentek, hát milyen putriba viszik haza sokan a gyerekeket...

Szóval, lehet mondani, hogy megtilthatja, de ha apuka vinni akarja a gyerekét, akkor viheti, mert ugyanolyan felügyeleti joggal rendelkezik, mint az anyuka.

2023. szept. 1. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!