Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sznob lenne az anyósom, vagy...

Sznob lenne az anyósom, vagy jogosan gondolta?

Figyelt kérdés
A párom nemesi családból származik, 4 hónapja volt az esküvő, most először volt az hogy az én anyukámnál voltunk vendégségbe ( az egész család) ,és ő főzött . Nagyon jól kijönnek és szeretik egymást anyukámmal.Minden rendben ment, amíg meg nem látta az evőeszközöket ( sima ikeás) félrehívott minket anyukámmal, és elmondta hogy nagyon nem akar megbántani , de ő csak ezüsttel tud enni mivel kiskora óta csak azzal evett, így ezt nem akarja ezt megtörni, inkább csomagoljuk el neki és majd hazaviszi és otthon megkóstolja, jól vettük mindketten de engem kicsit megbántott meg anyukám is elszomorodott, hiszen most volt nála először. Az én családom sokszor volt náluk vendégségbe és tényleg nagyon adnak erre ,Zsolnay és herendi étkészletek, minden alkalomhoz más, sőt még egyszer említették is hogy az ezüst étkészletet egy neves ötvös készítette az 1700as évek elején a családnak. Ez sznobság lenne hogy nem eszik az ikeás kanállal? Vagy ti is így tennétek a helyében? Én valahol megértem, de azért rosszul esett hogy csak ült ott, az apósomnak pl nem volt baja semmivel nagyon boldogan evett, mindenki más is.

2023. jan. 29. 19:20
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim válasza:
32%
Nagy valószínűséggel sznobság, viszont én mondjuk nem tudok más evőeszközökkel enni a sajátaimon kívül és azokat is csak én moshatom el, mert egyszerűen undorodok hogy egy "fém" villát vagy ezüst kanalat tegyek a számba, csak fa vagy műanyag amit én választottam ki. Lehet neki is van ilyen beidegződése.
2023. jan. 29. 21:36
 32/57 anonim ***** válasza:
91%
:D Mintha nemesen nem elhetne melegebb éghajlatra elküldeni.
2023. jan. 29. 23:41
 33/57 anonim ***** válasza:
76%

Az, hogy a nemesektol elvettek mindent egy dolog, azota is lehetett jobbmódu a csalad.

En is jomodu csaladbol jovok. Bar nemesek nem vagyunk. Nekunk is van ilyen olyan etkeszletunk, de nem szoktunk abból enni, hiszen lekopik a porcelanfestek. Ezust etkeszlet is van, de csak unnepekkor hasznaltuk. Hulye az anyosod...

2023. jan. 30. 00:05
 34/57 A kérdező kommentje:
Azóta megkérdeztem a férjemet és elvileg külföldre is viszi magával az evőeszközt, ebből annyit tudtam lekövetkeztetni hogy azt feltételezte hogy nálunk ezüst van, vagy direkt kötekedni akart, hogy ezt elmondhassa hogy ő csak ezüsttel eszik. Nem fogok nagy ügyet csinálni, meglátjuk hogy legközelebb lesz-e ilyen, ha igen akkor direkt csinálta.
2023. jan. 30. 00:41
 35/57 anonim ***** válasza:
81%

Valami nagy halat fogtal kerdezo! Ez legyen a legkisebb bajod! 🤣🤣

Kifogtal egy nagy halat.

Amugy meg, persze en is neztem volna hogy mi a f van de ne keszitsd ki magad. Igen ez mar sznobsag.

Mondjuk nekem furaaa hogy ti a lagzitokon kivuli eves ivason kivul is ugy ultok ossze hogy a te szuleid meg az o szulei. Mert igazabol legtobben csak a lagzin ulnek igy egybe.

N

2023. jan. 30. 01:14
 36/57 anonim ***** válasza:
72%
#35 voltam. Vagy poenbol keszittessetek egy allati draga tomor platina (az árban az arany 2,5 szerese) kanalat es villat a kedves anyosnak :D es pici gyemant kovekkel legyen diszitve a fogantyuja. Tegyetek ki ele es mondjatok hogyha jon ezzel mindig ehet. De egy ilyen kb tobb millio. :D
2023. jan. 30. 01:16
 37/57 anonim ***** válasza:
90%
Vagy na.. legnagyobb bajod, nem legkisebb. Bocsi
2023. jan. 30. 01:17
 38/57 anonim ***** válasza:
84%

Ezek szerint vagy nálatok (férjed és te) is ezüst van, vagy ott még sose járt az anyós?

Miért nem hiszem el én ezt a történetet?

2023. jan. 30. 07:04
 39/57 anonim ***** válasza:
90%

Nekünk van Herendi, Zsolnay porcelán, ezüst evőeszköz szettek és...NEM AZZAL ESZÜNK.A vendégek sem, senki.Igaz, mi csak kulturált "parasztok" vagyunk.:)

Ezért van bennünk annyi, hogy még ha ezekkel ennénk sem mondanánk soha ilyet a vendéglátónknak.

Akit lenéz az ember, ahhoz ne menjen el vendégségbe.Ha igaz a történet, akkor csak meg akart titeket alázni, mert lenéz titeket.Esetleg nem akart enni az ételekből, ezáltal keresett kibúvót.Bár akkor megint csak elég bunkó és fantáziátlan a "hölgy".

2023. jan. 30. 10:40
 40/57 anonim ***** válasza:
31%

39.

Akkor minek van, ha még komolyabb ünnepen sem használjátok? Ezt nevezik úgy, hogy "felesleges holmi".

Nyilván nem mindennapi használatra való, mint egy "нерж" kanál vagy egy alföldi tányér, de ha sosincs használva, akkor értelme sincs. Nálunk is volt díszes régi készlet, igaz nem Zsolnay vagy Herendi, hanem egy német szett, még a második világháború előttről, dédi öröksége.

Nagyobb ünnepeken bizony előkerültek. Ritkán, ettől megvolt a varázsa, de valamit csak úgy bevágni a szekrénybe és sosem használni - annak mi értelme van?

2023. jan. 30. 10:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!