Szerintetek ez így korrekt?
Nagyon utálom a nővérem menyét. Vannak dolgai, de ez most nem tartozik ide, inkább leírom, ami miatt feltettem a kérdést. Mikor különköltöztek unokaöcsémmel, felállította a szabályokat:hogy előzetes bejelentés nélkül hozzájuk nem lehet beállítani. Ezzel még nincs is gond, nem mindenki van mindig vendégfogadásra elkészülve. Viszont magára nem vonatkoztatja ezt az aranyszabályt: tegnap tesómnál kávéztunk, egyszerre csak csengetés, és köszönés nélkül elindult a mosdó felé, azt imitálva, hogy majd be pisil. Mikor végzett, belelesett a csészénkbe, és megjegyezte, ő se ivott még ma kávét. Tesóm vágott egy pofát, de elindult a konyhába, én viszont rákérdeztem, na mi van, rá nem vonatkozik a bejelentkezési szabály? Úgy nézett rám, mint borjú az új kapura, nem is értette miről beszélek.
Kedves menyek, ti akik felállítjátok anyósotoknak a szabályokat, azt magatokra nézve is kötelezőnek tartjátok? Mert szerintem így lenne korrekt.
Senkinek sincs ilyen kikötése a családban, sem a rokonságban.
Ha a gyerekeink, menyeink, unokáink stb. akarnak jönni, telefonon megérdeklődik, hogy otthon vagyunk-e és jöhetnek-e.
Nem hallottam olyanról, hogy valaki(akár a családon, rokonokon kívül is) kikötötte volna, hogy csak előzetes bejelentkezés után jöhetnek hozzájuk.
Dehogynem hallottál. Pontosan ez az előzetes bejelentkezés:
"Ha a gyerekeink, menyeink, unokáink stb. akarnak jönni, telefonon megérdeklődik, hogy otthon vagyunk-e és jöhetnek-e."
Szóval nálatok is így van, a családban előzetes bejelentkezést használtok. Akik nem használnak ilyet, azok csak úgy rányitják az ajtót a gyanútlan házigazdára, akinek egyébként lehet, hogy épp nem is alkalmas. Van, akit ez halálra frusztrál, van akit nem. A többséget igen.
Olvastad a kérdést, meg amiket hozzáfűztem, vagy csak a saját nyomorodat vetíted ki a kérdésre?
Nem tűnik fel, hogy a banya rúgja rá az ajtót az anyósára? Ne csak olvass, értelmezz is! Amúgy meg ki nevezi hisztis p.icsának? Hulyepicsa a becsületes neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!