Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Fiús anyukák, eszetekbe jut...

Fiús anyukák, eszetekbe jut néha, vajon a ti menyetek is utálni/leszólni fog-e, mert csak...?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon kedves, jószívű, anyósom van, akivel szuper a kapcsolatunk és akit kedvelem annak ellenére is, hogy nyilván nem mindenben értünk egyet, de nem is csinálok ebből problémát.

Viszont azt látom a környezetben, rokoni-baráti-ismerősi körben (itt gyakorin meg pláne) , hogy ez ritka, a nők többsége alapból kicsit ellenségesen áll az anyóshoz, próbálja kicsit "elmarni" a férjét a családjától, mittudomén, ő nő létére mondjuk mindennap telefonál az anyjával meg hetente megy látogatni, de a férjére kiakad, minek beszél ugyanennyit az anyjával, minek kell annyit odajárni.

Szóval értitek, a feleség családja mindig elsöbbséget élvez, pláne, ha unoka is van, mindig ők a normálisabbak, mindig nekik van igazuk, a férj családjától meg minden beleszólás, minden zavaró, nekik nem lehetnek más nézeteik bizonyos témákban, vagy ha igen, a férj ne értsen egyet, mert akkor anyucipicifia.

De ilyen tök pitiáner dolgokra gondolok, egy barátnőm még olyanokba is beleköt, hogy jaj, az ő anyósa mindig hülyeséget hoz a gyereknek, pl. olyan nyári kalapot, ami megkötős, és akkor emiatt szidja az anyóst. Mondjuk ő minsig szidja az anyósát mindenért, pedig ismerem őket valamennyire, tök normálisnak tűnnek, támogatják is őket anyagilag, aztán mindig csak a sz*rt kapják.

De családon belül is ezt látom, hogya fiúk mindig a lány családjánál vannak, velük mennek nyaralni, mindig oda viszik az unokát, persze a nőrokonok meg fordítva. Pl. nagyanyámnak 3 lánya és 1 fia van, a három lánya szoros kapcsolatot tart vele, a fiúnak meg nincs "megengedve", ők mindig a feleség családjához járnak. De lényegében mindenhol ugyanezt figyeltem meg.

Azért nekem, 2 fiúgyerekes anyaként (akinek lánya már tuti nem lesz), néha eszembe jut, hogy vajon rànk is ez a sors vár, akkor is, ha normális, nembeledumálós, kedves anyós-após leszünk a férjemmel? A fiaink le lesznek "tiltva", nehogy felhívjanak vagy meglàtogassanak minket havi 2 alkalommal többször, vajon a mi unokáinkra is csak az anyai nagyszülők vigyázhatnak majd?

Mondjuk, ez még nagyon messze van, de azért valahogy néha eszembe jut, mikor ilyen kérdéseket olvasok, mert valahogy mindig mindenhol az anyós a rossz..

2023. aug. 24. 16:31
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ, kit választanak a fiaid.
2023. aug. 24. 16:35
 2/33 anonim ***** válasza:
88%
Mi tesómmal gyerekkorunkban sokkal többet találkoztunk az apai nagyszüleinkkel, pedig mindenki Budapesten lakott. Ennek az volt az oka, hogy ők sokkal mobilisabbak voltak, pl. sokszor nagyim BKV-val kijött Óbudáról Hidegkútra, hogy elvigyen az edzésre. Ezenkívül apukám elég gyakran látogatta a szüleit, sose hallottam, hogy ebből otthon gond lett volna. Az anyai nagyiékhoz minden hónap első vasárnapján, mentünk, ez a mai napig így van, 30 éve. Ettől függetlenül egyformán szerettem mindegyik nagyszülőmet, apai nagyiék már 24, illetve 14 évvel ezelőtt elmentek, anyai nagyiék 90, illetve 92 évesek.
2023. aug. 24. 16:51
 3/33 anonim ***** válasza:
41%

Attól is függ leszel-e egyáltalán anyós...

Inkább legyen a fiam boldog egy olyan nővel, aki engem nem kedvel, inkább legyen unokám, ha csak havonta 2x látom akkor is, minthogy egy 35 évesen is egyedülálló, csak a munkájának, vagy nekem élő fiam legyen.

(Amúgy pont ez általában a probléma az anyósokkal,mindegy melyik oldalon vannak. Hogy nem a fiuk, nem az unokájuk, hanem a saját érdekeiket nézik.)

4/33 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon sok esetben az anyuka behülyül, ha rájön hogy a fia életébe kerül egy másik nő, aki majd gyereket is csinál neki és nagy eséllyel egy szintre kerül anyukával a fontossági sorba, nemcsak anyukának fog már 0-24 készenlétben lenni 100%-ban, hanem már a saját maga által kialakított családját is segíteni fogja. Ebbe nagyon sok nő belepusztul és minden erejével azon lesz, hogy elkergesse a feleséget. Nagyon boldogok vagyunk, hogy neked jó a kapcsolatod az anyóssal, 2 naponta járkáltok egymáshoz ebédre meg kinyaljátok egymás seggét, de ez nem mindenhol ugyanennyire természetes. Az meg, hogy provokatívan kiírod, hogy "sok idióta nő szidja a párja anyját", hát szerintem amíg nem ismered a körülményeket, ne szidj más nőket, mintha mindenről ők tehetnének. Kérdésedre a válasz pedig: ha normális leszel a gyerekeid leendő választottjaival és ők is értelmesek lesznek, nem mar senki senkit, akkor nem fognak utálni téged.
 5/33 anonim ***** válasza:
91%

Feltételezem, normális nöt fognak választani, aki nem annyira primitív, hogy elöre eldönti, az anyóst utálni kell.

Az esetleg lehet, hogy nem szimpatizálunk túlságodan, azt azonban kizártnak tartom, hogy a fiaim bármiféle tiltással is foglalkoznának.

Nekem az anyósom nagyon aranyos volt, sokakl többet jelen volt az életünkben, mint anyukám, annak ellenére, hogy az anyósom élt messzebb tölünk.

2023. aug. 24. 16:53
 6/33 A kérdező kommentje:
4-es, nyilván vannak ilyen anyósok is, de ne már, bocsi, de tényleg olyan pitiáner dolgok miatt szidják barátnöim is az anyósukat, amit el sem hiszem.
2023. aug. 24. 16:54
 7/33 anonim ***** válasza:
88%

Tudod, az ilyen helyzetekben a legtöbb esetben nem CSAK az anyóssal van baj, sok esetben kettön múlik a dolog - meg a férj is sokat számít, mennyire képes lerendezni a veszekedéseket.

Vannak hülye anyósok, vannak hülye menyek (ezek sem kevesen!) és vannak, akik csak elbeszélnek egymás mellett, ezért nem jutnak zöld ágra egymással.

Meg vannak normális anyósok normális menyekkel - csak öket meg nem igazán hallja senki, mert szépen megvanank egymással.

2023. aug. 24. 17:52
 8/33 anonim ***** válasza:
92%

Nem vagyok/voltam/leszek se meny, se anyós, nincs lovam a versenyben.

Az egésznek a gyökere ott van, hogy a mai napig a nő feladata a család menedzselése. Ő tudja (neki kell tudnia, valami ősrégi szabály miatt), hogy mi lesz a héten a kaja, mennyi wc papír van otthon, milyen edzésre jár melyik gyerek, stb. Apa olyan, mint aki csak ül az anyósülésen és játszik a telefonján, neki itt semmi dolga, ha van, majd az asszony szól, neki ebben nem kell részt vennie (az ősrégi szabály).

Azt sokan elfelejtik, hogy bár a gyereknek mindkét nagyszülőpár egyenrangú nagyszülője, az anyukának csak a saját szülei "valakik". A saját szüleit ismeri születése óta, a párja szüleit csak el kell fogadnia, hogy vannak. A párjához tartoznak, akkor is, ha olyan emberek, akikkel amúgy szóba se állna akármi miatt.

A férfi szüleit a férfinak kellene bevonnia a gyerek életébe, de nagyon sok férfi még a saját gyereke életében sincs "ott". Ha a férj anyukája megkérdezi, hogy Döncike miért nem ehet 8 hónaposan wellington bélszínt, a helyes válasz nem az, hogy "mert Kati azt mondta", hanem az, hogy "mert Katival leültünk, megbeszéltük, mit adunk a közös gyerekünknek, és egyikünk sem akarja bélszínnel etetni".

De a legtöbb férfit nem érdeklik csipcsup dolgok, mint mit eszik a gyereke, és nem fog konfrontálódni az anyukájával.

Aztán ehhez hozzájön az is, hogy rengeteg szülő gyerekként, "alárendeltként" tekint a gyerekére akkor is, ha az felnőtt, és a gyereke párja - a nevében van, szintén gyerek lesz a szemében. Akkor is, ha 30 éves önálló felnőtt. Csakhogy egy normális felnőtt nem fog felsőbbrendűként tekinteni valaki másnak a szülőjére.

Ezt erősíti egy újabb érdekes szabály, hogy ha a menynek problémája van az anyóssal, akkor ne felnőttként, szemtől szembe beszéljék meg, hanem mint az oviban az a játék, én megsúgom neked, de tovább súgod, és eljut majd valahogy a címzetthez az üzenet.

Belegondolok, ha lenne anyósom, és rajtam lenne számonkérve, hogy miért nem tudok egy, kimondom, idegen nénivel együttműködni, baromi dühös lennék - a férjemre. Mert az nekem baromira nem tetszene, hogy nekem, mint nőnek, felelősnek kellene lennem a saját kis családomért, meg azért, hogy a tágabb családdal hogy működünk együtt, miközben a férfiak teljesen kivonják magukat ebből, csak várják a csodát.

Mindjárt jönnek majd a karácsonyos kérdések nőktől, hogy ki mit főz meg hova megy, és nem tudják, hogy intézzék el. Egyetlen pasas sem lesz köztük, mert én meg azt figyeltem meg gyerekkoromtól máig, hogy a férfiak alig vesznek részt a család életében. Csak ülnek az asztalnál, simogatják a szakállukat, és várják a pörköltet, és rötyöghetnek magukban, hogy ezek a nők már megint veszekednek. De a seggük szaros maradna, ha nem lenne nő az életükben.

Szóval neveld úgy a fiaidat, hogy ne egy nőtől várják el azt, hogy megoldja az életük mindennapi részét, hanem mindenben érezzék azt, hogy közük van hozzá. A saját gyerekeik életében is vegyenek maximálisan részt, és akkor nem a párjukat tologatják, hogy "mutasd már meg anyámnak a gyereket", hanem maguktól mennek hozzád a gyerekekkel.

Legyen nekik fontos, hogy része legyél a gyerekeik életének, és olyan emberek legyenek, akik erről maguk akarnak gondoskodni.

2023. aug. 24. 18:23
 9/33 anonim ***** válasza:
92%
Én sok sok évig próbáltam elfogadni anyós hülyeségeit, de tudod így 11 év után a sok pitiánernek tűnő dologra is kiakadok, mert egy idő után az ember besokall... Az, hogy jaj ismered az anyósát és milyen kedves....az enyém is az, mindenki mással, a menyeivel és a fiaival meg egy prszt, akiben 0 az empátia, a megértés, vagy az, hogy hajlandó legyen elfogadni, hogy más másként éli az életét, mint ő... Mikor évekig hallgatod mindenért, hogy nem úgy kell, hülye vagy, nem tudod, ő jobban tudja, akkor egy idő után besokallsz, meg amikor a legkisebb dolgokat sem tartja tiszteletben mondjuk a saját gyerekeddel kapcsolatban... Igen, nekem is két fiam van, de nem mindegy milyen anyós leszek majd...
2023. aug. 24. 18:24
 10/33 anonim ***** válasza:
89%

Nem fontosabb az en csaladom a ferjemenel. Vagyis nekem igen, ferjemnek meg az ove, ez egyertelmu.

De amig az o anyja alkoholista es hamarabb veszi meg a cigit is minthogy kifizesse a szamlait (amit honapokig ki sem bont es vegul mi fizetjuk ki) engedtessek mar nekem, hogy nehezteljek anyosomra. Mondom ezt ugy, hogy az en apam is alkoholista, de legalabb neki van munkahelye, es nem kell minden honapban penzelni. Amit aztan soha az eletbe nem latunk vissza, hiaba “kolcsonadunk”. Honap vegen meg kerhetunk kolcson az en szuleimtol, mert nem marad. Maradna, ha nem kene anyost pumpolni.

Talan ha a ferfiak rendeznek a sajat csaladjukat, es az asztalra csapnanak, es helyreigazitananak mindenkit, es nem varrnak ezt is az asszony nyakaba, akkor lehet, hogy nem lenne ennyi problema.

Ja es meg nincs kozos gyerekunk, de nem valoszinu, hogy rabiznam anyosra a gyereket, aki a fentebb emlitettek mellett odabent cigizik a lakasban, es az oltatlan-gondozatlan-fertozo macskai ki be jarkalnak, szarnak mindent ossze es jarkalnak fel az asztalra.

2023. aug. 24. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!