Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom miért nem fogadja el...

Anyósom miért nem fogadja el hogy nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

Férjemmel már többször átbeszéltük és se én, se ő nem szeretne gyereket. Ez közös döntés volt. Elgondolkoztunk rajta hogy milyen világban nőne fel, meg őszintén minek.

Erre anyósom úgy kiakadt, akkora családi balhét rendezett hogy zengett tőle a ház. Mondta hogy ő már várta hogy legyen fiatalabb unoka a családban, akit tud majd szeretgetni. Utána elkezdte sorolni ezeket a kölcsönket, hogy milyen jól járnánk vele, csak gyereket kell szülnöm hozzá. Erre mondtuk a férjemmel hogy pénzért gyereket szülni?... Erre mondta hogy sok mindent megold a gyerek. Én erre kérdeztem hogy mit old meg, semmit. Fel is kell nevelni stb. De nem jutottunk egyről a kettőre. A végén már mondta férjemnek hogy minek vett el engem, egy olyan nőt aki szülni nem akar. Erre férjem felállt, el köszöntünk és eljöttünk onnan.

Nem tudom hogy megfog - e ezzel békélni.

Egyébként anyostol külön élünk egy kis kertes házban.

2022. nov. 16. 01:50
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ezt nem kell vele megvitatni. Ha felnőtt, önálló életet akartok, akkor ne kérjétek ki a szüleitek beleegyezését.
2022. nov. 16. 05:40
 12/39 anonim ***** válasza:
74%
11: Ez engem is érdekel.
2022. nov. 16. 05:41
 13/39 anonim ***** válasza:
65%

Különben az éretlenség, hogy tőletek akarja a saját igényei kielégítését.

Esetleg hozzatok neki babyszitterhirdetéseket, bölcsis dadusállást, stb.

Lehet, hogy egy kis hörcsög vagy süni, nyuszi is kielégíti ezt az igényét.

2022. nov. 16. 05:47
 14/39 anonim ***** válasza:
86%
Ha biztos vagyok egy döntésemben, nem érdekel, ki mit gondol vagy mond róla.
2022. nov. 16. 05:53
 15/39 anonim ***** válasza:
29%
A gyerek rengeteg ember eletenek az ertelmet jelenti. Ezek vannak a foldon joval tobben. Akik ezzel igy vannak, azok nem tudjak elkepzelni, h mas miert nem igy akarja elni az eletet, miert akarja ezt tudatosan kihagyni. Akinek nincs gyereke, az meg nem tudja, h mit veszit, csak leginkabb azt tudja, h mit nyer ezzel a helyzettel. O meg azt nem tudja elkepzelni, h mit jelent egy sajat gyerek, milyen erzes ez, mekkora felbecsulhetetlen ertek. Az eletben ez jogosan egy kozponti kerdes, ha van gyerek akkor azert, ha nincs gyerek, akkor meg azert, ez mindenkit foglalkoztat valahol. Igen, anyosodnak nem kellene megerteni, csak elfogadni a donteseteket. Nagy szerencsenek tartom az egesz dolog szempontjabol, h mar van ket unokaja.
2022. nov. 16. 06:13
 16/39 anonim ***** válasza:
17%

Biztosan sokat segítene, ha normális érveitek lenne (ha olyan rossz ez a világ, Ti miért csináltok bármit?).

Vagy egyszerűen le lehet zárni, hogy egyikőtök sem akar, ne csak rajtad kérje számon.

Egyébként bármilyen önzőnek is tűnik, és tényleg nem szólhat bele, azért érthető a csalódottsága.

2022. nov. 16. 06:27
 17/39 anonim ***** válasza:
90%

Nem mindenhol van ez, vannak emberek, akik nem primitívek, mint az anyósod, és nem ugatnak bele ilyen szinten a gyerekük életébe. Nálunk is megkérdezték egyszer az esküvő után, elmondtuk, hogy nem szeretnénk, és kész. Ennyi volt, nem is hozták fel azóta sem.

Ezzel nem tudsz mit kezdeni, nem kell rajta felszívni magadat. Primitív, eddig terjed neki az élet és az emberi kapcsolat is; adnak rá pízt, akkor jó buli. Hiába mennél bele, hogy nem egy lakásdekorról van szó, mert ezek szerint ő ilyen mentalitással vállalt gyereket. El kell engedni a füled mellett, és elmenni, ha rákezdi, vagy ha felveszed a kesztyűt, lehet hergelni, vérmérséklettől függően, hátha leesik neki, hogy mibe pofázzon bele, és mibe ne: ő mikor jelentkezik be idősotthonba, többéves várólista van; megváltotta -e már a sírhelyét, végiggondolta-e , hogy hogyan oldja meg a házi gondozását, és annak anyagi fedezetét, stb.

2022. nov. 16. 06:43
 18/39 anonim ***** válasza:
12%

18, talán mert rajtatok azt lehetett érezni, hogy stabil, tudatos döntés, amiben biztosak vagytok.

A kérdező indoka, hogy milyen világban nőne fel, inkább azt takarja, szülne, de nem olyan a helyzet, ezért nem. Az ilyent persze, hogy győzködik.

2022. nov. 16. 06:47
 19/39 anonim ***** válasza:
11%

Részben neked is igazad van, részben pedig anyósodnak is. Hitelre gyereket szülni valóban ésszerűtlen döntés. Viszont azért anyósod is megértem, mert nincs annál szebb dolog ha valakiből szülő lesz, ugyanez a helyzet a nagyszülővé válással. Még ha durván is fejezi ki, csak szeretné ha a családja folytatná az útját az életben és kiteljesedne.

De mindenkinek egyéni döntése hogy vállal e gyereket avagy nem. A világ sosem volt jó, soha nem is lesz az, de egy család lehet jó akármilyen világban is élünk.

2022. nov. 16. 06:47
 20/39 anonim ***** válasza:
77%
Mikor ilyen kérdéseket látok, hálát adok a sorsnak, hogy a mi családunkban nem volt ilyen.
2022. nov. 16. 06:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!