Majdnem "white trash" szerű nagyszülőkkel havonta találkozunk. Mennyire van ez hatással a gyermekem személyiségére? Ugye nem veszi át ezt az alpári stílust?
Majdnem white trash alatt azt értem hogy nekik van házuk, de nem olyan jók a körülmények, ami kevésbé zavarna. Ami viszont ez a kategória, hogy káromkodnak, elég parasztos a viselkedésük és a beszédjük, óbégatnak. Tényleg az a modortalan kategória. Másokat lazán kigúnyolnak (még gyermek előtt mentünk valahová egyszer, és valakin röhögtek hogy mekkora az orra, például. Azóta nyilván nem is mutatkoztam velük sehol).
Felügyelet nélkül nem hagynám a gyerekem egyik családtaggal sem arról az oldalról, meg hát csak a nagyszülők, tehát találkoznak a gyerekkel, de mindig ott vagyok én is. A másik fiuk is aki most múlt tini, ugyanilyen mint ők.
A gyermekemnek nem ilyen példát akarok mutatni, mint amilyenek ők... És nyilván ha sokat találkoznának akkor lehet átvenné ezt a fajta viselkedést.
Én sokat olvasok, verselünk a kicsivel, természetben járunk. Mindig rendet tartok, nem káromkodok előtte. Jómodorra tanítom majd és előzékenységre, mert én magam is ilyen vagyok, és szeretem a jó környezetet és embereket.
Vajon ha havonta találkoznak, akkor mekkora hatással lenne a rokonság a gyermekem személyiségére? Vagy még kevesebb találkozás kéne? Persze annak az apja nem örülne, de hát mégis csak egy gyermekről van szó, aki azt tanulja amit lát és hall. (Eddig havi találkozó van. 2 éves a gyermek.)
Akkor egy kis onkritikat nem artana gyakorolnod, mert ugyanezt teszed eppen most. Raadasul a ferjed/pasid/gyermek apja csaladjarol...
Ahelyett, h megbeszelned ezt a kerdest a legkompetensebb szemellyel otthon, a 4 fal kozott...
Ismetlem magam, a stilusod az, ami miatt nehezemre esik elhinni a kerdes alatt talalhato onjellemzesedet...👎
Gyerekkoromban én nem havi egy alkalmat, hanem egész nyarakat töltöttem a "parasztos" rokonaimnál. És semmi nem ragadt rám a beszédstílusukból. Csupán annyi, hogy megismertem a növényeket, és hogy melyik állatot mivel és hogyan kell etetni.
Gondolom a férjed annak is roppantul örülne, hogy a szüleit fehér söpredéknek hívod.
Szükségtelen angolul írni, mert ez a kifejezés sehogyan sem polkorrekt.:D
26. Oké
27!! Örülnék igen ha itt is így lenne.. De ugye látod azt hogy tőlük nem a természet szeretete hanem a káromkodás és mások gúnyolása ragadna rájuk? Nekik nincsenek állataik egyébként. A problèma az hogy káromkodnak és gúnyolódnak, óbégatnak. És olyan vadul szólnak egymáshoz. Nem valami családias.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!