Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Férjem nem tud határokat...

Férjem nem tud határokat húzni a szüleivel szemben, de bele ment hogy menjünk házassági tanácsadásra. Milyen tanácsadókat ajánlotok? Terápián mire számítsunk?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a gyerekünk annyira elfajult ez az egész hogy nem értik azt sem ha egy hétvégén szeretnénk csak hármasban lenni. Nagyon fullasztó már ez az egész. A határhúzás hosszabb távon nem sikerül. Rengeteget veszekszünk emiatt a férjemmel. Tudnátok ajánlani jó szakembert aki tudna segíteni párkapcsolatunk javítása mellett a mérgező kapcsolat feltárásában és rendezésében?

2023. aug. 29. 17:18
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

30/31

Már szépen próbáltam ezerszer. Nem szeretnék durva lenni, nem az összeveszés a célom. Utoljára még megpróbálom a szakemberi segítséget, de persze. Gondoltam már rá ha a férjem nem tudja meghúzni a határt akkor majd én, de úgy gondolom ez nem az én dolgom lenne. Én kezelem a saját családom hülyeségét. Ugyanezt várnám el a férjemtől csak hát hiába.

2023. aug. 30. 10:30
 32/52 anonim ***** válasza:
91%

A gyerekünk születése után anyósomék is próbálkoztak, és a férjemet majdnem sikerült is bepalizniuk... Ő is próbálkozott ezzel, hogy ekkor meg akkor megyünk, aztán megkérdeztem, hogy ezt mégis kivel beszélte meg .. jaaa, anyuval? Akkor menjél, mi a gyerekkel itthon maradunk, vagy elmegyünk az én szüleimhez, és tényleg megcsináltam, hogy nem indultunk el vele ...mit csinál? Betuszkol a kocsiba? A gyereket meg nem hagyom egyedül olyannal, aki nem tiszteli, amit kérek, pláne többedszerre.

Én elmondtam, hogy a szüleit úgy kapta, engem meg családjának, feleségének választott... De ha nem tetszik, akkor lehet velük élni újra.

Szerencsére a férjem belátta ezeket elég hamar, de én nem is finomkodok ezekben, ha valaki nem tiszteli a határokat. Kitartás!

2023. aug. 30. 10:55
 33/52 anonim ***** válasza:
78%

És én még lehúztam azt, aki azt mondta, hogy nem terapeutára, hanem ügyvédre van szükséged. Gondoltam, milyen negativista. De a 31-es kommented ezt sajnos egyértelművé teszi. Az ember, akivel összeálltál, nem szeret téged, de még csak a gyerekét sem, képtelen anyuciról leakadni. Valóban pénz- és energiapocsékolás a párterápia, ennek a kapcsolatnak annyi. Ez soha nem is volt élhető kapcsolat.

De mellesleg addig, amíg meg nem történik a válási papírok aláírása, de: akarjál durva lenni, akarjál összeveszni! Ők is durvák, konkrétan eltaposnak, mint egy svábbogarat. Semmi mást nem érdemelnek, mint az összeveszést. Az egész undorító bagázs. A terápiára szánt pénzből magadnak keress terapeutát, szükséged lesz rá, hogy támogasson a válási folyamatban.

2023. aug. 30. 14:05
 34/52 anonim ***** válasza:
84%
Én amúgy annyit mondtam csak, mikor jött egyszer, hogy de megsértődik, hogy őt mikor érdekli, én megsértődök e, vagy megbánt e.. naugye... (33)
2023. aug. 30. 15:37
 35/52 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, ha tovább faxatlankodsz és nem adsz ultimátumot, hogy ha még egyszer ugrik az anyjâéknak, válsz a francba, ne lepődj meg, ha a gyereked legkésőbb érettségi után le se fog szarni...
2023. aug. 30. 21:11
 36/52 anonim ***** válasza:
68%
És te még szültél is neki 😁 nagyon jó.
2023. aug. 31. 00:38
 37/52 Kései Sirató ***** válasza:
74%

#27 Mihalec pszichológiából doktorált, van többféle végzettsége is, de ha nem lenne pszichológus, akkor nem is praktizálhatna, miért akarod lejáratni? Ráadásul van vagy 4 egyetemet is végzett, egyet Németországban. Abban biztosan igazad van, hogy szeret szerepelni és nagyon nyomul a médiában, azt én is látom.

Ő egy jó barátnőmnek segített megmenteni a házasságát.

2023. aug. 31. 08:37
 38/52 anonim ***** válasza:
79%
Veled ellentétben én utánanéztem az életrajzának. Tök mindegy, hány egyetemet végzett, ha egyiktől se lesz pszichológus. A németországi klinikai pszichológiát egy év elteltével be se fejezte. Végzettsége Magister Theologiae. Hát, az nem pszichológus. Egyébként pártanácsadónak nevezhetné magát a Családterápiás Egyesületnél szerzett végzettségével, csakhogy ő nem annak nevezi magát. [link]
2023. aug. 31. 08:49
 39/52 Kései Sirató ***** válasza:
42%

Jó, hogy linkelted, legalább megnéztem:

2010-2013 Károli Gáspár Református Egyetem HTK doktori iskolája. Kutatási terület: „A lelkigondozás és a pszichoterápia határkérdései a házassági tanácsadásban.”

Aki ebből doktorált, az szerinted képzetlen? Elég vicces vagy.

2023. aug. 31. 09:16
 40/52 anonim ***** válasza:
82%

Nem szeretnék durva lenni, nem az összeveszés a célom - akkor nyeljél csak.

Hiába mentek tanácsadásra, a férjed tutyimutyi, te pedig képtelen vagy határozottan megmondani, álljanak le az ilyen szintű lelki terrorral.

Mondjuk én magasról lesza., ki sértődik meg, ha bajom van, keményen odaszólok (nem bnkón, csak hogy tudja már, hol a helye). Ha megbántódik, az meg már nem az én bajom, hanem az ő szegénységi bizonyítványa.

2023. aug. 31. 09:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!