Fiús anyukák, eszetekbe jut néha, vajon a ti menyetek is utálni/leszólni fog-e, mert csak...?
Nekem nagyon kedves, jószívű, anyósom van, akivel szuper a kapcsolatunk és akit kedvelem annak ellenére is, hogy nyilván nem mindenben értünk egyet, de nem is csinálok ebből problémát.
Viszont azt látom a környezetben, rokoni-baráti-ismerősi körben (itt gyakorin meg pláne) , hogy ez ritka, a nők többsége alapból kicsit ellenségesen áll az anyóshoz, próbálja kicsit "elmarni" a férjét a családjától, mittudomén, ő nő létére mondjuk mindennap telefonál az anyjával meg hetente megy látogatni, de a férjére kiakad, minek beszél ugyanennyit az anyjával, minek kell annyit odajárni.
Szóval értitek, a feleség családja mindig elsöbbséget élvez, pláne, ha unoka is van, mindig ők a normálisabbak, mindig nekik van igazuk, a férj családjától meg minden beleszólás, minden zavaró, nekik nem lehetnek más nézeteik bizonyos témákban, vagy ha igen, a férj ne értsen egyet, mert akkor anyucipicifia.
De ilyen tök pitiáner dolgokra gondolok, egy barátnőm még olyanokba is beleköt, hogy jaj, az ő anyósa mindig hülyeséget hoz a gyereknek, pl. olyan nyári kalapot, ami megkötős, és akkor emiatt szidja az anyóst. Mondjuk ő minsig szidja az anyósát mindenért, pedig ismerem őket valamennyire, tök normálisnak tűnnek, támogatják is őket anyagilag, aztán mindig csak a sz*rt kapják.
De családon belül is ezt látom, hogya fiúk mindig a lány családjánál vannak, velük mennek nyaralni, mindig oda viszik az unokát, persze a nőrokonok meg fordítva. Pl. nagyanyámnak 3 lánya és 1 fia van, a három lánya szoros kapcsolatot tart vele, a fiúnak meg nincs "megengedve", ők mindig a feleség családjához járnak. De lényegében mindenhol ugyanezt figyeltem meg.
Azért nekem, 2 fiúgyerekes anyaként (akinek lánya már tuti nem lesz), néha eszembe jut, hogy vajon rànk is ez a sors vár, akkor is, ha normális, nembeledumálós, kedves anyós-após leszünk a férjemmel? A fiaink le lesznek "tiltva", nehogy felhívjanak vagy meglàtogassanak minket havi 2 alkalommal többször, vajon a mi unokáinkra is csak az anyai nagyszülők vigyázhatnak majd?
Mondjuk, ez még nagyon messze van, de azért valahogy néha eszembe jut, mikor ilyen kérdéseket olvasok, mert valahogy mindig mindenhol az anyós a rossz..
29.
Mennyire igaz amit írsz.
A "különbözőségi döccenő"!
Alapjában véve nincs bajom anyósommal, különbözünk, ha találkozunk beszélünk, de ennyi.
Mikor megszületett a kicsi, az volt a baj, hogy kezdett volna egy alá fölé rendelt viszony kialakulni az ő részéről.. csírájában elfojtottam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!