Szerintetek ez így korrekt?
Nagyon utálom a nővérem menyét. Vannak dolgai, de ez most nem tartozik ide, inkább leírom, ami miatt feltettem a kérdést. Mikor különköltöztek unokaöcsémmel, felállította a szabályokat:hogy előzetes bejelentés nélkül hozzájuk nem lehet beállítani. Ezzel még nincs is gond, nem mindenki van mindig vendégfogadásra elkészülve. Viszont magára nem vonatkoztatja ezt az aranyszabályt: tegnap tesómnál kávéztunk, egyszerre csak csengetés, és köszönés nélkül elindult a mosdó felé, azt imitálva, hogy majd be pisil. Mikor végzett, belelesett a csészénkbe, és megjegyezte, ő se ivott még ma kávét. Tesóm vágott egy pofát, de elindult a konyhába, én viszont rákérdeztem, na mi van, rá nem vonatkozik a bejelentkezési szabály? Úgy nézett rám, mint borjú az új kapura, nem is értette miről beszélek.
Kedves menyek, ti akik felállítjátok anyósotoknak a szabályokat, azt magatokra nézve is kötelezőnek tartjátok? Mert szerintem így lenne korrekt.
2es,ha az én menyem lenne, már én is lerendeztem volna.
1es,tartsd meg a kekszed. Ja, nem hihető a történet, mert csak az anyós lehet szar, igaz.
Kaksikavaró vénasszony, mi közöd van neked a testvéred menyéhez?
Teljesen jogos, hogy ha valaki nem akarja, hogy bejelentkezés nélkül a nyakára menjenek. Bárkinek joga van hozzá, hogy ne fogadja a hívatlanul érkező vendéget. Igen, a testvérednek is. Ha ő ez irányú igényét nem fejezte ki a menye felé, akkor viszont így járt. Tudod, néma gyereknek az anyja se, nem hogy a menye.
Kedved menyként mondom.
Nincsenek ilyen felállított szabályaim, mert anyósom tök normális!
Én se vok mindig vendégekre készülve (van h kupi van, van h nincs elmosogatva) Ő nem szólt még ne soha emiatt ha véletlenül olyankor jött át. Tehát nem kellett soha azt mondanom h jelentkezzen be mielőtt jön. De nem is állít ide random heti többször csak úgy.
9-es véleményéhez áll közel az enyém, csak másképp fogalmaznám meg.
Egyelőre nem tudjuk, hogy a nővéredet zavarja-e a váratlanul betoppanó menye vagy sem. Lehet, hogy kifejezetten mondta, hogy hozzájuk nem kell bejelentkeznie a fiának/menyének, ha épp be akar ugrani. Ha zavarja, akkor pedig elvárható, hogy ezt mondja meg neki. Ha netán zavarja és mondta is a menyének, akkor, de csakis akkor igazat adok neked.
Továbbá egyetértek veled abban, hogy ha valakihez odaértem, pláne, ha az illető egy generációval idősebb nálam, akkor nincs az a sürgős szükség, ami megakadályozna abban, hogy illendően köszönjek a háziaknak. Na meg az is bunkóság, hogy kvázi rendel magának kávét az anyósa-apósa házában. Vendégségben alapvetően akkor fogyasztunk, ha kínálnak minket. Ez persze nem egészen vendégség, itt simán belefér egy udvarias kérés, de semmiképpen sem ebben a stílusban, amit (a te leírásod alapján) a meny előadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!