Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan közölnétek velük a hírt?

Hogyan közölnétek velük a hírt?

Figyelt kérdés

Férjemmel 10 éve vagyunk együtt, 2 éve házasok. Most kiderült hogy 6 hetes terhes vagyok. Orvos szerint szépen fejlődik és minden rendben van. Csak nem tudom hogy hogyan közöljem a nagyhirt anyóssal, apossal és a szüleimmel. Anyóséknak 3. unoka lenne, szüleimnek az első. Én gondoltam hogy ilyen kis családi összejövetelen elmondanám nekik.

De viszont ötleteket szeretnék hogy hogyan lehetne még. Illetve hogy ti hogyan mondtátok el?

2023. jan. 4. 12:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%
#7 Ez biztosítótű, nem gémkapocs. :D
2023. jan. 4. 13:28
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
Ja. Magyarul ziherejsztű:D
2023. jan. 4. 13:46
 13/21 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ez nagyon fekete fehér kérdés.Ha örülnek neki, akkor azért mindegy mindegy, mit mondasz, ha nem örülnek neki, akkor meg azért teljesen mindegy, hogy csomagolod be.

Ha nincs munkátok, nincs bevételetek (azaz nem dolgozik egyikőtök vagy másikótok, vagy egyikőtök sem, és nem ti nyertétek valamelyik milliárdos lottónyereményt) akkor a semmire gyereket szülni nem menő, szülök tárcájára főleg nem, akkor számíts(atok) rá bizony, hogy el fognak mondani (téged/benneteket) mindennek, ami csak a csövön kifér, ha meg örülnek neki, akkor teljesen, de totál édesmindegy, mit mondasz, mert határtalan lesz az öröm és a nagyszülői büszkeség...

2023. jan. 4. 13:52
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Az én anyámnak már eleve a második unoka volt, ráadásul pont velem egy időben esett teherbe a testvérem a hármas számú unokával. Túl voltam pár korai vetélésen, amiről anyám tudott, mert az első után missed ab-ra kellett mennem, és azt körülményes lett volna előle eltitkolnom, meg nem is akartam. Úgyhogy mikor az egyik terhességgel eljutottam a szívhangig, kb valami olyasmit mondtam neki, hogy megint terhes vagyok, és úgy néz ki, hogy ha minden jól megy, talán ez most már meg is marad.

Anyósoméknak első unoka volt, nekik a férjem mondta el. Nem voltam ott, de simán csak elmondta.

A második gyereknél már csak annyit mondtunk mindenhol (a 12. hét után), hogy jön a második. Hidd el, főleg a többedik gyereknél ez már nem akkora "Úristen!". Kicsit igazságtalannak is tartom, hogy az első gyereknél, első unokánál van a nagy ünnepélyesség, már akiknél van, de a következők már ott sem számítanak olyan mérföldkőnek vagy nagy cuccnak. Az első a nagybetűs gyerek, nagybetűs unoka, a CSODA, a többiek szegények már természetesnek vannak véve. Nekem jobban tetszik, ha mind csak természetesnek van véve. Persze ha eleve csak egy gyerekre készültök, akkor nem lesz megkülönböztetés.

2023. jan. 4. 14:44
 15/21 anonim ***** válasza:
28%
Biztostű amit a legtöbbször hasznalnak rá, de részletkérdés :)
2023. jan. 4. 16:17
 16/21 anonim ***** válasza:
81%
Mi pl. elmondtuk anyósomnak a 8. héten, de bár ne tettük volna. Végig telefonálta az egész családot és mindenkinek elmondta HELYETTÜNK a hírt... Ráadásul előtte diszkréten megkértük, hogy ne mondja még el senkinek.
2023. jan. 4. 16:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szoros a kapcsolatom a szüleimmel, és egyébként jó a viszonyom anyósommal, így simán elmondtam a pozitív tesztet anyáméknak, anyósomnak az első orvosi vizsgálat után. Mivel korna szóltunk mindkét gyereknél, hülyén éreztem volna valami körítést is rakni mellé.

Egyébként szerintem - és elnézést ha más lelkébe taposok, de - ezek a cirkuszok bejelentések inkább kicsit kínosak, mint aranyosak. Az ember nyilván jót akar, de ezzel belekényszeríti a másikat egy kényszeres vigyorgós helyzetbe, holott egy ilyen szituban tök normális mindenféle reakció...

2023. jan. 4. 16:36
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
*cirkuszos bejelentések
2023. jan. 4. 16:37
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
Én sem mondanám el a 12. hétig. Egyébként lehet venni egy pólót, amire rá van írva, hogy nagymama/nagypapa leszek, és odaadod nekik.
2023. jan. 4. 20:10
 20/21 anonim ***** válasza:
69%
12-13. hétig ne közöld, mert még sajnos elvetélhetsz. Az első 8-9 hét a kritikus.
2023. jan. 5. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!