Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egyre szorosabb pórázon...

Egyre szorosabb pórázon tartják a férjemet a szülei, fog ez javulni?

Figyelt kérdés

Mindig rövid pórázon voltak tartva a testvérével, de mióta ő elhunyt újra rosszabb a helyzet. Korábban mikor külön költöztünk fokozatosan egyre jobb lett, szó szerint fellélegeztünk, felszabadultunk, de persze akkor is heti/kétheti 1x "kellett menni ebédre" legalább, de tartható volt. Volt hogy hosszabb idők is kimaradtak minden oké volt látszólag.

Vajon, ha enyhül a gyász javulni fog ez, vagy mostmár utolsó reménysugárként örökké kapaszkodni fognak belé? Meddig legyek türelmes?

Sajnálom, ami történt de már fullasztó módon minden nap telefonál anyósom, minden nap "pont sütött valamit", állandóan főz ránk, akkoris ha nem kérjük és hiába megyünk másnap hozzájuk úgyis, akkoris most azonnal kell elmenni érte mert most friss (és egy naposan már biztos mérgező...).

Legszívesebben elválnék, kifutnék a világból, de az egymás közti kapcsolatunk jó a férjemmel, nincs komolyabb konfliktusunk. Sőt nahyon sajnálom a férjem, hogy így zsarolják érzelmileg, (sokszor nem veszi már fel a telefont, dühös miatta, de irogat folyamatosan neki az anyukája, hivogatja sírva megállás nélkül.) Volt hogy azt mondta most nem hozza el a sütit mert nincs kedve és megsértődött meg sírt miatta anyósom... férjem is átlátja a helyzetet csak nem tud nemet mondani, mert sajnálja, szereti őket, idősek ők is, gondolom a bűntudattól is tart ha esetleg történne velük valami.

Múltkor burkoltan utaltam rá más dolog miatt, hogy nagyon le van terhelve a férjem és már nem bírja, nekem erre azt mondta anyósom hogy ő nem akarja terhelni. De mégis folyamatosan terhelik, feladatokkal, kérésekkel, hívásokkal, sütielhozással stb. Én már felvetettem hogy költözzünk el másik városba vagy bármi mert ezt nem bírom örökké csinálni meg nézni, de ez azért nem megy csettintésre.

Meg elválni úgy hogy jó a kapcsolatunk?

2023. febr. 11. 17:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%

Ha a ferjednek ez igy jo es nem akar tenni semmit, akkor igen, ez orokke igy lesz.

Nem a szulei tartjak rovid porazon, hanem o a balfasz, hogy nem mond nemet. 🤷‍♀️

2023. febr. 11. 17:56
 2/31 anonim ***** válasza:
93%
Következő alkalommal már ne burkoltan utalj rá, hanem határozottan, felnőtt nőként szólj anyósra, hogy mit akarnak, teljesen tönkremenjen a férjed? Lesz majd siránkozás, de szerintem nem egy hete történt a dolog, akkor nem tartanál te sem itt. Megmondod, hogy a Jancsi már teljesen kivan, csak nem akarja ezzel is őket terhelni, innentől két hétben egyszer átugrik, úgy készüljenek.
2023. febr. 11. 18:03
 3/31 anonim ***** válasza:
3%
Kamu.
2023. febr. 11. 18:04
 4/31 anonim ***** válasza:
94%

Anyósék azért tudják ezt megtenni, mert a férjed hagyja nekik. Tudom, hogy nem egyszerű ellen állni az folyamatos érzelmi zsarolásnak, de valahogy el kell kezdeni. Mondjuk hív, hogy van süti, azonnal menjetek érte, akkor megmondjátok, hogy köszönitek nem kéritek, majd vasárnap ebédkor találkoztok és maradtok otthon. Telefon lehalkít és nem foglalkoztok a zaklatással.

Hosszútávon viszont csak a költözés fog segíteni, lehetőleg minél messzebbre.

2023. febr. 11. 18:06
 5/31 A kérdező kommentje:

Bárcsak kamu lenne...én lennék a legboldogabb.

Meg fogom írni anyósnak csak férjemnek biztos nem fog tetszeni. Holnapra vagyunk hivatalosak szülinapozásra de lehet hogy inkább besztrájkolok és nem megyek a babával. Aztán megírom anyósnak hogy miért nem.

2023. febr. 11. 18:07
 6/31 A kérdező kommentje:
Én ki tudnék állni magunkért de engem meg a férjem csitítgat, hogy megoldja, meg az ő szülei, én is jobbnak tartottam hogy ő kommunikáljon velük ilyen dolgokban, de nem oldja meg. Próbáltam tiszteletben tartani a veszteségüket is, de évekkel előtte is ilyenek voltak.
2023. febr. 11. 18:10
 7/31 anonim ***** válasza:
88%

De baszki, nem neked kell kiallni es a ferjed helyett cselekedni. Neki kene, de nem teszi es amig nem teszi, te veszekedhetsz anyosekkal, a budos eletben semmi nem fog tortenni, hiszen o ugyanugy csettintesre szalad anyucihoz.

Vagy valami kompromisszumra tudtok jutni a ferjeddel vagy tursz vagy elvaltok.

Kb ezek a megoldasok vannak.

2023. febr. 11. 18:14
 8/31 anonim ***** válasza:
87%
Ja, hogy még baba is van? Az igen. Hát ha anyuci pici fiának szültél, akkor tényleg nem lesz egyszerű menet a válás.
2023. febr. 11. 18:14
 9/31 anonim ***** válasza:
90%
5-6, legalább ne légy buta, már bocs. Dehogy írod meg. Felhívod. Nem kell, hogy minden szavadnak nyoma legyen. Szépen elmondod, hogy a férjed direkt nem szól, de már egyszerűen nem bírja. Otthon is helyt kell állnia mint családfő, dolgozik is, nem vagy hajlandó végignézni, hogy belebetegszik ebbe az egészbe. Te is tudod, hogy ő a férjed nem tesz semmit, anyós meg még egy év múlva is az írásodat mutogatná. Szóban meg nyugodtan lehetsz egyre határozottabb is. Sőt!
2023. febr. 11. 18:16
 10/31 anonim ***** válasza:
84%
Ha a férjednek így jó és nem akar tenni ellene, akkor ha te egyedül beleállsz anyósba, akkor abból jól nem jöhetsz ki. Úgy látszik ez megszoksz vagy megszöksz helyzet. Sajnálom.
2023. febr. 11. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!