Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek az normális és...

Szerintetek az normális és egészséges családi kapcsolat ha az anyósom minden áldott nap átszalad valami apró dologgal?

Figyelt kérdés
Konkretan minden egyes nap beugrik hozzánk valami ürüggyel és ez a feleségem szerint teljesen normális. Itt lakik a közelben és ezért ez nem akadály számára engem viszont már dühít a dolog mert semmi magánszféránk nincs
2022. nov. 22. 12:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%

Az a legrosszabb, hogy a feleséged szerint ez normális.

Pedig nagyon nem az.

Én a helyedben egyszer leülnék a feleségemmel és megmondanám neki: én ezt nem tartom normálisnak és nem is viselem el. Ha ő ezen nem hajlandó változtatni (szólni az anyjának), akkor szólok én, és nem érdekel, mekkora balhé lesz belőle.

Mindezt addig kell meglépni, amíg nincs gyerek, mert simán lehet, hogy válás lesz a vége!

De inkább váljatok el még gyerekvállalás előtt, minthogy évek múlva, immár gyerekekkel mondd ki, hogy ezt nem bírod tovább és elválsz.

2022. nov. 22. 13:21
 12/35 A kérdező kommentje:

Közös gyerekünk már van és itt direkt nem használom a sajnos szót, mert a leghálásabb érte és a feleségemért vagyok

2022. nov. 22. 13:23
 13/35 anonim ***** válasza:
37%

Mintha az én anyósomat írtad volna le!

Anyám lakásában élünk, átadta nekünk. Neki a saját lakásához nincs kulcsa, nem is kért. Ellenben anyósomnak van kulcsa a lakásunkhoz, jön amikor eszébe jut és mindennap eszébe jut, mondván, hogy közel lakik és csak beugrott. De ez ég hagyján! Ha bármilyen nézeteltérés van a nejem és köztem amikor ott van - és mindig ott van - akkor belefolyik a vitába és közli, hogy "Nincs igazad "Pisti", mert ezért meg azért!"

Ugyanezt csinálja a nyaralónkkal is, pedig az 140 km-re van tőle.

Tavasztól-őszig megszállja, ott tölti a nyarat. De ez utóbbi igaz a feleségem minden rokonára, nyáron teli van velük a ház.

Gyakorlatilag "Hárman párban" élünk az anyóssal.

...és nem! Nem vagyok papucs, de ha ezt a közel 20 év alatt nem tudtam rendezni, akkor már feladtam, elegem van a cirkuszokból.

Megoldás részemről, hogy minimálisat vagyok otthon, szerencsére annyi a munkám, hogy ehhez még erőlködnöm sem kell. Tulajdonképpen csak aludni járok haza.

2022. nov. 22. 13:29
 14/35 anonim ***** válasza:
59%
Ezek szerint az unoka miatt mászkál át? Vagy a baba születése előtt is folyton ott volt?
2022. nov. 22. 13:30
 15/35 anonim ***** válasza:
80%
A feleségedet nem zavarja?
2022. nov. 22. 13:36
 16/35 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk is ez van, csak én vagyok a nő. Anyósom 2-3 szor bejön, mondvacsinált indokokkal. A férjemnek meg igénye van rá, hogy napi 2-szer kávézgasson vele. Én meg ha nem akarok ebben résztvenni, egyből rosszindulatú, hálátlan dög vagyok.
 17/35 A kérdező kommentje:
Már a születése előtt is folyton itt volt valamiért
 18/35 anonim ***** válasza:
80%

Igen, ez fontos kérdés, hogy az unoka előtt is ilyen volt-e. Ha igen, akkor előbb is reagálhattál volna rá.

Ha csak az unoka születése óta, akkor tudni kéne, pontosan mennyi idős a kicsi. Ha feleséged még otthon van vele, akkor azért is várja az anyját, mert így több felnőtt-inger éri. Akkor viszont beszéld meg a feleségeddel, hogy jöjjön az anyja napközben, amikor úgyse vagy otthon. Téged akkor nem zavar, a feleségednek meg jobb, hogy nincs egyedül. Viszont az estét és a hétvégét (a direkt vendégeskedést leszámítva) hagyja meg nektek. Ha a feleséged erre nyitott, akkor lehet olyan kompromisszum, amit mindketten jó szívvel tudtok vállalni.

2022. nov. 22. 13:37
 19/35 anonim ***** válasza:
76%

#18 vagyok, kerülték egymást a válaszaink.

Mindenesetre, ha a feleséged még otthon van, attól függetlenül kérd meg arra, amit 18-ban írtam. Vesztenivalód nincs.

2022. nov. 22. 13:38
 20/35 anonim ***** válasza:
20%
És a te anyukád tiszteletben tart titeket?
2022. nov. 22. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!