Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetnék hogy konnyítsek...

Mit tehetnék hogy konnyítsek helyzeten?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal 10+ éve együtt vagyunk, és van 2 gyermekünk. Kapcsolata a szüleivel illetve testvéreivel elég viharos. Édesanyja őt nem nevelte, a többi testvérét viszont igen. Szülei elváltak és egyedül csak az én páromat nevelte az Édesapja úgy 2éves korától, plusz a másik házasságából a többi gyerekeket.

Mióta együtt vagyunk Édesapja egyáltalán nem keresi, a gyerekekhez is 2x jött el mióta megvannak.(Ezen kívül mi voltunk egy jó párszor). Csak akkor hívja fel, ha baj van vagy épp segítségre szorul. Többször nyitott felé a párom, állandóan próbálkozik és el is mondta neki mi bántja, de nem tesz érte semmit, soha fel nem hívná hogy ő vagy a gyerekek hogy vannak. Tehát ha a párom nem hívja 1évig akkor az apja sem fogja csak ha baj van. Édesanyjával aki külföldön él , volt hogy javult a viszony és jött hozzánk, látszólag szerette a gyerekeket. Parom ennek nagyon örült, mindig is mondta hogy amit ő nem kapott meg gyerekkorában az Édesanyjától legalább a gyerekek igen. Mindaddig így volt ez, amíg párom testvérének meg nem születtek az ikrek. Azóta jelentősen különbséget tesz, iszonyat anyagias nagyon mutat a másik család felé hogy neki van. Eltitkoltassa, hogy ott van ha megy hozzájuk, hogy paromnak ne legyen rossz,ott volt hetekig es meg sem látogatta az unokáit. Az én szüleimet felhívja és hazudgál csak mert a parom ezt szóvá tette hogy miert tagadtassa le magát. Ezekután hónapokig nem kereste sem őt sem a gyerekeket, es azzal érvelt hogy biztosan biztatva vannak. Nyilván nincsennek, soha nem okoznék a gyerekeknek ezzel fájdalmat, es nem is azaz ember vagyok. A baj az, hogy a nagyobbik gyerkőc ezeket a különbségeket látja, és ő ezt saját szájával megfogalmazza hogy őt már a mama nem szereti.( természetesen próbáljuk meggyőzni az ellenkezőjéről) arról már nem beszélek hogy nekem hogy beszokott szologatni, és nagyon sok mindenről a párom sem tud a békesség kedvéért, de legyen ez a legkevesebb. Szóval most itt a karácsony és minden évben ez van De most azt érzem hogy a párom Nagyon meg van törve lelkileg, sokkal érzékenyebben viseli most ez mint régebben. Ő nagyon szeretné hogy ne csak az én családommal legyünk együtt karácsonykor, hanem az ő családjával is. Mondtam neki menjünk el, ha úgy érzi én bármiben mellette állok. Ő nem akar, mert annyit próbálkozott már és belefáradt h mindig ő lép a saját családja felé, és ő minden sérelemnél inkább hallgat csak azért hogy ne veszekedjenek és már nem tudná ezt magában tartani. Én azt látom hogy a gyerekkorara emlékezteti az, ahogy a szülei viselkednek vele, köztük az is hogy különbség van téve a gyerekek közt, mert ő ugyanígy volt.😔 Nem akarja hogy a mieink ezt érezzék. A baj az, hogy attol tartok en is h egy-egy beszólásnál nem fognám be a számat, annyira mélyen érint ez engem is, hogy tudom nem tudnám a szőnyeg alá söpörni ezeket ha úgy hozza a helyzet, mert látom h a párom szenved emiatt , ráadásul igazságtalanul bántják állandóan. (Nem elfogultság, de ezek ellenére ő egy nagyon okos, intelligens ember, és nagyon családcentrikus) Bár ahogy a szülei nem értékelik őt,sem a testvérei de annál inkább sokkal jobban, és több ember szereti köztük vad idegenek is felnéznek rá. Mit tehetnék azért, hogy ez a viszony rendeződjön , vagy hogyan tudnék konnyíteni a helyzeten ? Köszönöm hogy kiírhattam és ha válaszolsz , es bocsi ha hosszú lett.

2022. dec. 20. 10:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%

Te semmit nem tehetsz, a férjednek kellene feldolgoznia, hogy a szülei egyszerűen nem szeretik, nem érdekli öket és tovább lépni.

Megszakítani a kapcsolatot, és mindenhonnan tiltani meg törölni őket, hogy ne tudják elérni. Én is ezt tettem anyámmal, a legfelszabadítóbb érzés volt.

Semmi értelme kuncsorogni a szeretetükért és folyamatosan hàzhoz járni a bántásért. Ezek a szülök nem fognak megváltozni, nem fogják szeretni őt, ez az igazság.

Engedje el az egészet és foglalkozzon a saját családjával, hogy a gyerekei ne azt a példàt lássák, hogy hagyjuk magunkat bántani.

Ez az egyetlen megoldás, tudom, hogy nem tetszik, mert drasztikus, de ez van.

2022. dec. 20. 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
98%

A gyereknek minek hazudtok? A mama marpedig nem szereti, se ot, se titeket, ez egy teny. Igy, hogy hazudtok errol neki, a gyerek csak sokkal csalodottabb lesz, mert a mama lathatoan szarik ra. Nem kell neki kamuzni.

Elfelejteni es tovabb lepni. Ezt lehet tenni. Ilyen emberekkel minek tartanatok a kapcsolatot? Te meg kerdezo minek erolkodsz? Nem ertem tenyleg.

2022. dec. 20. 10:55
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válasszod! :) És szívből sajnálom a te helyzeted is.
2022. dec. 20. 10:57
 4/13 A kérdező kommentje:
2. Köszönöm a válaszod. Nem erőlködés , inkább az h fáj amiért a páromat így kell látnom h egyre inkább magát gyötri mintha ő lenne a rossz mindenért, és őt bántják ráadásul hazudgálnak jobbra balra. Inkább megoldást probálnék rá találni h legyen egy egészséges beszélő viszony koztük, de tudom sajnos h felesleges, mert velük jó viszont ápolni nem egyszerű sajnos.
2022. dec. 20. 11:03
 5/13 anonim ***** válasza:
97%

Parod menjen el pszichologushoz, mert fel kell dolgoznia a traumait. Ezen senki nem tud segiteni, ide mar szakember kell.

Ezert is kell megszakitani a kapcsolatot,hogy tobb fajdalmat ne tudjanak okozni. Egesz eleteben ez ment, eldobtak, megkulonboztettek, akkor szerintetek hogyan lenne mar ebbol valaha is jo viszony?

Na akkor en most elmondom, hogy sehogy. Ebbol semmi nem lesz, soha.

2022. dec. 20. 11:07
 6/13 anonim ***** válasza:
20%
Persze pszichológus. Csak addig nem lehet küldeni senkit, míg nem tart ott.
2022. dec. 20. 11:28
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Ez egy teny. De hogy jon ide?

Ha nem megy, akkor nem megy, o dolga, de a kerdezo a parja helyett semmit nem fog tudni megoldani.

2022. dec. 20. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, igen, hogy hiába mondjuk el, mi az egyetlen megoldás, sokan sajnos nem elég értelmesek ahhoz, hogy felfogják, tönkreteszik a saját és gyerekeik életét is ezekkel a bántalmazó családi kapcsolatokkal.

Itt a férj már annyira rá van betegedve a szüleire mentálisan, hogy nem is tudom, van-e kiút. Képes a gyerekeit is odavinni, ahol így bánnak velük, hadd szerezzenek ők is lelki sebeket, hadd lássák azt, kevésbé szerethetőek, mint mások (jelen esetben a többi unoka).

Eszébe sem jut, hogy ideje megszakítani a kapcsolatot, és a kérdező sem látja, hogy ez az egyetlen megoldás, hanem még rendezkedni akar valamit, pedig tök felesleges.

A múltkor olvastam egy interjút, hogy a nőcit nyakon szúrta a párja, amiért börtönbe került, de a nő mégis szereti, várja haza, merthogy a pasi "nem olyan, ha józan", még azért harcol, hogy engedjék ki és megint együtt legyenek.

Na, ez kicsit olyasmi, ha nem is annyira durva, de a lényeg ugyanaz. Egy bántalmazó kapcsolat, ahol a bántalmazott lelki függőségben van, és nem akar/tud kilépni, pedig nincs más út.

Ezt neked közölnöd kellene vele, kérdező, ne a viszonyt akard rendezni a családjával, hanem azt értesd meg vele, bármennyire fáj, ez nem család.

2022. dec. 20. 11:44
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Tény hogy a páromat most ez lelkileg nagyon megviseli, amikor mondom neki h el kellene engedni ezeket a dolgokat, ne görcsöljön rá mert mi itt vagyunk neki, sokszor az a válasz h attól fél nehogy valakivel történjen valami mert sose tudni. Nem tudna a lelkiismeretével elszámolni hiába ő próbálkozik akkor is legalább benne legyen az h ő mindent megtett.Egyébként igazatok van mert ennek tényleg semmi értelme, mindenképp beszélni fogok vele erről.
2022. dec. 20. 13:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"A baj az, hogy a nagyobbik gyerkőc ezeket a különbségeket látja, és ő ezt saját szájával megfogalmazza hogy őt már a mama nem szereti.( természetesen próbáljuk meggyőzni az ellenkezőjéről)"

Nagy hiba! Mi a fenéért kell hazudni a gyereknek és összezavarni? Majd azt fogja hinni, hogy ez a szeretet...

2022. dec. 20. 13:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!