Az anyósom elkezdett apróságok miatt kötekedni velem. Hogyan reagáljam le?
Figyelt kérdés
Karácsony óta haragszik, mert külföldön voltunk egész ünnep alatt a nővéreméknél és neki ez rosszul esett. Azóta folyton odaszurkál nekem, látványosan kötekszik. A férjem már többször rászólt, de nem tudom tőlem mi lenne a jó reakció. Sajnos nagyon közel lakunk egymáshoz, így kerülni nehezen tudom, de már kezd zavarni. Olyan dolgokért szól rám, hogy ne hívjam a sógorom feleségét sógornőmnek meg a gyerekeit az unokahúgaimnak, mert nekem nem azok, csak a férjemnek. Valamelyiknap nem húztam be az üres kukákat a ház elől, ő meg itt ment el és képes volt azért megállni, hogy szóljon már senkinek nincs kint az utcában, mit lustálkodok. Olyan is volt, hogy azért szólt, mert adott függönyöket és szerinte nem a legszebbet tettem az utcafronti ablakra és vissza is kérte, pedig amúgy máshova feltettem. Szóval nem nagy dolgokról van szó, de azért idegesítő. A férjem szerint ne foglalkozzak vele, de engem annyira felcsesz, hogy akárhányszor említem sógornőmet ő, mint egy vércse elkezdi mondani, hogy a férjem sógornője meg hívjam a keresztnevén. Hogyan reagáljam le, hogy ne legyek tiszteletlen, de fejezze be, mert sokáig ezt nem fogom neki elnézni? Az a baj a finomkodás nem igazán megy nekem és félek, hogy csúnyán szólok oda neki.2023. febr. 21. 14:23
21/25 anonim válasza:
Ezeket olyan lazán le lehetne reagálni. A kukás esetre biztosan kb. valami olyasmit mondtam volna, hogy "Dehogyis húzom be, az a terv, hogy a jövő heti szállításig kint hagyom, ne kelljen állandóan becipelni". A függönynél sem nyeltem volna, ha visszakéri, leszedtem volna a többit is amit adott, hogy azokat is vigye. Persze higgadtan, nem csúnyán beszélve. Volt gyerekszobám. :) Ennyire ne hunyászkodj meg a béke érdekében, az ilyen emberek pont ezt használják ki.
40n
22/25 anonim válasza:
Úgy tűnik az anyósod egy s*ggfej. Üdv a klubban! Hasznos tanács. Kerüld el, ne beszélj vele, ne telefonálj vele. Én már nem vagyok hajlandó megjelenni semmilyen családi eseményen, nem veszem fel a telefont és nem izgat a véleménye, amit már nem nekem mond hanem megüzeni... évekig játszottuk az idegeimen táncolást és úgy döntöttem mindenkit kizárok aki a nyugodt lelki világomat borzolja. Azóta minden remek :) Ajánlani tudom!
23/25 anonim válasza:
Ha legkozelebb anyosod beszol, hogy peldaul: kint maradt a kuka, mondd azt, hogy bocsanat, de pont kefeltem a fiaval, azert nem ertunk ra. Garantalom, befejezi a beszologatast.
24/25 anonim válasza:
Akkor ne finomkodj tovább, határozottan és erősebb hangnemben, de azért szépen (ne káromkodj, sértegetőzz) mondd meg a magadét.
25/25 anonim válasza:
Szia,kérdező.Régi kérdés, remélem már nem aktuális.Nézd levegőnek,amíg nem tér észhez.Attól megijed.De amúgy féltékeny rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!