Anyósom miért nem fogadja el hogy nem szeretnék gyereket?
Férjemmel már többször átbeszéltük és se én, se ő nem szeretne gyereket. Ez közös döntés volt. Elgondolkoztunk rajta hogy milyen világban nőne fel, meg őszintén minek.
Erre anyósom úgy kiakadt, akkora családi balhét rendezett hogy zengett tőle a ház. Mondta hogy ő már várta hogy legyen fiatalabb unoka a családban, akit tud majd szeretgetni. Utána elkezdte sorolni ezeket a kölcsönket, hogy milyen jól járnánk vele, csak gyereket kell szülnöm hozzá. Erre mondtuk a férjemmel hogy pénzért gyereket szülni?... Erre mondta hogy sok mindent megold a gyerek. Én erre kérdeztem hogy mit old meg, semmit. Fel is kell nevelni stb. De nem jutottunk egyről a kettőre. A végén már mondta férjemnek hogy minek vett el engem, egy olyan nőt aki szülni nem akar. Erre férjem felállt, el köszöntünk és eljöttünk onnan.
Nem tudom hogy megfog - e ezzel békélni.
Egyébként anyostol külön élünk egy kis kertes házban.
Igazából szerintem nem fogjak fel, jelenleg mekkora erőfeszítést igényel egy gyerekvállalás , már ha lehetséges.
Mi is ugyan így vagyunk, szerettük volna, lassan 30 is leszek, de egyszerűen mikor elértük volna azt a helyzetet, hogy lehet, bejött minden. És azóta merlegeltunk. Innentől hiába szeretnenk érzelmileg, nem éri meg, pláne a lehetséges gyereknek. Kiszámíthatatlan minden, na meg lassan annak örülünk, ha mi ketten ki jövünk. A szüleim anno 80-as években ennyi idosen már hazat építettek , én ehhez sehol se tartok, pedig 18 éves korom óta dolgozom. És ok sem akarjak megérteni. Egyszerűen rengeteget változott a világ, a gazdaság. Egy gyerek ma már luxus, ha nem is nagy kockázat. Meg ha nem is anyagi kérdés lenne, a bölcsődei, óvodai helyzet szörnyű, nem beszélve az iskolákról … ide valóban én is úgy gondolom, nem szabad gyermeket szülni . Magunkat, és a gyerekünket szivatnank vele kvázi .
Értem, hogy unokát akarnak, de inkább leszek ésszerű, mint vállaljak egy ekkora felelősséget stabilitás nélkül . Ok nem eltek ilyen helyzetben, így nem értik meg. Egy mondatba suritve, ennyi a válasz .
Mert vágyik unokára, magánügy.
Egyáltalán miért kellett ezt közölni vele? Ha meg megtettétek, akkor nem kell vele foglalkozni, ez nem a te harcod, a férjedé, ő megtette, hogy kézen fogva távozott veled a veszekedés után, a következményeket neki kell vállalni, ha nem tudja ezt normálisan kezelni, legfeljebb nem lesztek jóban, akár nem is találkoztok többet, van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!