Ahol a férj nem jön ki az anyósával, de a feleség szeretne viszonylag rendezett családi körülményeket, hogyan lehetne megoldani?
Nem kérdező, fogd fel, nem ez a megoldás. A f*szért erőlteted rá a bunkó, állandóan kritizáló és mindenbe beleugató anyádat a férjedre... Te örülnél, ha egy ilyen anyós járna a nyakadra és a férjed elvárna, hogy hallgass és vágj jópofát?
Még téged nem zavar, hogy anyád beleszól a dolgaitokba? Menj el pszichológushoz, ha nem bírsz leválni.
Ha anyád nem ért a szél szóból, akkor nem kell erőltetni a kapcsolattartást, járj te hozzá, meg a gyerekek, ha akarnak, ő meg ne menjen hozzátok, ha ott van a férjed és ne csináljatok családi rendezvényeket. Te is ugyanolyan hibás vagy az egészben, mint anyád.
Aki szeret beszólogatni, annak mindig ott a joker kártya, hogy a másik érti félre, a másik túl érzékeny. Ez egy borzasztóan kényelmes pozíció.
A férjed meg ha nem lenne túl érzékeny, akkor sem volna köteles eltűrni a folyamatos kritikát.
Ne hülyéskedj már, ezzel kb. azt érnéd el, hogy téged is megutál mindkettő.
Ez annyira tiszta helyzet, hogy tisztább már nem is lehetne. Anyád beszólogat, a férjednek meg elege lett belőle. Ha ki is kényszerítesz egy nagy családi összeborulást, akkor is szétszedik egymást elég rövid határidővel. Hiszen te írtad: anyád nem fog megváltozni, a férjednek meg már nagyon elege van.
Hagyd őket békén, ha nincs köztük semmi kapcsolat, akkor talán elviselik egymást tízévente egyszer, amikor esküvőn/temetésen találkozniuk kell.
"Nem azt szeretném, hogy imádják egymást, hanem csak, hogy legalább jó hangulatban teljenek a családi események"
Én elhiszem, hogy ezt szeretnéd, mindenki ezt szeretné, de el kell fogadnod, hogy anyád miatt ez nem valósulhat meg.
Igen egyébként, én megszoktam, hogy anyum olyan, amilyen. De attól még, hogy a stílusát elfogadom, nem jelenti azt hogy úgy csinálok bármit is, ahogy mondja. De valóban, én is elrontottam, hogy nem beszéltem már vele korábban.
Szóval azt mondjátok, hogy a dolog tényleg fekete vagy fehér, nincs köztes út. A férjem is ezt mondja... És hogy önmagában kellene, hogy normális legyen a viszony, nem azért, mert én erőltetem.
Amin összevesztek:
Miért nem csináltattunk meg valamit a házban? Kérdezte anyum, normális hangnemben. Erre a férjem kiakadt, hogy miért azzal foglalkozik mindig, ami nincs kész, miért nem azzal, amit még tudtunk csinálni.
Persze ez már a sokadik ilyen volt.
Ha nem akarod kockára tenni a kapcsolatod és jó viszonyod a férjeddel, ne erőltesd rá az anyóssal való találkozgatást. Ha mégis magaddalhurcolod a családi rendezvényekre akkor mégjobban egymásnak esnek egy idő után, amit gondolom te sem szeretnél.
A gyerekek nyugodtan járjanak hozzá ha szeretnének, de tiszteld meg azzal mind a két felet hogy nem nyúzod őket egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!