Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy oldanátok meg ezt a...

Hogy oldanátok meg ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérni, hogy aki szidni szeretne valakit a történetben, az ne vàlaszoljon! Tudom, hogy sok mindenkit lehetne kritizálni, de nem véleményt szeretnék, hanem javaslatot kérni a megoldásra.

A helyzet a következő. Az én családom nagyon nyitott, segítőkész család orvosokkal és jogászokkal.

Látszólag a párom családja is egy tüneményes nyitott család. Viszont a valóság az, hogy szerintem ők gyakran “kihasználják az ismerőseiket”, ténylegesen kedvesek, de ha nekik kéne “adni”, vagy szívességet viszonozni, akkor azt érzem, hogy minden kétség nélkül mondanak nemet. (Kb. úgy, ahogy a gyakori kérdéseken gyakran javasolják, hogy csak akkor segíts, ha utána, ha nincs viszonozva, akkor nem érzed rosszul magad).

Az utóbbi 9 évben felgyűltek a sérelmek anyumék oldaláról, mert ők próbáltak közeledni (közös nyaralást szerveztek, amire anyósomék ingyen jöhettek, meghívták őket magukhoz, ha bármi eü problémájuk volt vagy jogi probléma, akkor segítettek pl. ingyen vagy anyagárban csináltak fizetős eü ellátásokat magánban, mikor covidosok voltak, akkor mentek segíteni, szereztek nekik bútorokat, maszkot a covid alatt, természetes volt, hogy hazavitték őket stb.)

Cserébe anyósomék semmilyen gesztust nem tettek anyumék felé, mindig ígérgették, hogy meghívják őket magukhoz teázni, de az igazság az, hogy 9 év alatt ez nem történt meg, mert sose volt jó az időpont, hol költöztek, hol sok munka volt.

A legutóbbi fájdalmas incidens az volt, amikor másik országban voltunk a szülinapomkor és anyum akart egy nyakláncot küldeni nekem, mire anyósom mondta, hogy “nem fér be a bőröndjébe”.

Viszont a férjemnek (nekünk) mindig segítenek, ha kéri, így voltak nálunk szekrényt szerelni, füvet vágni stb. Viszont múlt héten pl. egy városból indultunk és ugyanoda mentünk, de meg sem fordult a fejükben, hogy megkérdezzék elvigyenek-e, majd a program után kb. el sem köszöntek anyuméktól és leléptek másik rokonokkal (a férjem volt a fellépő). Ráadásul újabban anyósom szervezett olyan programot, amire nem voltam meghívva én sem.

Most anyósomnak kéne egy beutaló, amit anyuméktól kérne és nem tudom mit csináljak. Ha megint segítenek anyumék, akkor rosszul fog nekik esni (őszintén nem szívesen tenném). Ha azt mondom nem segítünk, akkor lehet, hogy anyósom megsértődik és mondjuk nem áll szóba anyumékkal, ami attól tartok, hogy a férjemnek és anyuméknak fog legjobban fájni.

Ti mit tennétek a helyemben?

2022. jún. 3. 18:08
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
80%
Dehogynem jogos. A férjed egy anyuci pici fia, akinek anyuka szoknyája előrébb való. A mama meg nem tudja elengedni a kölykét.
2022. jún. 12. 20:56
 42/52 anonim ***** válasza:
75%

Bárhogyan érzel, az rendben van.

A kérdés az, hogy mit tegyél. Hogy el tudd dönteni, ahhoz meg azt kell meggondolni, hogy mi a célod, és hogy milyen reakciónak mi lehet a következménye.

2022. jún. 12. 21:14
 43/52 anonim ***** válasza:
79%

Jogos, persze. A férjed egy nyuszi, anyósod pedig rájött, hogy bármit megtehet veletek, amit csak akar, akkor is ti fogjátok magatokat idegelni, ő meg nyugodtan alszik, bármilyen szemét húzása van.

Menjen csak a férjed anyucijával az élményajándékra kézenfogva, mint egy jó kisfiú, ha neki ez kell. Te pedig ne menj anyósékhoz többet. Ha kérdezik, hogy miért, mondd meg, hogy egyszerűen megalázó, hogy simán nem vesznek semmibe, úgy csinálnak, mintha a fiacskájuk egyedülálló lenne, viszont ha beutaló kell meg ez-az, akkor hirtelen eszükbe jutsz. Ezek tények, ezen nincs mit szépíteni. De az igazi gond a férjed. Anyuci pincsije, és ilyen emberrel nem lehet családot tervezni, mert nem lesztek nála az első helyen soha. Az első helyen nála mindig az lesz, hogy ő legyen a jó kisfiú.

2022. jún. 13. 07:53
 44/52 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen esetben úgy szokták adni az élményajándékot, hogy a hazaspárnak. Nem anyu-apu-fiúcska, hanem adnak a hazaspárnak 2 jegyet, hogy elmehessenek. Már ha tényleg felnőttnek tekintik a fiukat és komolyan veszik, hogy házas ember. Anyós-após viszont csak elveszi, ami csurran-cseppen a hazasságotokból, de igazából nen veszi komolyan. Nem is fogja, ha a diuk nem áll ki melletted. Döntsd el, hogy akarsz-e így élni hosszú távon, vagy nem.
2022. jún. 13. 07:57
 45/52 anonim ***** válasza:
70%
30 vagyok. Oké, akkor használtassátok ki magatokat "segítség" címén, aztán puffogjatok magatokban.
2022. jún. 13. 08:00
 46/52 A kérdező kommentje:
Amúgy szólt a férjem, hogy nem oké ez így.
2022. jún. 13. 08:03
 47/52 anonim ***** válasza:
75%
Szólt, de azért elment anyucival bulizni?
2022. jún. 13. 08:08
 48/52 A kérdező kommentje:
#47 Együtt megyünk valszeg. Anyósom felajánlotta, hogy mehetek helyette én.
2022. jún. 13. 08:12
 49/52 anonim ***** válasza:
36%

"Anyósom felajánlotta, hogy mehetek helyette én."

De azért megvette a jegyet hármójuknak... most meg ő a jófej, mert megengedi. Fú, de fifikás.

2022. jún. 13. 09:34
 50/52 anonim válasza:
78%
Hát négyszemközti megbeszélés a legjobb. Sok sikert, Áldást kívánok!
2022. jún. 13. 10:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!