Nagymamámnak áttétes csontrákja van. Amikor ezt elmeséltem anyósomnak, csak annyi volt rá a válasza, hogy sok jóra ne számítsunk. Ez nagyon rosszul esett tőle. Pedig jóban vagyunk, nem rossz indulatból mondta, túlreagálom?
Igaza van. Erre mégis mit kellett volna mondania?
A nagymamád hónapokon belül meg fog halni, ez tény.
Szr, de el kell fogadni.
Gondolom neked azért esett rosszul mert szereted a mamád és te reménykedsz az utolsó pillanatig. Gondolom ő meg sajnos reálisan látta és lehet szerette volna ha felkészülsz lelkileg.
Hidd el van rosszabb.
Nekem anyukám halt meg 18 évesen. Amit azért nem volt egyszerű feldolgozni és nem 2-3 hónap alatt sikerült. Nyilván muszáj volt csinálni a dolgaim de belül depressziós voltam. Anyós azt mondta ( pedig sosem sírtam előtte vagy neki ) hogy ez ilyen, lépjek túl rajta és kész. Az ő anyja pár éve halt meg és egy könnycseppet sem ejtett érte. Bezzeg mikor elköltözött a fia velem albérletbe akkor tudott bőgni.
Valami szokatlan, egykori emberi tulajdonságot idéztél fel ezzel az utóbbi hsz-sal.
Mi is volt az?
Várjunk csak...
Ja, igen: empátia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!