Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Bunkó vagyok, amiért kihúzom...

Bunkó vagyok, amiért kihúzom magam az összejövetelek alól?

Figyelt kérdés

Előljáróban annyit, hogy több anyagcsere betegségem is van fiatal korom ellenére, így diétára és gyógyszerre szorulok. A helyi éttermek többsége nem kínál megfelelő étkezési opciókat, rendszeresen megfájdul a hasam, hazudnak az ételek tartalmáról...stb. Emiatt már nem nagyon járok étterembe, csak utazásaim alatt, többnyire külföldön, jobb helyekre.

A családban viszont nagy hepp, hogy közös kajálásokat tartsanak évente többször. Főleg anyósom kezdett rá nagyon az utóbbi években. Én többször kihúztam magam alóla, de még mindig nem érti meg, hogy nem fogok lepukkant helyekre eljárni velük, ami után fájdalmaim és egyéb tüneteim lesznek. Mellékesen jegyzem meg, hogy amúgy sincs jó kapcsolatom a családdal (egyikünkével sem), szóval a társaságuk sem érdekel.

Anyósom emellett folyton a betegségeimmel piszkál, ami miatt már gondolkodom, hogy megszakítom a kapcsolatot velük.

Kezdődik úgy az egész, hogy anyósom étterembe akar menni. Majd rámkeni, hogy válasszak én éttermet, mert hát én vagyok a problémás egyedül a családban. Majd ha az étteremben vagyunk, éreztetik, hogy csak én különcködöm (sokszor a pincér is), pl volt hogy fél órával később kaptam meg az ételt, mint a többiek, akik addig simán megették előttem... Majd sógorom elejt lehetőleg pár bunkó beszólást, hogy ő nem nézegeti, mit eszik, meg hogy ő nem fog mindenféle mentes kajákat enni, mert annak nincs értelme, tesz rá. Jó neki, én nem tehetek rá.

A férjem viszont ezt rosszul viseli. Hazugságokkal próbálja leplezni a dolgot, hogy ne kelljen megmondani anyósomnak a véleményemet. Ő mehetne, lehet menne is, de nélkülem nem hajlandó. Én meg nem fogom tovább hagyni, hogy átlépjenek rajtam.

Szerintetek én vagyok a bunkó, mert ilyenkor kihúzom magam? Magamra kellene néha erőltetnem vagy a saját érdekem az első? És hogy kerüljem el, hogy már robbanjak, hogy folyton enni hívnak, miközben nem akarok?

2023. ápr. 20. 13:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%
Nem bunkóság.
2023. ápr. 20. 15:57
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
Ez egy komoly probléma. Együtt érzek veled. Igazán lehetne megértőbb veled a környezeted!
2023. ápr. 20. 16:38
 13/19 anonim ***** válasza:
46%
Szóval akkor,az éttermet te választhatod ki úgy,hogy csak neked van gondod az élelekkel. Ez szerintem korrekt anyósodtól,mivel így mindenki hozzád próbál alkalmazkodni. Viszont azt nem értem,hogy akkor miért nem olyan éttermet választassz,ami neked felel meg. Beírod a googleba,az étterem nevét,és az étlapjukon látod,hogy van e neked kedvező étel. Ezekután azt kéred,és ennyi. De ha tényleg olyan különlegességeket kérsz,akkor ne csodálkozz,ha több időt igényel az elkészítése.
2023. ápr. 20. 18:57
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

A végén kikerekedik, hogy mindenki őhozzá próbál alkalmazkodni, neki meg semmi se jó. Anyósnál nem akar enni, mert kosz van, éttermet ő választhatja ki, de így se jó neki (ezt nem is értem, miért nem). Meg ő puccos helyekre akar menni, meg őneki a pincérrel is baja van.

Jézusom!

Az ilyen menytől mentse meg a Jóisten az embert!

Ne menjél velük kérdező, nem bunkóság ez részedről, inkább jótétemény.

2023. ápr. 20. 19:03
 15/19 Hova gondolsz ***** válasza:
61%

Írod, hogy tervben van a költözés. Tudom, hogy ez manapság nem könnyű, de számodra ez lenne a legjobb.

És talán a férjednek sem hazugságokat kellene mondani, hanem azt, hogy neked ez és ez a bajod, emiatt nem ehetsz akármit. Elképzelhető, hogy akkor nem piszkálna a betegségeddel. Vagy ha mégis, akkor meg kell szakítani velük a kapcsolatot.

Vidéken tényleg nehéz olyan éttermet választani, ahol -bár nem írtad, mire kell ügyelned- a neked megfelelő ételeket készítik.

De a 10-es jó választ adott, egy roston csirke sült krumplival az esetleg nem megterhelő a számodra, hacsak nem tartózkodsz a húsevéstől.

Étterembe nem vihetsz magaddal ételt, azért, mert "hozott anyagból nem dolgozunk", és ha valami problémád lesz,(rosszullét, hányás, stb.) akkor az éttermet is meghurcolhatják.

Ezért csak azt a lehetőséget látom, hogy vagy anyósodéknál esztek, oda viszel magadnak ennivalót, vagy pedig egyszerűen nem mész hozzájuk.

2023. ápr. 20. 19:38
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Nos, a pincér biztos nem ereztet ilyesmit. Az meg alap vendéglátós szabály, hogy egy társaságban a vendégek egyszerre kapjak meg az ételt. Minek kamuzni? - 5-ös, te életedben nem voltál még étteremben ezek szerint :D, vagy véded a sok suttyó pincért.

Kérdező: én nem megyek olyanokhoz, akik szerint nyűg meg probléma egy olyan betegség, amit nem kértem.

10-es, a roston csirke SEM gluténmentes, hogyha előtte azon már sütöttek más, gluténtartlamú ételt, éppígy a krumplit is egyes helyeken fűszersózzák, ami szintén nem gm.

2023. ápr. 21. 11:49
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
16-os vagyok: igen, nem egy nem két helyen jártam már úgy, hogy a gm-nek mondott kajától kétórán belül hánytam, ergo 100% nem volt gm az étel.
2023. ápr. 21. 11:51
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm 16-os, előttem is elmagyaráztad a lényeget. Az éttermek nagy része tele van keresztszennyeződéssel. Általában roston csirkemellet kell ennem sima rizzsel, de attól is gyakran fáj a hasam, valahogy belekerülnek az allergének és más betegségemnek sem jó. És nem tudom, ki élvezne egy ebédet, ahol rossz a társaság, és még a kaja is nudli.
2023. ápr. 21. 15:07
 19/19 anonim ***** válasza:
45%

Figyu, mi az amit nem ehetsz?

Nekem nincs kimutatható bajom, de én sem bírom a nehéz, zsíros paraszt kajákat vagy amiben kész gyári összetevők vannak.

Felfúvódom, bekötök 2-3 kg vizet, az arcom felpuffad, mint egy alkesznek. Ezek több napig is tartanak.

Neked nem fér bele párolt hal, vagy csirkemell, egy kis főtt rizzsel, vagy párolt zöldséggel, vagy dresszing nélküli salátával?

Ezek a bugrisoknak való helyeken is kaphatók nem?

Amúgy én nem a kaja miatt nem mennék, hanem mert tahók, mert beszólnak.

Hát szóljanak be az anyjuknak, akik ekkora tahókká nevelte őket. :D

A férjed meg egy nyomi.

2023. ápr. 21. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!