Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Férjem nem tud határokat...

Férjem nem tud határokat húzni a szüleivel szemben, de bele ment hogy menjünk házassági tanácsadásra. Milyen tanácsadókat ajánlotok? Terápián mire számítsunk?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a gyerekünk annyira elfajult ez az egész hogy nem értik azt sem ha egy hétvégén szeretnénk csak hármasban lenni. Nagyon fullasztó már ez az egész. A határhúzás hosszabb távon nem sikerül. Rengeteget veszekszünk emiatt a férjemmel. Tudnátok ajánlani jó szakembert aki tudna segíteni párkapcsolatunk javítása mellett a mérgező kapcsolat feltárásában és rendezésében?

2023. aug. 29. 17:18
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk is ez volt a gyerek születése után. Mindennaposan jöttek. Nem csak anyósomek hanem az én szüleim is. Nem volt nyugodalmunk. Reggeltől estig egymásnak adták a kilincset. Az volt a megoldás nálunk hogy én az enyemeknek O az oveinek mondta meg. Anyósomek nem értették meg ezért mindig amikor jöttek összecsomagoltam és elmentem. Megmondtam a férjemnek hogyha nem állítja le őket a házasságunk megy rá és akár már irhatjuk is a válási papírokat. Megoldotta
2023. aug. 29. 19:34
 12/52 anonim ***** válasza:
84%
Én is attól tartok, hogy ez alapvetően nem párterápia, hanem a szülőket kellene valahogy ráébreszteni arra, hogy ne tegyék tönkre az unokájuk szüleinek családi életét.
2023. aug. 29. 19:35
 13/52 A kérdező kommentje:

9/10

Elnézést, Pest megye és Fejér megye is megfelel. Azért kértem tanácsot mert nem találtam neten olyan terapeutát aki foglalkozik a párok családi hátterének feltárásával is. Valamint hátha valaki volt már ebben a cipőben és tud konkrét szakembert aki tényleg segít, nem csak a pénzt húzza le.

Nem érted. Nemet mondtam ezerszer már, ilyenkor a férjemnél kopogtatnak vagy minket presszionálnak még 28x, ha semmi nem sikerül akkor jajj segíteni kell ebben-abban, ezt főztem gyertek át érte, addig amíg a férjem egyszer csak bejön este a szobába és mondja hogy akkor "szombaton megyünk a szüleihez mert segítettek nekünk múltkor valamiben". A férjemnek legutóbb megmondtam hogy vagy változtat, vagy vége van. Utolsó esélynek ajánlottam fel a terápiát. Bele ment.

2023. aug. 29. 19:40
 14/52 anonim ***** válasza:
92%
Nem fognak neked ilyen részletességgel szakmai ismertetést írni a párterapeuták, hogy "foglalkozik a párok családi hátterének feltárásával is". Persze, hogy foglalkozik, az a dolga. Ha nem jön ajánlás, válassz szimpátia alapján. Egyetlen alkalomból kiderül, hogy tetszik-e vagy sem, és rögtön lehet váltani.
2023. aug. 29. 19:57
 15/52 anonim ***** válasza:
34%
8:nagyszülők helyett más rokonok, barátok, vagy babyszitter? Nem igaz, hogy nincs senki....Gyerek bölcsis,ovis társainak szülei? Óvónő, dajka kis plusz pénzért pár órára? Vagy szitterkedést vállaló tini?
2023. aug. 29. 21:20
 16/52 anonim ***** válasza:
90%

A családsegítő szolgálatnál van ingyenesen igénybe vehető családterápia/párterápia, én ott kezdeném.

Addig is őszinte, de nem agresszív kommunikáció anyósékkal és férjeddel is. Például mondd meg, most hétvégén hármasban akarsz programozni bármi is lesz és ehhez tartsd magadat.

2023. aug. 29. 21:38
 17/52 anonim ***** válasza:
42%
Neked nem párkapcsolati szakemberre hanem válóperes ügyvédre van szükséged.
2023. aug. 29. 22:25
 18/52 anonim ***** válasza:
56%
Ez nem elsz így hosszú házasság
2023. aug. 29. 22:47
 19/52 anonim ***** válasza:
94%

Remélem találtok megfelelő szakembert.

Én azt mondanám a páromnak: mondd meg a szüleidnek, hogy ne jöjjenek. Jobb, ha te mondod meg, mert ha én mondom meg, az nagyon hangos és csúnya lesz.

Ha ő ezek után képtelen lenne megmondani, akkor egyszer tényleg kinyitnám a számat, de nagyon! És utána már nem érdekelne a sértődésük.

Nálunk pl. anyukám a gyerekszülés után kéretlenül küldte az ennivalókat. Telefonban megbeszéltük, hogy nem kérünk ebédet, végül annyit engedtem, hogy sütit (mert azt is csinált) küldjön. Apukám jött segíteni a ház körül és anyukám küldte vele a komplett ebédet. Mondtam apukámnak, hogy ki se vegye a táskából, viheti vissza azonmód. Nyilván lett belőle sértődés anyukám részéről, mert utána leállt ezzel.

Őszintén sajnálom, hogy egyes szülőket kifejezetten meg kell bántani, hogy megértsék: a nem, az nemet jelent. Az udvarias elutasítást egyszerűen nem értik meg.

2023. aug. 29. 22:49
 20/52 anonim ***** válasza:
86%
Hű, de jól sikerült az utolsó előtti mondatod, 19-es! A Gyakori történetének legfrappánsabb gondolata! Rengeteg kérdéshez illik! A Híres mondások nagykönyvében a helye!
2023. aug. 29. 23:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!