Mennyire ciki ha soha nem használtam otthon varrógépet, nem tudok vele varrni, és most hogy összeköltöztünk ( varrógép híján), az anyósom szegi be a két függönyömet?
Hát a mai fiatal generáció háztartásában szerintem többnyire pont nem alapkellék a varrógép. Miért lenne ciki?
A disznót sem magunk vágjuk már le általában, még falun se, mégse hallom, hogy ciki lenne konyhakészen megvenni.
Hasznosnak ítéltem a válaszod, de én már nagyon régóta csak olyan varrógépeket ismerek, amiken van "sorvezető" (nem tudom mi a neve) az egyenes varráshoz.
42.
Pontosan úgy van, ahogy a 43 írja.
Van már "mankó" a gépeken, plusz hidd el ha lassan megy a gép egyszerűen hülyének kell lenni, hogy ne legyen egyenes a varrás.
Pont a függönyön lehet jól begyakorolni a sebességet, a textil kezelést, stb.
Plusz ha kicsit félremegy, pár perc alatt visszafejted újraindulsz pár centivel korábbról. Nem nagy ügy. Az első pár alkalomal én a tökegyszerű egyenes varrást is levasaltam, legombostűztem vagy talán le is férceltem, biztos, ami biztos. Hogy csak a gépre kelljen figyelni.
Mondjuk nem legelsőnek csinálnám a függönyt, előtte varrnék egypár kis textilzsákot, egyszerű szatyrot, az szerintem mindig jól jön, és azért a második-harmadik mű mégis szebb lesz, mint a legelső. A szatyornál nem baj, ha nem a legtökéletesebb.
#43 igazad van. Azonban a szép függöny felvarráshoz egyenletes anyagvezetés kell, az azért szerintem nem megy elsőre. Ráadásul a függönyöknél (főleg ha csíkok vannak benne, amik eltérő anyagösszetételűek is) a tűvastagság, varrótalp típusa, cérnavastagság, cérnafeszesség beállítás se mindegy. Függönyt szerintem nehezebb szépen felszegni, mint egy pamut vagy len párnahuzatot.
A fényszűrő függöny vékony, csúszos anyagokból készülnek, ezeket nehezebb varrni.
A dekor vagy árnyékoló függöny, az anyag minősége miatt sokkal könnyebb varrási feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!