A párom szülei meg fognak haragudni, ha a kutyájukat kitiltom a lakásomból, ahol a párommal élünk?
1. Cicánk van.
2. Én semmilyen kutyát sem szeretek.
Hogy merül fel, hogy odavinnék? Alapból nem illik más lakásába kutyát vinni, pláne ha meg sem kérdezik előtte, hogy lehet-e. Kivétel persze, ha valakiről tudod, hogy nem bánja.
De azért velük kulturált stílusban közöld, ne úgy, hogy "kiváglak a kutyáddal együtt, ha idehozod".
Én sosem értettem az ilyen aktív-agresszív kérdezőket.
Minek teszi fel a kérdést, ha utána elküld mindenkit a fenébe és közli, hogy márpedig ő kivágja a vendéget kutyástul mint macskát szarni.
Nyilván ettől értelmes ember nem viszi oda váratlanul az állatát, haverját, nagymamáját, senkijét, csak ha egyeztetett erről a vendéglátóval.
13. Senkit nem küldött el a fenébe, csak az álláspontját, érzelmeit közölte.
Kérdező simán megmondhatod nekik: "Figyeljetek, légy szíves ne hozzátok ide a kutyákat, mert a lakásunk sincs úgy felkészítve rá, mint a ti lakásotok, és a macskánkat sem szeretnénk már kitenni ennek, jó?"
Ha felmerül bennük ilyesmi, hogy vendégségbe állatot visznek, akkor benne van a pakliban, igen.
De ez ne tartson vissza. Te lakásod, te szabályaid.
Mondjuk gondolom ez nem csak a te lakásod, a párodé is, sőt, a leírásodból meg a stílusodból én még kinézem azt is belőled, hogy egy filléred nincs benne, az a párod lakása, de te már rendezgetsz meg szabályokat hozol létre...
A párodnak pont ugyanannyi joga van azt mondani hogy jöhetnek kutyástól, szóval nem te fogod ezt önállóan eldönteni kiscsillag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!