Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire ciki ha soha nem...

Mennyire ciki ha soha nem használtam otthon varrógépet, nem tudok vele varrni, és most hogy összeköltöztünk ( varrógép híján), az anyósom szegi be a két függönyömet?

Figyelt kérdés
El akartam vinni a függönyöket varrónőhöz,hogy majd ő megcsinálja, de az anyósom addig erőszakoskodott, hogy ő megvarrja mert így megspórolunk xy összeget. Én nagyon kedves gesztusnak tartom,de félek,hogy majd emiatt kibeszél másoknak.
2023. febr. 23. 22:06
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
82%

Hát a mai fiatal generáció háztartásában szerintem többnyire pont nem alapkellék a varrógép. Miért lenne ciki?

A disznót sem magunk vágjuk már le általában, még falun se, mégse hallom, hogy ciki lenne konyhakészen megvenni.

2023. febr. 25. 12:49
 42/46 anonim ***** válasza:
81%
#40 azért a szép egyenes varráshoz is kell gyakorlás. Nem hiszem, hogy a függönyön kezdeném a tanulást.
2023. febr. 25. 13:30
 43/46 anonim ***** válasza:
26%

Hasznosnak ítéltem a válaszod, de én már nagyon régóta csak olyan varrógépeket ismerek, amiken van "sorvezető" (nem tudom mi a neve) az egyenes varráshoz.

2023. febr. 25. 13:34
 44/46 anonim ***** válasza:
31%

42.

Pontosan úgy van, ahogy a 43 írja.

Van már "mankó" a gépeken, plusz hidd el ha lassan megy a gép egyszerűen hülyének kell lenni, hogy ne legyen egyenes a varrás.

Pont a függönyön lehet jól begyakorolni a sebességet, a textil kezelést, stb.

2023. febr. 26. 09:18
 45/46 anonim ***** válasza:
75%

Plusz ha kicsit félremegy, pár perc alatt visszafejted újraindulsz pár centivel korábbról. Nem nagy ügy. Az első pár alkalomal én a tökegyszerű egyenes varrást is levasaltam, legombostűztem vagy talán le is férceltem, biztos, ami biztos. Hogy csak a gépre kelljen figyelni.

Mondjuk nem legelsőnek csinálnám a függönyt, előtte varrnék egypár kis textilzsákot, egyszerű szatyrot, az szerintem mindig jól jön, és azért a második-harmadik mű mégis szebb lesz, mint a legelső. A szatyornál nem baj, ha nem a legtökéletesebb.

2023. febr. 26. 09:23
 46/46 anonim ***** válasza:
70%

#43 igazad van. Azonban a szép függöny felvarráshoz egyenletes anyagvezetés kell, az azért szerintem nem megy elsőre. Ráadásul a függönyöknél (főleg ha csíkok vannak benne, amik eltérő anyagösszetételűek is) a tűvastagság, varrótalp típusa, cérnavastagság, cérnafeszesség beállítás se mindegy. Függönyt szerintem nehezebb szépen felszegni, mint egy pamut vagy len párnahuzatot.

A fényszűrő függöny vékony, csúszos anyagokból készülnek, ezeket nehezebb varrni.

A dekor vagy árnyékoló függöny, az anyag minősége miatt sokkal könnyebb varrási feladat.

2023. febr. 26. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!