Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom miért nem fogadja el...

Anyósom miért nem fogadja el hogy nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

Férjemmel már többször átbeszéltük és se én, se ő nem szeretne gyereket. Ez közös döntés volt. Elgondolkoztunk rajta hogy milyen világban nőne fel, meg őszintén minek.

Erre anyósom úgy kiakadt, akkora családi balhét rendezett hogy zengett tőle a ház. Mondta hogy ő már várta hogy legyen fiatalabb unoka a családban, akit tud majd szeretgetni. Utána elkezdte sorolni ezeket a kölcsönket, hogy milyen jól járnánk vele, csak gyereket kell szülnöm hozzá. Erre mondtuk a férjemmel hogy pénzért gyereket szülni?... Erre mondta hogy sok mindent megold a gyerek. Én erre kérdeztem hogy mit old meg, semmit. Fel is kell nevelni stb. De nem jutottunk egyről a kettőre. A végén már mondta férjemnek hogy minek vett el engem, egy olyan nőt aki szülni nem akar. Erre férjem felállt, el köszöntünk és eljöttünk onnan.

Nem tudom hogy megfog - e ezzel békélni.

Egyébként anyostol külön élünk egy kis kertes házban.

2022. nov. 16. 01:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
81%
Innen nézve azért, mert huyle kifogásokat soroltok fel neki. A nem akarunk gyereket az egyetlen megfelelő válasz. A miértre ugyanaz: mert nem akarunk.
2022. nov. 16. 06:58
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vele leállni vitázni, jól mondja az utolsó. Egyszer kell neki megmondani, hogy akármikor nekiáll sápítozni ezen, ugyanaz lesz, felálltok és eljöttök. Minden alkalommal. Ennyi.
2022. nov. 16. 07:20
 23/39 anonim ***** válasza:
96%

Nem értem minek egyáltalán ilyen magánügyet szóba hozni, még akkor sem, ha anyós célozgat. Az ilyen terveimről soha nem beszélnék olyannal, akivel nem vagyok mély, bizalmi kapcsolatban.

Nálunk évekig ment a celozgatás, és nem foglalkoztunk vele, vagy csak röhögtünk.

Később lett 2 gyerekünk, most olyan beszólásokat kapok hogy ugye nem lesz harmadik. Legszívesebben leordítanám őket, de csak megmondom hogy SKH.

2022. nov. 16. 07:42
 24/39 anonim ***** válasza:
93%

Nem érdekelne.

Ha így állna a dologhoz, nem mennék hozzá. Ha a férjem akar, egészségére, én biztosan nem hallgatnám ezt minden alkalommal.

Nálunk is néha feljött az én családom részéről, elég gyorsan leállítottam őket. Aki nem értett a szóból, azt következetesen ignoráltam (én biztosan nem fogok meddő vitát folytatni olyan emberekkel, akik egyszeri alkalommal nem értik meg).

Meg úgy eleve, amúgy az égvilágon semmi közük nincsen a méhemhez. Én nő vagyok, nem egy szaporítószerv; aki szerint mégis, az tehet egy szívességet.

2022. nov. 16. 08:06
 25/39 anonim ***** válasza:
92%

Mert unokát akar. Babázni akar. Ennyi. Nem atomfizika.

Sorolhatod az érveket, nem fogja úgyse felfogni. Nagy ívben lesz4rja te mit akarsz.

Gondolom az ő elméjében a nő dolga a szülés. Akinek nincs gyereke az nem nő. Csak a gyerek teszi teljessé a házasságot. A gyerek az élet értelme. Mibek összeházasodni, ha nem lesz gyerek. Stb. Órákig lehetne sorolni a hasonló megszólalásokat, szerintem te is biztosan tudsz jó párat.

Itt a karácsony, én vennék neki egy pisilős babát. Tessék mama, itt a zunoka. Nem nő fel, lehet babázni vele örökre.

Komolyabban nem éri meg foglalkozni vele. Nem fogja sose megérteni, hogy nem lesz gyerek.

2022. nov. 16. 08:12
 26/39 anonim ***** válasza:
83%

ha a családja folytatná az útját az életben és kiteljesedne. - öhm, köszönjük szépen, mi kiteljesedünk gyerek NÉLKÜL IS.

Sokkal jobban, nőként főleg, mint gyerekkel ahol minimum 3 évre kiesek a melóból.

Abból a melóból, amiért 5 évet szptam az egyetemen. Nem véletlenül, és nem azért, hogy diploma + x év szakmai fejlődés után talán vissza se vegyenek, mert gyerekem lett.

A nőknek egy gyerek a munkájukra kivetítve elég nagy visszaesést okoz.

Persze, lehet valakinek életcél a gyerek, ez nem vitás, viszont kérdés, hogy mihez kezd, hogyha mondjuk valami történik a házastárssal, és ő az elmúlt 4-5 (6-8?) évben semmit nem dolgozott - szó szerint.

2022. nov. 16. 08:13
 27/39 anonim ***** válasza:
96%

Eze az öregek, akik "unokázni" akarnak... komolyan, mint a gyerekek a jatszótéren, amikor csúszdazni akarnak. Csak mondjuk a csúszdát nem kell senkinek külön megszülni es felnevelni, plusz a gyerekek nem is hisztiznek ennyit a csuszdazasert, mint ezek az öregasszonyok.

A masik, hogy ő mar bizonyitotta, hogy csak babazni akar, a nagyobb unoka mar nem erdekli. Még egy ok, hogy ignoralni kell a hülyeségét. Es ha ez is nagyobb lesz, akkor szülni kell megint? Nevetseges.

2022. nov. 16. 08:32
 28/39 anonim ***** válasza:
80%
Öszintén szólva nem értem, ezt miért kellett egyáltalán kitárgyalni vele
2022. nov. 16. 08:38
 29/39 anonim ***** válasza:
95%

"Nem tudom hogy megfog - e ezzel békélni."

Ne haragudj, de az anyja p.csáját, hogy beleugat más életébe meg méhébe, és még te kuncsorogsz neki, hogy békéljen meg?

Elmehet a bús pcsába, innentől majd keres, ha bocsánatot akar kérni.

2022. nov. 16. 09:00
 30/39 anonim ***** válasza:
98%
A lényeg, hogy a férjed melletted áll, más nem számít.
2022. nov. 16. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!