Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom elkezdett apróságok...

Az anyósom elkezdett apróságok miatt kötekedni velem. Hogyan reagáljam le?

Figyelt kérdés
Karácsony óta haragszik, mert külföldön voltunk egész ünnep alatt a nővéreméknél és neki ez rosszul esett. Azóta folyton odaszurkál nekem, látványosan kötekszik. A férjem már többször rászólt, de nem tudom tőlem mi lenne a jó reakció. Sajnos nagyon közel lakunk egymáshoz, így kerülni nehezen tudom, de már kezd zavarni. Olyan dolgokért szól rám, hogy ne hívjam a sógorom feleségét sógornőmnek meg a gyerekeit az unokahúgaimnak, mert nekem nem azok, csak a férjemnek. Valamelyiknap nem húztam be az üres kukákat a ház elől, ő meg itt ment el és képes volt azért megállni, hogy szóljon már senkinek nincs kint az utcában, mit lustálkodok. Olyan is volt, hogy azért szólt, mert adott függönyöket és szerinte nem a legszebbet tettem az utcafronti ablakra és vissza is kérte, pedig amúgy máshova feltettem. Szóval nem nagy dolgokról van szó, de azért idegesítő. A férjem szerint ne foglalkozzak vele, de engem annyira felcsesz, hogy akárhányszor említem sógornőmet ő, mint egy vércse elkezdi mondani, hogy a férjem sógornője meg hívjam a keresztnevén. Hogyan reagáljam le, hogy ne legyek tiszteletlen, de fejezze be, mert sokáig ezt nem fogom neki elnézni? Az a baj a finomkodás nem igazán megy nekem és félek, hogy csúnyán szólok oda neki.
2023. febr. 21. 14:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Ő is tiszteletlen veled. Nyugodtan szólj vissza, hogy ne szóljon az életedbe. A függönyt persze, köszönettel vigye haza és tegyen vele, amire gondolsz.
2023. febr. 21. 14:28
 2/25 anonim ***** válasza:
19%

Analitikus terápia

Sématerápia

Kognitív terápia

Hypnoterápia

De van még sok más módszer is, amivel eszközöket lehet szerezni az élethez, a határaid meghúzásához és a nemet mondáshoz.

2023. febr. 21. 14:32
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Szólj oda neki. De csúnyán! Tedd, ami megy, csúnyán szól oda neki. Köszönöd szépen, hogy a világra hozta a férjedet, de ilyen viselkedéssel nagy lófa.., amit érdemel, nem finomkodást. Férjed rászólt, te megadtad a tiszteletet, mégis állandóan csinálja. Hát akkor ne add meg neki a tiszteletet.
2023. febr. 21. 14:32
 4/25 anonim ***** válasza:
93%
Én biztos elküldeném a francba.
2023. febr. 21. 14:33
 5/25 anonim ***** válasza:
89%

Több dolgot tehetsz:

- Le kell vele ülni megbeszélni a dolgot, kíméletlen őszinteséggel de udvariasan szembesíteni vele, hogy tudni vélitek miért viselkedik így és higgadtan felhívni rá a figyelmét, hogy pusztító következményei lehetnek a játszmázásának.

- Egyik füleden be, a másikon ki, látványosan semmibe veszed. Nem szólsz vissza, nem nézel rá se ilyenkor, hadd érezze, hogy semmi az ő véleménye. Egy idő után hülyén érzi majd magát, hogy levegőnek nézed, ezért rákapcsol, de ki kell tartani. Ehhez mondjuk acélkábel idegek kellenek.

- Háború. Minden szúrására dupla erősségű visszaszúrás, nem feltétlenül alpári módon, de határozottan és azonnal. Ekkor is rákapcsol majd, amire turbó fokozatban kell visszavágni, előbb-utóbb leesik neki, hogy ő is megsérül a harcban, és talán abbahagyja. Ennek a módszernek az a rizikója, hogy az elszántabbak évtizedekig is bírják, szövetségeseket keresnek a rokonságban ellened, rámehet az egész család mentális egészsége.

2023. febr. 21. 14:43
 6/25 anonim ***** válasza:
92%
Ha még a családi viszonyokkal sincs tisztában, hogy ki a sógor, sógornő, agyilag tuti nincs rendben. Küldd el a francba vagy szóba se állj vele.
2023. febr. 21. 14:50
 7/25 anonim ***** válasza:
93%

Ajto-kapu bezar, telefon kikapcsol.

Hogy tul szolni minden szarert, ha nem engeded be es nem veszed fel neki a telefont?

Na ugye.

2023. febr. 21. 14:59
 8/25 anonim ***** válasza:
89%
Haragudni lehet, de ezért bosszúból állandó gyomorgörcsöt okozni nem vall jómodorra. Már csak emiatt sem hallgatnék, hanem a következő egyértelmű odaszúrásnál beszélnék vele a helyedben. Nem kell bántónak lenned, elég ha elmondod, hogy sejted a viselkedése okát (ha akarod, részletezd) és legyen szíves befejezni, mert ez titeket annyira zavar, hogy inkább elkerülitek a találkozásokat és ezzel a szurkálódásra lehetőséget adó alkalmakat. Változás esetén újra szívesen látod, de addig nincs szükség a stílusára.
2023. febr. 21. 15:01
 9/25 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk én már rég elküldtem volna a jó édes fenébe.
2023. febr. 21. 15:19
 10/25 anonim ***** válasza:
19%
Pofozd meg.
2023. febr. 21. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!