Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan mondjam el ezt menyemne...

Hogyan mondjam el ezt menyemnek hogy ez így nem lesz jó?

Figyelt kérdés

Valamelyik héten ebédeltek nálunk, feltűnt hogy a menyem nagyon fáradt. Már nem ez az első alkalom hogy így láttam. Mikor megkérdeztem tőle hogy van valami gond ő mondta hogy nincs csak szimplán fáradt. De én láttam rajta hogy baj van mert, nagyon meredten nézett maga elé és folyton bambult. Tegnap megkérdeztem a fiamat hogy mitől ennyire fáradt a felesége. És mondta hogy szerinte a munkahelye miatt mert elég korán kell amikor nappalos műszakba megy. És ekkor megkértem hogy meséljen már erről. Hát amit mondott ledöbbentem. Messze dolgozik a lakóhelyüktől, úgy kb. 160 km-re, és mivel céges busszal bejár az legalább 2 óra, szóval oda-vissza 4ora. Mellé dolgozik 3 napig nappalos műszakban 12 órát, utána pihen 3 napot és forog éjszakás műszakban, 12 óra szintén 3 nap. Mikor nappalos műszakba megy dolgozni legkésőbb este 10kor már alszik és hajnali fél 3-kor kell hogy beérjen reggel 6ra dolgozni és este 8-ra ér haza. Éjszakás műszak hasonló képpen van. És mesélte a fiam hogy a menyemnek már voltak rosszul létei, mert nagyon stresszes bent a légkör és ájult is már el a munkahelyén. Illetve az utóbbi időben sokat fogyott. Mondtam a fiamnak hogy de miért nem hagyja ott a munkahelyét, erre mondta hogy máshol nem talált és nem adnának annyit amiért megérni neki váltani. De szerintem így csak magát teszi tönkre. Másfél éve dolgozik azon a munkahelyen, és egy 26 éves fiatal nőről van szó. Gyermeke még nincs, egyenlőre nem szeretnének még.

Őszintén szólva nem igazán merem neki mondani, de szerintem ez nem állapot hogy egy munkahely miatt ennyire tönkre tegye magát, nagyon aggódom érte. Ti mit tennétek a helyemben?

2022. dec. 12. 03:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
35%

"A barátom megmondta, hogy most kiveszek egy hónap táppénzt."

. Szóval Te még a saját egészséged érdekében sem voltál képes a változtatásra, mégis a kérdező fiát vennéd elő?

2022. dec. 12. 08:16
 12/29 anonim ***** válasza:
75%
Akinek 260 km-re kell járni műszakozni az eléggé le van csúszva már ahhoz, hogy ne tudjon ezen csak úgy változtatni. A fiadnak elmondtad, innentől kezdve hagyd őket megoldani a problémájukat
2022. dec. 12. 08:48
 13/29 anonim ***** válasza:
72%

Én úgy tapasztaltam, hogy mindenkit nem lehet megmenteni. Hiába a szép szó, az érvek, van aki makacs, van aki gyenge váltani. Amíg nem látja be, hogy ez így nem jó, vagy hogy jobban megérné váltani még akkor is ha kevesebb a pénz, akkor nincs mit tenni.

Ez hülyeség, hogy a férje lenne a hibás. A saját szüleim is mennyit csatáztak, hogy anyu hagyja ott a munkahelyét, de anyu csak bízott benne, hogy minden rendben lesz, meg ő bírja, aztán mozgászervi baja lett, ami hónapokra ágynak döntötte, és még mindig nincs jól. Évekig húzta a váltást, most már kénytelen pihenni, szerencsére közben nyugdíjas lett, így hátradőlhet, bár még dolgozni szeretett volna.

Szerintem egy próbát megér azért, beszélgetni vele, hogy milyen érvek szólnak a munkája mellett és ellen, és váltásra buzdítani. Ha sikerül, ha nem, legalább megpróbáltuk... Helyette nem lehet irányítani az életét.

2022. dec. 12. 09:15
 14/29 anonim ***** válasza:
64%
És ilyenkor szokott kiderülni, hogy az asszony viszi a szar műszak mellett a háztartást egyedül, ha van ő neveli a gyereket, mert "a nődoga", a hapsi meg adja az értetlent hogy mi baja is van a csajnak.
2022. dec. 12. 09:19
 15/29 anonim ***** válasza:
79%

Azt szerintem meg se próbáld, hogy eléállsz, és jól megmondod neki, hogy "ez nem állapot", és azonnal keressen másik munkát, mert az csak felbosszantaná. Úgy venné, mintha gyereknek néznéd és dirigálnál, miközben bele se látsz teljesen a valós helyzetébe, mégis előadod, hogy te jobban tudod, mit kéne csinálnia, és szerinted az milyen egyszerű. Egyébként is hallottad a fiadtól, hogy nem talált másik helyet.

Legfeljebb annyit mondhatsz, hogy hallottál róla, milyen pocsék a munkája, a bejárása és a munkaideje, látod is rajta, hogy mennyire kikészíti, sajnálod, és szerinted a pénz nem ér ennyit, az egészség fontosabb; reméled nem adta fel a másik munkahely keresését. Felajánlhatod, hogy ha hallasz valami álláslehetőségről a közelben, akkor arról szólsz neki, hátha az jobb lenne. És ennyi. Azt ne várd el, hogy azonnal egyetért, és megígéri, hogy felmond. Bármi is a válasza, fogadd el, még azt is, ha nem nagyon válaszolt semmit. A véleményedet elmondtad, felfogta, a segítségedet felajánlottad, innentől rajta áll, hogy saját magáról döntsön.

2022. dec. 12. 09:21
 16/29 anonim ***** válasza:
14%
11-es, látom, nem érted. Mindegy, nem magyarázom el, miért a kérdező fiát veszem elő.
2022. dec. 12. 10:27
 17/29 anonim ***** válasza:
86%

"és nem adnának annyit amiért megérni neki váltani"

Aki így gondolkodik, azt nem tudom sajnálni. Ha neki megéri ez az élet, akkor hajrá!

Kérdező, én egyszer elmondanám neki, hogy a helyében én ezt nem csinálnám, aztán többet szóba se hoznám a témát.

Amúgy, 160 km-re jár dolgozni, 2x2 óra napi utazással - hát erősen kétlem, hogy ilyen távolságon belül nem akad normálisabb hely.

2022. dec. 12. 10:31
 18/29 anonim ***** válasza:
7%
Úgy se fogja elfogadni hiaba van mondva neki.
2022. dec. 12. 12:41
 19/29 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező!

Szerintem nem a menyeddel kellene beszélned, hanem a fiaddal, aki látja és hagyja tönkre menni a nőt, akit elvileg szeret (?)!

Szerintem sürgősen változtatni kellene, elköltözni, másik állást keresni, mert totál tönkre fog menni a feleség és már vannak is erre utaló jelek illetve már annyira befásult a nő, hogy észre sem veszi, fel sem fogja, hogy a pénzkeresete felemészti.

Ez nem normális!

és nagyon jó, hogy te, mint anyós észrevetted a problémát.

De nekik kell megoldani.

Beszélj a fiaddal!

Bsszus, hányan, de hányan élnek így manapság: EMBERTELEN!! :(((

EZ NEM ÉLET!!

Még jó, hogy nekik nincs gyerekük, de ne is legyen, mert szegény sosem látná az anyját! :(

2022. dec. 12. 13:46
 20/29 anonim ***** válasza:
91%

nem értem miért hergelitek bele magatokat a dologba.

a kérdező érthetően leírta mire van szüksége.

nem azt kérdezte, hogy mondja-e nekik vagy sem, azt már eldöntötte, meg is próbálta.

A hogyan-hoz kért segítséget, hogy eredményesebb lehessen.

Annyira odavagytok azért hogy hagyja rá a gyerekeire, mert kívülről nem kellene beleszólni, akkor miért nem fogadjátok meg a saját tanácsotokat és hagyjátok rájuk - a kérdezőre és a fiatalokra, hogy megbeszéljék, ha a kérdező ezt akarja?

Nem akar beleavatkozni, csak aggódik. Veletek is milliószor megesett már, hogy kívülről valaki jobban meg tudta ítélni, hogy valami nem stimmel vagy meg tudta adni azt a kis lökést amire szükség volt, hogy ,megtegyétek amit kell.

Akkor nem tenné megfelelően ha nem érdekelné. Inkább meg kellene dicsérnetek a kérdezőt amiért odafigyel a menyére és aggódik annak egészségéért, nem csak a fiára figyel vagy szokásos anyós módon nem csak kötözködni akar. Szégyellhetnétek magatokat! Az a lány olyan neki mint a saját lánya, ez jól látható, ennek kellene örülni inkább!

2022. dec. 12. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!