Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehet jól kezelni egy...

Hogy lehet jól kezelni egy mártírkodó, mindenbe beleszóló anyóst?

Figyelt kérdés

Párommal 5 éve vagyunk együtt, egy éve költöztünk össze. Én mindig is tudtam, hogy nem akarok gyereket, de persze ezt nem kötöttük az anyja orrára. Nem véletlenül, teljesen gyerek mániás. Az unokaöccsének született egy fia, azóta hallgatom, hogy őt kirekesztik a kicsi életéből és nem hagyják babázni (persze, mert nem tartotta be a szabályokat). És nyomja az álszent dumát, hogy ő biztos nem jó anya és a mindenkori hallgató itt kezdi el fényezni az egóját, hogy jajdehogynem. Na, mindegy, eleinte kijöttem vele, próbált kedveskedni, de mióta megsejtette, hogy nem vagyok gyerek párti, apósjelölttel fej-fej mellett versenyeznek, hogy minden szituációbol azt hozzák ki tanulságul, hogy a világ legjobb dolga a sok gyerek és aki nem akar az selejtes. Külön vicces, hogy páromnak csak egy testvére van és legalább egyikük csak véletlenül csúszott be, mi pedig nagy család vagyunk, szóval több tapasztalatom van ebben a kérdésben.

Folyamatosan utalgat, hogy milyen öreg vagyok már (28 és bagoly mondja.., ő 57), igyekszik mindent jobban tudni, és minden apró hülyeségen megsértődik. Legutóbb például azon, hogy idehozott nekünk 10l olajat és 30 kg lisztet egy apró lakásba, utána persze jön a "jaj, ha nektek ez teher..." monológ, ha nem őszinte a mosolyunk. Igyekszem korrektül viselkedni vele, de egyre gyakrabban gondolkodom el azon, hogy nem akarom őt hallgatni a következő 20 évben.

Páromnak néha felemlegetem ezt és többnyire egyet ért, de úgy látom, hogy igyekszik az egészet szőnyeg alá söpörni.

Mi a véleményetek?

2022. okt. 18. 18:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is a párod a gyenge láncszem. Mindenről beszámol anyucinak, plusz nem állítja le, amikor kellene.. Mi lesz később? A helyedben keresnék egy olyan embert, aki nem anyuci fiacskája, hanem egy felnőtt férfi.
2022. okt. 21. 00:02
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

Semmi köze hozzá amúgy, akartok-e gyereket. Nem neki szülnéd vagy nem szülnéd, hanem magatoknak. Ő időnként kellemesen elszórakozna vele, de amint teherré válna, menne vissza a ti kezetekbe. Egy gyereket a szülő tart el, ő éjszakázik vele, és 90%-ban ő viszi minden nyűgét-baját. Így másnak köze nincs hozzá, mit akartok, vagy sem.

A párodnak el kellene vele beszélgetnie erről. Ha pedig ez nem hat, akkor szorítsátok vele minimum szintre az érintkezést. Illetve attól, hogy a párod gyakrabban megy hozzájuk, neked még nem kötelező.

2022. okt. 26. 08:10
 13/19 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy ha a párod mellett akarsz maradni, teljesen nem tudod elkerülni, néha muszáj elviselni. De tényleg nem kell túlzásba vinni. Hozzátok csak nagyon ritkán hívjátok, különben meg menjen a párod egyedül.

Nekem 3 utcával lejjebb lakik az anyósom, mégis kb. 2 havonta egyszer látom, ha ünnep, vagy névnap-születésnap van. Bőven elég nekem belőle ennyi. Ő is az a típus, aki mindenbe kéretlenül beleszól, mindent jobban tud másoknál, mintha nála lenne a bölcsek köve. Ahol megjelenik, úgy dirigál rögtön, mint egy katonatiszt. Mellette oltári bunkó stílusa van. Az én férjem tisztában vele, hogy nem tudom az anyját elviselni, nem is erőlteti. Bár nálunk annyiban egyértelműbb a helyzet, hogy ő egy sokak számára elviselhetetlen ember, és a párom másoktól is hallja ugyanazt, mint tőlem. Példának okáért a párom húga ugyanazokat a dolgokat mondja a saját anyjáról, mint én, tőlem függetlenül. Azt is mondta már ő is a páromnak, hogy hiába, hogy az anyja, ő a természetét és a stílusát nem képes elviselni, ezért nem is keresi gyakran a társaságát. Saját tapasztalatom szerint az ilyen emberek nem változnak meg, és sokszor minimális önismerettel és érzelmi intelligenciával vannak megáldva. Azon kívül, hogy messzire kerülöd, mást nemigen tudsz tenni. De ebben a párodnak is partnernek kell lennie.

2022. okt. 26. 08:18
 14/19 anonim ***** válasza:
85%
Én már megbántam hogy a férjemhez mentem hozzá és neki szültem gyereket. Anyósom amúgy aranyos, jó szándékú csak nagyon tapadós és kontroll alatt szeret minket tudni. A kötelező vasárnapi ebédek, a gyerekem kisajátítása, a mindenről beszámoló várása..Minden ünnepnek nála kell lennie különben bele betegszik merthogy mindig is nála volt. Az már nem jut eszébe hogy esetleg én is szeretnék a saját családommal hagyományokat kialakítani. Nekem is csak a hétvége van amikor normálisan együtt tudnánk lenni. Úgy tesz mintha az én szüleim nem léteznének. Anyukám nem presszionál minket. Mindig is önállónak nevelt, nem akaszkodik ránk, öreg korára mikor már 0-24 felügyelet kell neki otthonba akar menni mert ő ápolta az anyukáját, tudja mennyire felemészt ez egy családot, nem akar minket tönkre tenni. Ezzel szemben anyósom elvárja hogy "visszakapja" az ő anyai gondoskodását és vegyük magunkhoz. Minden azon múlik hogy a férjed mennyire hagyja hogy manipulálja az anyja. Minden esetre ezek nekünk is iránymutatóak hogy milyen anyósok NEM szeretnénk lenni. Talán ez a szenvedés tanulsága. Amennyiben nem szeretnél gyereket ne legyen! Azzal csak adnál neki okot hogy sokkal inkább benne legyen az életetekben és látod hogy alkalmazkodni nem szeret így nektek kell majd.
2022. okt. 27. 10:05
 15/19 anonim ***** válasza:
61%
14. Ezt nagyon pontosan megfogalmaztad. Az én párom és az anyukája kapcsolata ugyanilyen: kötelező látogatások, kötelező ünnepek, kötelező beszámolók a legapróbb részletekig, ha nem szeretnék menni, akkor meg veszekedés, "mindenki meg fog utálni", stb. Ha valamiben nem értek egyet az anyukával, akkor rámerőlteti. Persze a párom egyszerűen nem áll ki sem a saját önállósága, sem a kapcsolatunk önállósága mellett. Tervei nincsenek a jövőre nézve, csak úgy van. Ha pedig nézeteltérésünk van, egyszerűen úgy viselkedik mint egy óvodás: gúnyolódik, beszólogat, ordibál és ok nélkül vádaskodik, csapkod. Egyszerűen nem lehet vele értelmes felnőtt módjára beszélgetni. Olyan, mintha megmaradt volna anya kisfiának (és az anyukája egyébként így is nevezi, hogy "kisfiam"). Rettegek attól, hogy esetleg egyszer gyerekünk legyen, hiszen a párom egyszer azt is kijelentette, hogy a nagymama köteles beleszólni a gyereknevelésbe. Nameg bármit mondok, akkor az van, hogy de hát anyu máshogy mondta... Eleinte a párom még a főztömre is azt mondogatta, hogy de hát ez nem olyan, mint anyué... Azt hittem leszakad az állam, azóta nem igazán főzök neki.. Még eddig egyébként csak-csak megvoltunk, de egyre undokabb a párom, egyre inkább azt érzem, hogy nem lehet jó kedvem mellette, mert rögtön letöri. Egyszerűen nem vagyok boldog vele, szóval én már nagyon gondolkodom azon, hogy hogy legyen a folytatás. Egyszerűen elegem van belőle és igazából az anyukájából is. Kár, mert a családja többi tagja nagyon rendes és jófej. Kérdező, sajnálom nagyon, amin keresztül mész. És elnézést, hogy ideöntöttem a saját helyzetem, de hátha látsz benne valamit te is, ami hasznos neked. Remélem, nem ilyen tipikus anyu kisfia a párod, mert az nagyon nagy szívás.. :(
2022. okt. 27. 13:57
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
Atyaisten, 15-ös, te komolyan nem jössz rá, hogy már rég el kellett volna válnod??!! Hát te menthetetlen vagy!
2022. okt. 27. 19:28
 17/19 anonim ***** válasza:
87%

15: Mondd már miért vesztegeted az időd egy ilyen ember mellett?

Kérdező: nem kell tűrnöd a helyzetet, csak te tehetsz ellene. Beszélj a férjeddel, mert nélküle széllel szemben psilsz.

2022. okt. 30. 10:08
 18/19 anonim ***** válasza:
87%

14-es vagyok,

15-ös! Valóban igaza van itt a többieknek, válj el! Hidd el felszabadulsz. Az én helyzetem közel sem annyira elkeserítő mint a tiéd, mellettem azért sokszor kiáll a férjem, de nézd meg bennem is felvetődött a válás gondolata. A tiédet olvasni is fájdalmas volt. Akarsz még így vegetálni évtizedeket mire rájössz hogy boldogtalanul múlt el az életed?

2022. nov. 1. 20:16
 19/19 anonim ***** válasza:
80%
15 vagyok. Igen, ezen gondolkodom én is, hogy ez így nem fog menni.. Köszönöm a válaszokat :)
2022. nov. 2. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!