Eltilthatom anyós házától a gyereket, ha?
Ha az udvar kutyaszar aknamező, a járdán is húgyfoltok vannak. A házba belépve kutya és macskahúgyszag fogad. A kutyapelenka mit sem ér nekik. Volt olyan is, hogy az állat ürüléke a padlón volt. Az átható húgyszagot pedig az ide oda vizelés okozhatja. Utoljára 10 éve éreztem ilyen szagot egy menhelyen :(
Cipővel lehet járni a házban, utána viszi minden szobába a szobacipővel. Persze azt mondja tisztaság van, nyugodtan játszhat a gyerek.
De az udvaron sem tud játszani, mert a betontól kezdve, a füvön át mindenhol van kutyaszar. Több kisállata van anyósomnak, csak a szarukat már nem szedi össze.
Most eldöntöttem, hogy nem mehet oda többet a kicsi, mert anyósom csak azért is lerakja a földre, utána hagyná hogy a kis keze a szájában turkáljon.
Eltilthatom onnan a gyereket? Eddig a párom velem ért egyet, hogy ott nem találkozhatnak, de félek hogy megenyhül mert az anyja. Az a környezet senkinek nem egészséges, de en nem tilthatom meg neki, hogy bent szarassa az állatait, pedig rá nezve is veszélyes a dolog.
"Nem tilthatod el. Rengeteg ember tart kutyát a gyerek mellett."
Csak nem mindegy, hogy milyen módon tartja a kutyát. Nekem is voltak németjuhászaim a csecsemők és kisgyerekek mellett, de tisztaság volt a lakásban, nem léptél egyfolytában szarba-húgyba!
Nem hagynám. Persze fogsz itt kapni hideget-meleget, mert ugye bezzeg ha a te anyád, stb, tudod, gyakoris érvelés.
NEM hagynám, mert kiskorú veszélyeztetése, ennyi.
Mondd meg hogy életveszélyes állapotok uralkodnak nála. És emiatt hozzátok sem jöhet, nem kell a lakásba behozni a kutyaszrt.
Aki szerint meg nem tilthatja el, az nagyon téved. Megteheti, ha ilyen a környezet. Az, hogy valakinek tele van a lakása meg az udvara mindenféle állati ürülékkel, abszolút nem normális környezet. De ha van akinek tetszik, tapicskoljon benne. /amúgy fennáll a gyanú, hogy egy és ugyanaz az ember írta azokat a válaszokat, amik azt ecsetelik, hogy a kérdező nem tilthatja el a gyereket. Ugyanaz a fogalmazásmód./
Nem tilthatod el. Mármint elméletben igen, de gyakorlatban nem tudod kivitelezni, tekintve, hogy a 7-es litániája ellenére az apuka még mindig ugyanolyan szülője a gyereknek, mint te. És ez független attól, mit gondolunk az anyóstól.
Persze, mondhatod, hogy nem viheti, de attól még ő megfoghatja és viheti, mit tudsz csinálni? Maximum kiabálni, veszekedni meg elválni emiatt, de akkor meg a láthatási időben fogja vinni, és azt se tudod megakadályozni.
Tetszik vagy sem, a gyerek nem az anya tulajdona, nem egyedül ő dönt arról, hova mehetnek a gyerekei. Írom ezt anyaként, aki igen, hordta őket meg szenved velük/miattuk, de akkor is tisztában vagyok vele, hogy az apjuk ugyanolyan szülő, mint én.
Persze, de ne feledd, hogy a férjed attól még elviheti, ha az anyja kitartóan duruzsol.
Nekem mondjuk eszem ágában nem lenne ilyen putri helyre vinni a gyereket, de nagyon sokan nem látnak tovább az orruknál ha a szülőikről van szó. :(
Anyósod amúgy mit hisztizik? MÁSHOL láthatja az unokát, nem eltiltod tőle, csak a helyszíntől.
16-os, nincs igazad, sőt, ha anyóspajti vagy a férj nagyon pattog, lehet menni a bíróságra, és jogi úton rendezni a döntést. Ha a szép szóból nem ért egyik sem.
Ilyen helyre NEM viszem a gyerekemet, és leszrom, mit hisztizik a másik fél. Nem megy és pont, ÉN döntöm el, vagy akkor a hivatalos szervek, aminek általában megítélt láthatás a vége heti 2-3 óra jó esetben az anya lakhelyén.
1es és a többiek! Félek ettől a bélférgesség dologtól, mert odanyúlt a gyerek a szájához. Ha elmondom ezt a gyerekorvosnak, engem néz majd hülyenek minek vittem oda. De tényleg féllek hogy lebetegszik a gyerek. Szerintetek kérjek valami vizsgálatot? Az a baj, hogy igazatok van, anyós ott él, tőle is bármit el lehet kapni.
Múltkor feljött, cipővel a szobába lazán besétált, szívbajt kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!