Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom miért nem fogadja el...

Anyósom miért nem fogadja el hogy nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

Férjemmel már többször átbeszéltük és se én, se ő nem szeretne gyereket. Ez közös döntés volt. Elgondolkoztunk rajta hogy milyen világban nőne fel, meg őszintén minek.

Erre anyósom úgy kiakadt, akkora családi balhét rendezett hogy zengett tőle a ház. Mondta hogy ő már várta hogy legyen fiatalabb unoka a családban, akit tud majd szeretgetni. Utána elkezdte sorolni ezeket a kölcsönket, hogy milyen jól járnánk vele, csak gyereket kell szülnöm hozzá. Erre mondtuk a férjemmel hogy pénzért gyereket szülni?... Erre mondta hogy sok mindent megold a gyerek. Én erre kérdeztem hogy mit old meg, semmit. Fel is kell nevelni stb. De nem jutottunk egyről a kettőre. A végén már mondta férjemnek hogy minek vett el engem, egy olyan nőt aki szülni nem akar. Erre férjem felállt, el köszöntünk és eljöttünk onnan.

Nem tudom hogy megfog - e ezzel békélni.

Egyébként anyostol külön élünk egy kis kertes házban.

2022. nov. 16. 01:50
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
85%
A férjed jól reagált. Mi 30 fölött is azt kellett hallgassuk, hogy mikor lesz unoka, kifutunk a korból stb. Eleinte nagyon ideges lettem, hogy minek is szol bele ah életünkbe, de minden alkalommal ugyanazt elmondani neki fárasztó lett, így a férjem tanácsát megfogadva már mind a ketten ignoráltuk az ilyesfajta megszólalásait.
2022. nov. 16. 09:20
 32/39 anonim ***** válasza:
92%

Nem olvastam a válaszokat, szóval lehet, hogy írták már ezeket.

Ez az ő problémája, nem is kell megértenie, csak ne baxtasson vele Téged (titeket).

Azt meg én nem értem, hogy a 4 és 6 éves unokák miért "nagyok" már neki, azokkal még bőőőőven unokázhat évekig, ha ez a szíve vágya.

Ha végképp nem száll le rólad, akkor pedig nem muszáj menned hozzájuk, menjen a férjed egyedül, te ne tedd ki magad a parttalan cseszegetésnek.

2022. nov. 16. 09:38
 33/39 anonim ***** válasza:
89%
Egybként ő nem "unokázni" akar, hanem "babázni". Lényeges különbség :(
2022. nov. 16. 10:07
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
33 erre szokták itt írni, hogy szüljön akkor magának :) milyen jól mondják.
2022. nov. 16. 10:17
 35/39 anonim ***** válasza:
95%
Az én anyósom is mindig ujjong, hogy de jó, hogy unokája van, mennyire imádja, ő a szemefénye. Csak éppen soha egy mesét nem olvasott neki, semmire nem tanította meg, soha egy napig nem vigyázott rá, nem mentek el együtt egy hintázásra vagy strandra vagy bárhová (pedig ők jártak) csak úgy örült neki mint egy szép vitrindísznek. Most meg követeli a dédunokát, nem értem az ilyen önzést.
2022. nov. 16. 10:34
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

33-as, ez már az ő baja. És jól írta itt 34-es, akkor szüljön magának.

Nem mellesleg, én a négyévesemmel még simán "babáztam", nekem még babácska volt:))

2022. nov. 16. 10:36
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell foglalkozni vele. Nálunk (én vagyok a férfi) a szüleim erőltették egy darabig, de végül beletörődtek, hogy nem lesz unokájuk tőlünk. Mondjuk én elintéztem annyival, hogy szüljön, vagy fogadjon örökbe magának gyereket és ha bármi történik velük, majd mi felneveljük. Azóta nem nagyon erőltetik a témát.
2022. nov. 16. 10:37
 38/39 anonim ***** válasza:
94%

mert nincs annál szebb dolog ha valakiből szülő lesz, ugyanez a helyzet a nagyszülővé válással.

Van, akinek szép és van, aki meg nem vágyik rá egyáltalán.

Majd ők ezt eldöntik, ők nem szeretnének, köszönik.

Mindenki a magáéval verje a csalánt.

Nekem van gyerekem, de ha nem akartam volna, biztosan nem szültem volna, mert a mama szeretne egy 3. unokát, hátha havi egyszer beugrana hozzá egy órára. De persze. Mert pont ezen múlik a gyerekvállalás, hogy ő babusgatna. Vegyen kiskutyát.

2022. nov. 16. 10:48
 39/39 anonim válasza:
100%
Számít, hogy mit gondol és, hogy megfog e békélni vele? Szerintem annyira nem… Ez a ti életetek a ti döntésetek pont. Mondjuk én ilyen témát fel sem hoznék anyóséknál, mert nem rájuk tartozik. Ha ők hozzák fel rövidre zárnám, ha esetleg vitát generálnak nem mennék bele, hanem felállnék és elmennék.
2022. nov. 16. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!