Muszáj kérni az apai áldást ?
Figyelt kérdés
mindig mikor esküvő lesz vagy másért a barátnő szüleitől főleg az apjától kérni kell az áldását ? ha kihatjuk vagy nem kell vagy elfelejtem akkor van baj ? meg ha bunkó rosszindulatú a fater akkor is muszáj ? ti kértetek ? csak a férjnek kell vagy a feleségnek is kell kérni áldást ? és ha nem vagyok jó viszonyba a faterjával akkor mi van2023. jan. 3. 01:21
1/20 anonim válasza:
Dehogy kell :D Nem tárgy a Nő, hogy kölcsön kelljen kérni, vagy a tulajdonjogot átruházni másra. Elég ha a Párod Téged választ.
2/20 anonim válasza:
Nem muszáj.
Az esküvő se kötelező.
Ha már hivatalos esküvő van, akkor se kell rokonokat meghívni - csak tanúk kellenek a jogi eljáráshoz!
3/20 anonim válasza:
Ez csak egy szokás, nem kötelező :)
4/20 anonim válasza:
Dehogy kell, a házasság 2 ember döntése.
Hány évesek vagytok?
5/20 anonim válasza:
Szerencsére már nem a középkorban élünk. Bár abban sem vagyok biztos, hogy akkor kötelező volt. De most jogilag egyáltalán nem.
És én hülyeségnek is tartom. Ez szerintem két emberre tartozik. A nő meg nem egy termék, hogy meg kelljen venni az apától.
6/20 anonim válasza:
Ez csak egy szokás, nem kötelező elem. Ráadásul abból a korból maradt fenn, mikor a lánygyerek még kiháziasítandó állat volt a család szemében, így nem is biztos, hogy ezt a "szép" szokást érdemes megtartani.
7/20 anonim válasza:
Ezt a hülyeséget... dehogy kell: felnőtt emberek vagytok.
8/20 anonim válasza:
Dehogy kell, nem valami arisztokraták vagytok a Monarchiában.
9/20 anonim válasza:
Anno, amikor a menyasszony stafírungját a családja biztosította, akkor illett elkérni, hogy összeszedjék és ki tudják házasiítani a lányt. Ma már sokan a fogalmat sem ismerik és az emberek már bőven együttélnek esküvő előtt, így nincs értelme ennek a szokásnak.
10/20 anonim válasza:
Nem kell. Megjegyzem, és meggondolnám azt a kapcsolatot, ahol a barátom ilyen ostoba "szokást" tartana.
Bocs, nem vagyok háziállat, és ezt a "szokást" jó lenne végleg kiirtani a társadalmunkból.
Ez akkor volt, amikor a nőt egy kib. tárgynak tekintették, és nulla beleszólása volt az életébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!