Anyósomék adtak egy öreg,dohos szagú régi fa szekrényt,ideiglenes használatra, amibe bebüdösödtek a ruháim.Nem volt hova tenni,így kivittük a tető alá. Anyós ma volt fent,és morgott érte. Mit csináljak ezzel?
Nekünk is teljes jóindulattal adott egy szőnyeget, viszont rohadtul lábszagú az egész pedig kimosta 🤢 Ez egy nagy szőnyeg, szerintem 190×190 lehet. Először fel sem tűnt a szag, úgy vettem észre hogy nem tudtam mitől van olyan fura szag a szobában és hiába szellőztetek, X idő után megint olyan jellegzetes. Aztán rájöttem hogy a szőnyeg olyan hülye szagú... Hátt mondtam is a páromnak hogy nézzünk egy másikat!!
A helyedben visszavittem volna, ha nem hallgatnak rád.
Szerintem közöld anyósoddal az alábbiakat:
A szekrény dohos. Ennek az az oka, hogy a penészgombák beletelepedtek és mivel a gombafonalak átszövik a fát azt onnan kitakarítani nem lehet. Akkor sem ha kihipózza. A hypo eltünteti a felszíni 1-2 cm-ről a penészt, de ez csak ideiglenes. A gomba újra szaporodni fog. Hogy nem tűnt el végleg arra a szag is bizonyíték.
Bármit is teszel egy ilyen szekrénybe a szag és a penész azt is átjárja, tehát tönkre fog menni, de ezt már tapasztaltad.
A penészgomba a nyilvánvaló dohos szagon túl egészségtelen is, hosszú távon a lakásban tüdőbetegségekhez, allergiához vezethet.
Ezek után a kedves mama választhat. Ha szerinte egy penészes, dohos szar ér annyit, hogy büdös legyen, mindent tönkretegyen és még meg is betegítsen benneteket, akkor vigye haza a saját lakásába és gyönyörködjön benne. Ha erre nem hajlandó, akkor válasszátok a penészgomba egyetlen hatékony kiirtási módját, vágjátok fel és égessétek el a francba az egészet, akkor legalább 1-2 estére meleget csinál, annyi haszna lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!