Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom elkezdett apróságok...

Az anyósom elkezdett apróságok miatt kötekedni velem. Hogyan reagáljam le?

Figyelt kérdés
Karácsony óta haragszik, mert külföldön voltunk egész ünnep alatt a nővéreméknél és neki ez rosszul esett. Azóta folyton odaszurkál nekem, látványosan kötekszik. A férjem már többször rászólt, de nem tudom tőlem mi lenne a jó reakció. Sajnos nagyon közel lakunk egymáshoz, így kerülni nehezen tudom, de már kezd zavarni. Olyan dolgokért szól rám, hogy ne hívjam a sógorom feleségét sógornőmnek meg a gyerekeit az unokahúgaimnak, mert nekem nem azok, csak a férjemnek. Valamelyiknap nem húztam be az üres kukákat a ház elől, ő meg itt ment el és képes volt azért megállni, hogy szóljon már senkinek nincs kint az utcában, mit lustálkodok. Olyan is volt, hogy azért szólt, mert adott függönyöket és szerinte nem a legszebbet tettem az utcafronti ablakra és vissza is kérte, pedig amúgy máshova feltettem. Szóval nem nagy dolgokról van szó, de azért idegesítő. A férjem szerint ne foglalkozzak vele, de engem annyira felcsesz, hogy akárhányszor említem sógornőmet ő, mint egy vércse elkezdi mondani, hogy a férjem sógornője meg hívjam a keresztnevén. Hogyan reagáljam le, hogy ne legyek tiszteletlen, de fejezze be, mert sokáig ezt nem fogom neki elnézni? Az a baj a finomkodás nem igazán megy nekem és félek, hogy csúnyán szólok oda neki.
2023. febr. 21. 14:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%
Ilyet kerülni kell nem beszélni vele.
2023. febr. 21. 16:21
 12/25 anonim ***** válasza:
64%
#10 Jah, aztán visszaüt neki, hogy a fal adja a másikat!
2023. febr. 21. 16:32
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
#11 Csókolom, Anyós! 😂 Hogy a búbánatos fene enné meg azt a kopaszodó fejít, hogy még az interneten is zaklatnia kell a fiatalokat. Tessék leszokni a napi 2 kávéról, vagyis inkább rá szokni a napi 4-re, az majd meghajtja úgy a szívít önmagától, hogy magának már nem kell külön hergelődnie!
2023. febr. 21. 16:35
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
Ja, megjött anyósod a 11-es hozzászólóként. Vagyis ne hívd őt anyósodnak, mert ő a férjed anyja, és te sem vagy neki a menye, csak a fia felesége. Ugye minő különbség?
2023. febr. 21. 16:38
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Mi ez a hülyeség? Dehogyisnem a sógornőd.. Mellesleg kérdezz már rá, hogy anyósod szerint mégis kicsoda neked a csaj?
2023. febr. 21. 17:52
 16/25 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem titkolja, hogy a karácsony miatt haragszik még mindig, azóta is hallgatom, hogy 30 éve a fiaival karácsonyozik és képes voltam belerondítani a családi hagyományokba. Van némi probléma a fejében. Még egy ilyen eset és tényleg visszaszólok kicsit keményebben, mert hiába ő a férjem anyukája és idősebb, de azért a tisztelet nekem is jár. Sose volt egy tündéri anyós, szóval engem annyira nem zavar, ha rossz lesz a kapcsolat, csak a férjem miatt nem szeretném ezt. Szerencsére legalább az apósom normális és amikor ketten jönnek át akkor ő kordában tartja.

Ezt a sógornő/nem sógornő témát én se értem, mert szerintem minden családban így nevezik és ezzel is csak 2 hónapja van baja.

2023. febr. 21. 18:06
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Szólj csak vissza és a pároddal is beszélj, hogy állítsa le a francba.
2023. febr. 22. 04:12
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell állnod magadért és meghúzni a határokat, akár megbántod vele akár nem. Ha nem megy, akkor pszichológus tud segíteni ebben (nekem is ő segít).

Hasonló helyzetben vagyok, én anyósom is meg van sértődve a karácsony miatt, ugyanez a gondja hogy belerondítottam a családi hagyományaikba. Ez van, így járt. A férjem leállította, de idő kérdése hogy mikor rág be megint valami f*szságon mert nem tudja elfogadni hogy a kicsi fia felnőtt és családot alapított.

Szóval mindenképp tanulj meg kiállni magadért, mert ha ezt meg is oldjátok, előbb utóbb úgyis lesz valami megint, és most láthatod hogyan kezeli az ilyen problémákat. Neked kell megtanulnod rövidre zárni.

2023. febr. 22. 11:56
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezek után egyetlen karácsonyt sem töltenék nála, az qva élet.

De már vissza is szóltam volna olyat, hogy a gatya meggyulladt volna rajta. Mi az, hogy rád szól, mint egy taknyos gyerekre? Te hogyhogy nem küldted még el a francba, meg a férjed sem?

2023. febr. 22. 16:06
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
8as jól írta, megmondanám kerek perec, hogy vagy befejezi ezt a viselkedést, vagy a továbbiakban elkerüljük egymást.
2023. febr. 22. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!