Férjem nem tud határokat húzni a szüleivel szemben, de bele ment hogy menjünk házassági tanácsadásra. Milyen tanácsadókat ajánlotok? Terápián mire számítsunk?
9/10
Elnézést, Pest megye és Fejér megye is megfelel. Azért kértem tanácsot mert nem találtam neten olyan terapeutát aki foglalkozik a párok családi hátterének feltárásával is. Valamint hátha valaki volt már ebben a cipőben és tud konkrét szakembert aki tényleg segít, nem csak a pénzt húzza le.
Nem érted. Nemet mondtam ezerszer már, ilyenkor a férjemnél kopogtatnak vagy minket presszionálnak még 28x, ha semmi nem sikerül akkor jajj segíteni kell ebben-abban, ezt főztem gyertek át érte, addig amíg a férjem egyszer csak bejön este a szobába és mondja hogy akkor "szombaton megyünk a szüleihez mert segítettek nekünk múltkor valamiben". A férjemnek legutóbb megmondtam hogy vagy változtat, vagy vége van. Utolsó esélynek ajánlottam fel a terápiát. Bele ment.
A családsegítő szolgálatnál van ingyenesen igénybe vehető családterápia/párterápia, én ott kezdeném.
Addig is őszinte, de nem agresszív kommunikáció anyósékkal és férjeddel is. Például mondd meg, most hétvégén hármasban akarsz programozni bármi is lesz és ehhez tartsd magadat.
Remélem találtok megfelelő szakembert.
Én azt mondanám a páromnak: mondd meg a szüleidnek, hogy ne jöjjenek. Jobb, ha te mondod meg, mert ha én mondom meg, az nagyon hangos és csúnya lesz.
Ha ő ezek után képtelen lenne megmondani, akkor egyszer tényleg kinyitnám a számat, de nagyon! És utána már nem érdekelne a sértődésük.
Nálunk pl. anyukám a gyerekszülés után kéretlenül küldte az ennivalókat. Telefonban megbeszéltük, hogy nem kérünk ebédet, végül annyit engedtem, hogy sütit (mert azt is csinált) küldjön. Apukám jött segíteni a ház körül és anyukám küldte vele a komplett ebédet. Mondtam apukámnak, hogy ki se vegye a táskából, viheti vissza azonmód. Nyilván lett belőle sértődés anyukám részéről, mert utána leállt ezzel.
Őszintén sajnálom, hogy egyes szülőket kifejezetten meg kell bántani, hogy megértsék: a nem, az nemet jelent. Az udvarias elutasítást egyszerűen nem értik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!