Kezdő varróként párszor úgy jártam, hogy elakad a tű és nem megy tovább a varrógép. Mit rontok el?
Sziasztok,
nagyon szeretek magam megtanulni kézimunkával kapcsolatos dolgokat. Kinéztem magamnak a varrást és kizárólag hobbiból szeretnék varrogatni dekort otthonra. Szóval a cél nem az, hogy új hivatásom legyen.
A gond amibe ütközben, hogy a varrógépem néha elakad, az alsó szál elgubancolódik, vagy legutoljára eltört a tűm, mert felfutott az orsóra.
Mitől lehet? Nyílván én is bénázhatok, de más gépnél nem tasztaltam ilyet.
Rossz a cérna minősége?
Esetleg nincs jól beállítva a varrógép?
Gyakran kell tűt cserélni?
Singer gépem van, egy alap.
Köszi, ha tudtok tanácsot adni.
Sok minden lehet.
Akár a befűzés is lehet rossz. Görbe tű, netán fordítva felvéte. Rossz minőségű cérna (ajánlom a Moon márkát), esetleg a belső szerkezetnél elromlott valami.
Köszönöm szépen mindkét választ. Nagyon hasznosak voltak. Cseréltem tűt újra, jobb cérnát raktam bele. Első pillanatra megint megakadt, de utána kifogástalan lett.
Biztos, hogy az is gond lehet milyen anyag, milyen feszítés, öltés táv stb. Igyekszem ezeket kitapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!