Férjem nem tud határokat húzni a szüleivel szemben, de
bele ment hogy menjünk házassági tanácsadásra. Milyen
tanácsadókat ajánlotok? Terápián mire számítsunk?
41/52 A kérdező kommentje:
Akik azt gondolják hogy tudtam mibe vágom a fejszém,: nem. Nem tudtam. A gyerek előtt nem volt ilyen. Látogattuk ugyan a szülőket de nem ilyen gyakran és nem volt ilyen terror, vagy csak nem éreztem mert keményen oda tette magát a férjem. Hétvégén mindig mentünk minden felé. Mióta a gyerek van, az a program hogy ülünk fél napot a szüleinél és azt is hiába mert semmi soha nem elég nekik. Köszönöm azoknak akik válaszoltak. Elgondolkodtató volt mindegyik, az is amivel nem igazán tudok egyet érteni. A válás ugyan bennem is felmerült de először szeretném legalább megpróbálni rendbe hozni az életünket. Aki azt írta hogy költözzünk el messzire; most költöztünk a közelükbe. Nem tudtam hogy ez azt fogja jelenteni hogy bekebelezik az életünket. Mostani eszemmel az ország másik végébe költöznék nyilván. Illetve teljesen magukra hagyni őket nem akarnám én se, csak a függetlenségünket szeretném vissza kapni.
Majd számolj be, mi lett. De ugye az ő kezdeményezésére költöztetek a közelükbe? Beetették a kedves szülők. Állj a sarkadra, nem "szeretnéd", hanem "akarod", és fogod.
2023. szept. 1. 12:18
Kérdező, itt valami beetetés volt anyóspjatásék részéről, csak olyan manipulatívak voltak, hogy észre sem vetted. Van ilyen dögivel...
2023. szept. 1. 13:09
Ha most költözetek oda, akkor inkább emiatt változott a helyzet.
2023. szept. 1. 14:16
Senki nem óvott téged attól, hogy odaköltözzetek? Mi volt az indok? Hogy öregek és tudtok nekik segíteni?
2023. szept. 1. 18:21
46/52 A kérdező kommentje:
Az indok a lokáció volt. Vidékre szerettünk volna menni, ahol azért minden elérhető rövid távon. Nem egy településen élünk, de az volt az egyik ok hogy így könnyebben elérnek minket, már idősek. Bevallom nem láttam ebben problémát hogy közelebb leszünk hozzájuk. Ha nem lennének ilyen agresszívak talán még örülnék is hogy többet találkozunk. Volt ugyan egy-két előjel, de mivel a férjem úgy mutatta be őket hogy elmondta hogy kb beköltözne hozzánk az anyja ha hagyná, illetve hogy semmire ne mondjak igent és mi mindig egy egység legyünk és tényleg nem is volt rajtunk nyomás így úgy voltam vele ha van is itt red flag, a párom kezeli. Álmomban nem gondoltam hogy így elszabadul a pokol. Nem tudom mi történt a férjemmel hogy most meg enged annak a terrornak amitől régebben harciasan védett.
Az történt a férjeddel, hogy fizikailag közelebb került újra. Amit a távolból tudott kezelni, azt a közelükből nem tudja. Nyilván arra nevelték, hogy a szülei minden kívánságát teljesítenie kell, és ez akkora nyomás még mindig benne, hogy nem tud neki ellenállni. Borzalmas lehet. Én empatizálok most kicsit a férjeddel, habár tényleg neki kéne erősebbnek lenni és szilárdan meghúzni azt a határt. De sajnálom is nagyon. Szerintem az egyetlen megoldás, hogy költöztök újra. A szülők nem fognak változni, ez csak durvább lesz, a férjed pedig egyelőre nem úgy tűnik, hogy kontrollálni tudja a dolgokat. Sajnálom.
2023. szept. 4. 19:06
Továbbra is a válás az egyetlen kiút, még a következő gyerek előtt. Így jártál.
2023. szept. 4. 19:08
47. Én írtam, hogy elköltözünk... (már sikerült :)) Marha nehéz ám ezt felülírni, hiába tudja az ember már felnőttként, hogy hülyeség és nem a szüleid tulajdona vagy... ha ott állsz az anyáddal/apáddal szemben újra átéled, hogy vágysz rá, hogy a szüleid szerethető jó gyereknek tartsanak - és nehéz kívülről látni magadat.
2023. szept. 5. 20:43
48-as: Ha mindenki válna problémák esetén, 1000-ből egy pár öregedne meg együtt.
Ez még kezelhető probléma. Sajnos nem ritka, hogy a gyerek születése után a nagyszülők megváltoznak, egyrészt, mert azt hiszik, ők jobban tudnak gyereket nevelni, másrészt zsarolási potenciáljuk is van. Hiszen sokan rászorulnak a nagyszülői segítségre, mert sokszor nem tudnak vigyázni a gyerekre. Sok munkáltató is sajnos elvárja, hogy legyen a háttérben hadra fogható nagyszülő, ezt sokszor már az állásinterjún is megkérdezik.
Szerintem egy messzire költözés segítene, valamint ne féljetek összeveszni a nagyszülőkkel. Lehet, hogy egy-két hónapig mosolyszünet lesz, vagy akár évekig is, de vagy tanulnak a leckéből, vagy ha nem, a leépítés segít a nyugalom megvalósításában. Nem kell minden szülővel szoros kapcsolazot tartani.
2023. szept. 6. 16:29
Kapcsolódó kérdések: